Schoorsteenveger Middelburg

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Middelburg? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs. 

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in de volgende gebieden in Middelburg:

  • Arnemuiden
  • Centrum
  • Gapinge
  • Nieuw- en Sint Joosland
  • Serooskerke
  • Veere

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Middelburg en omstreken
Telefoon: 085-7827564

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Middelburg? Bel: 085-7827564

Over ons

De Schoorsteenbrigade veegt overal in Middelburg en omgeving schoorstenen netjes schoon. Veilig en verantwoord stoken is onze missie. Daarom werken bij ons alleen ervaren vakmannen met verstand van zaken. Helaas zijn er veel malafide schoorsteenvegers actief in Nederland. Dit zorgt voor onveilige situaties en brandgevaar. Kiest u voor De Schoorsteenbrigade dan bent u verzekerd van een professioneel geveegde en veilige schoorsteen.

Schoorsteenveger Middelburg

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Zoekt u een schoorsteenveger uit Middelburg?

Wanneer u op zoek bent naar een ervaren schoorsteenveger uit Middelburg, biedt De Schoorsteenbrigade u graag hulp. Onze schoorsteenveger komen bij u langs om het rookkanaal schoon te vegen. De kans op een brand in huis neemt hierdoor sterk af! Wist u dat er jaarlijks circa 2.000 schoorsteenbranden voorkomen in Nederland? Van deze schoorsteenbranden wordt 40% veroorzaakt door een vervuild rookkanaal. Reden genoeg om uw schoorsteen schoon te houden!

Wanneer moet ik de schoorsteenveger uit Middelburg inschakelen?

De Schoorsteenbrigade raadt huishoudens aan hun schoorsteen zeker eens per jaar schoon te laten vegen. Dit geldt voor huishoudens die hun kachel met name tijdens de herfst en winter gebruiken. Gebruikt u de kachel het hele jaar door? In dat geval kan het verstandig zijn de schoorsteen halfjaarlijks schoon te laten vegen. Het schoon laten vegen van schoorstenen is niet alleen belangrijk bij houtkachels. Ook in het geval van gaskachels is het belangrijk om het rookkanaal regelmatig te laten onderhouden.

Oudere schoorstenen zijn gevoeliger voor schoorsteenbranden dan moderne schoorstenen. Dit valt te verklaren door het verschil in de gebruikte materialen. Bij een oude schoorsteen maakt men gebruik van poreuze stenen. Brandbare deeltjes kunnen zich heel eenvoudig aan deze stenen hechten. Het laten impregneren van de stenen zou dit enigszins tegen kunnen gaan. Verstandiger is het echter om het rookkanaal regelmatig te laten vegen door de schoorsteenveger in Middelburg. In het geval van een moderne schoorsteen, kiest men voor het gebruik van een roestvrijstalen rookkanaal. Voor deeltjes is het veel lastiger zich aan dit materiaal te hechten.

Onze diensten:

Wij zijn actief in de volgende wijken:
Arnemuiden
Centrum
Gapinge
Nieuw- en Sint Joosland
Serooskerke
Veere

Redenen om een schoorsteen te laten vegen

Het laten vegen van een schoorsteen is om verschillende redenen noodzakelijk. Bent u er bijvoorbeeld van op de hoogte, dat uw verzekeraar eisen stelt aan het onderhoud aan de schoorsteen? Wanneer de schoorsteen niet goed onderhouden blijkt te zijn bij een brand, dan wordt schade mogelijk niet vergoed. Het laten vegen van de schoorsteen voorkomt dit. Onze schoorsteenveger uit Middelburg werkt altijd in lijn met de eisen van uw verzekeraar.

Vanzelfsprekend laat u de schoorsteen voornamelijk schoonvegen, om een brand in huis te voorkomen. Een brand ontstaat op het moment, dat vonken uit de kachel op de brandbare laag in uw schoorsteen vliegen. Deze brandbare laag noemen we creosoot en ontstaat uit loskomende brandbare deeltjes. Brandbare deeltjes komen vrij bij de verbranding van hout en kolen. Zoals eerder beschreven werd, zijn met name de oudere schoorstenen gevoelig voor zo’n schoorsteenbrand.

Bij een gaskachel is de kans op een brand in huis iets kleiner. Dit betekent echter niet dat u de schoorsteen niet hoeft schoon te laten vegen. Onze schoorsteenveger uit Middelburg komt graag bij u langs om vogelnestjes en ander vuil te verwijderen. Dit is noodzakelijk, om de kans op een koolmonoxidevergiftiging te minimaliseren. Een dergelijke vergiftiging is het gevolg van koolmonoxide wat uw woning niet meer kan verlaten. Koolmonoxide blijft hierdoor in uw woning hangen, wat een slaperig gevoel kan veroorzaken. In het ergste geval verstikt u zich in uw eigen tong! Naast het laten vegen van de schoorsteen kan ook het gebruik van een koolmonoxidemelder aan te raden zijn. Dit apparaat geeft een alarmsignaal op het moment dat de concentratie koolmonoxide te hoog wordt.

Tot slot, is het laten vegen van de schoorsteen goed voor het milieu. Door de schoorsteen te laten vegen door onze schoorsteenveger uit Middelburg, blijft deze schoon. Zo kan de kachel voldoende zuurstof aanzuigen om de uitstoot van schadelijke stoffen te verminderen. Daarbij wordt het rendement van uw kachel met een schoon rookkanaal optimaal benut.

Aan de slag met het vegen van uw schoorsteen

Onze schoorsteenveger in Middelburg kan op twee verschillende manieren aan de slag gaan met het vegen van de schoorsteen. Er kan van boven naar beneden worden gewerkt, of van beneden naar boven. Vanaf uw dak een schoorsteen vegen is bepaald niet makkelijk. Er moet bijvoorbeeld rekening worden gehouden met de weersomstandigheden en de hellingsgraad van uw dak. Wanneer het dak te steil is, zal onze schoorsteenveger uw schoorsteen van binnenuit reinigen. Gevaarlijke situaties kunnen op deze manier voorkomen worden.

Bij het werken vanaf het dak gebruikt De Schoorsteenbrigade een touw met daaraan een kogel. Deze kogel is voorzien van een borstel, die langs de wanden van het rookkanaal wordt bewogen. Op deze manier komt het vuil op de schoorsteenwand los te zitten.

Het alternatief is van binnenuit omhoog werken in de schoorsteen. Dit gebeurt met een lange stok, die eveneens met een borstel is uitgevoerd. Aan de onderzijde van de stok kunnen nieuwe delen worden toegevoegd. Zo is de stok lang genoeg om tot de top van uw rookkanaal te kunnen komen.

Wilt u meer weten over de manier waarop De Schoorsteenbrigade uw schoorsteen veegt? Of wilt u direct een afspraak inplannen met onze schoorsteenveger uit Middelburg? Neem in beide gevallen contact met ons op, zodat we u hier meer over kunnen vertellen.

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs. Lees meer…
Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…
Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…
Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…
Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Middelburg? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Contact

De Schoorsteenbrigade Middelburg
Telefoon: 085-7827564