Schoorsteenveger Mijdrecht

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Mijdrecht? De Schoorsteenbrigade werkt enkel en alleen met erkende schoorsteenvegers. Wij leveren na elke veegbeurt een veegbewijs. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/openhaard. 

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in onder andere:

  • De Hoef
  • Mijdrecht
  • Nes aan de Amstel
  • Nieuwveen
  • Uithoorn
  • Vinkeveen
  • Waverveen
  • Wilnis
  • Zevenhoven
  • De Kwakel

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Mijdrecht en omstreken
Telefoon: 0297-782102

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Mijdrecht? Bel: 0297-782102

Schoorsteenveger Algemeen Onderhoud Nederland

Zelf schoorsteen vegen

De Schoorsteenbrigade

Wie is Algemeen Onderhoud Nederland?

Ons gerenommeerde bedrijf heeft jarenlange ervaring in schoorsteenvegen en -onderhoud. Met een persoonlijke aanpak hebben we talloze huiseigenaren naar tevredenheid geholpen met schoorsteenvegen en reparaties. Wij zijn u, naast het vegen van uw schoorsteen, graag van dienst bij diverse klussen. Denk aan het repareren van uw schoorsteen of het uitvoeren van onderhoud. Kernwaarden bij ons zijn kwaliteit, vriendelijkheid en vakmanschap. Bovendien leveren we altijd een grondige eindschoonmaak bij oplevering. Vertrouw op ons voor al uw schoorsteen klussen!

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Schoorsteenveger in Mijdrecht inschakelen?

Jaarlijks worden ongeveer 2.000 huishoudens in Nederland geconfronteerd met schoorsteenbranden, wat ernstige gevolgen kan hebben. Onderzoek wijst uit dat in 40% van deze gevallen onvoldoende onderhoud van de schoorsteen de voornaamste oorzaak is. Daarnaast vormt het risico op koolmonoxidevergiftiging een ernstige zorg. Onze bekwame schoorsteenveger in Mijdrecht staat klaar om u te ondersteunen bij het voorkomen van deze gevaarlijke situaties. Wanneer heeft u voor het laatst uw schoorsteen laten inspecteren en reinigen?

Wanneer moet ik de schoorsteen laten vegen

Het begrijpen van de noodzaak van schoorsteenreiniging hangt sterk samen met hoe vaak u uw kachel gebruikt. Als u uw kachel regelmatig gebruikt, wordt aanbevolen om de schoorsteen elke zes maanden te laten reinigen. Bij minder frequent gebruik is een jaarlijkse reiniging over het algemeen voldoende. Dit geldt vooral voor oudere schoorstenen waarvan de bakstenen vaak niet zijn behandeld en daardoor poreus zijn geworden, waardoor ze gevoelig zijn voor de ophoping van brandbaar materiaal.

Onze ervaren schoorsteenveger in Mijdrecht adviseert woningeigenaren om de schoorsteen in de herfst te laten reinigen, zodat deze gereed is voor gebruik in de winter. Bovendien kunnen vogels in het voorjaar de schoorsteen als nestplaats gebruiken, maar tegen de zomer zullen ze vertrekken. Dit betekent dat het nest in de herfst verlaten zal zijn en veilig kan worden verwijderd zonder verstoring van de vogels. Als u de voorkeur geeft aan halfjaarlijkse schoorsteenreiniging, kunt u dit ook in het voorjaar plannen.

Waarom een beroep doen om Mijdrechts schoorsteenveegservice?

Er zijn diverse redenen waarom het van groot belang is om een schoorsteenveger in Mijdrecht in te schakelen. Een van deze redenen is dat verzekeringsmaatschappijen specifieke eisen stellen aan regelmatige schoorsteenreiniging, zoals vastgelegd in de voorwaarden van uw brand- of woonverzekering. In geval van een schoorsteenbrand kan het gebeuren dat uw schade niet volledig wordt vergoed door uw verzekeraar.

Naast de eisen van uw verzekeraar is het cruciaal om het risico op een schoorsteenbrand te minimaliseren. Tijdens het gebruik van uw kachel ontstaat er creosoot, een brandbare aanslag, op de wanden van uw rookkanaal. Creosoot ontstaat uit de rook van brandstoffen zoals kolen en hout. Het niet verwijderen van deze aanslag vergroot het risico op brand, vooral als de wanden van uw schoorsteen poreus zijn. Het gebruik van een roestvrijstalen rookkanaal kan dit brandrisico verder verminderen.

Voorkom koolmonoxidevergiftiging

Niet alleen brengt een slecht onderhouden schoorsteen het gevaar van een huisbrand met zich mee, maar er is ook een risico op koolmonoxidevergiftiging als gevolg van een geblokkeerd rookkanaal. Wanneer het rookkanaal verstopt raakt, kan koolmonoxide niet naar buiten ontsnappen en zich ophopen in de ruimte rondom uw kachel. Zowel creosoot als zelfs vogelnesten in de schoorsteen kunnen dergelijke obstructies veroorzaken. Onze ervaren schoorsteenveger in Mijdrecht beschikt over de kennis en vaardigheden om deze obstakels te verwijderen.

Een nuttige tip om het risico op koolmonoxidevergiftiging te verminderen, is het installeren van een koolmonoxidemelder bij uw kachel. Deze melder zal een waarschuwing geven als het niveau van koolmonoxide in de lucht gevaarlijk hoog wordt.

Duurzamer leven met een schone kachel

Een extra reden om uw schoorsteen regelmatig te laten reinigen door De Schoorsteenbrigade is dat dit niet alleen de efficiëntie van uw kachel verbetert, maar ook bijdraagt aan een meer milieuvriendelijke levensstijl. Een verstopt rookkanaal beperkt namelijk de luchttoevoer, wat resulteert in een verhoogde uitstoot van schadelijke stoffen in de atmosfeer. Onze schoorsteenveger in Mijdrecht staat klaar om u uitgebreid te adviseren over dit belangrijke aspect.

Schoorsteenveger Mijdrecht

Onze diensten:

Wij zijn actief in de volgende plaatsen:
De Hoef
Mijdrecht
Nes aan de Amstel
Nieuwveen
Uithoorn
Vinkeveen
Waverveen
Wilnis
Zevenhoven
De Kwakel

Waarom kiest u voor ons?

Schoorsteenveger nodig? Bel Algemeen Onderhoud Nederland

Zelf schoorsteen vegen

Stappen bij schoorsteenvegen: onze aanpak

Bij het onderhouden van een schoorsteen in huis zijn er twee verschillende benaderingen beschikbaar, afhankelijk van diverse factoren zoals de dakhoek van uw woning. Onze schoorsteenveger in Mijdrecht kan kiezen tussen het reinigen van de schoorsteen van boven naar beneden of van beneden naar boven, afhankelijk van wat het meest geschikt is voor uw specifieke situatie.

Van boven naar beneden schoonmaken

Bij de methode waarbij we de schoorsteen van boven naar beneden reinigen, maken we gebruik van een kogel die aan een lang touw is bevestigd. Aan de kogel is een borstel bevestigd waarmee we de binnenwanden van de schoorsteen schrobben om de creosootlaag en ander vuil in het rookkanaal effectief te verwijderen.

Werken van beneden naar boven 

Een alternatieve methode is om het rookkanaal van beneden naar boven te reinigen. Hierbij bevestigen we een borstel aan een lange stok, en we kunnen extra delen aan de onderkant van de stok toevoegen om de volledige schoorsteen grondig te reinigen.

Als u te maken heeft met een vervuilde schoorsteen in uw huis, raden we u aan om deze te laten reinigen door onze schoorsteenveger in Mijdrecht om het risico op schoorsteenbranden en koolmonoxidevergiftiging te minimaliseren. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u meer informatie wenst.

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs. Lees meer…

Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…

Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…

Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…

Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Mijdrecht? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! De schoorsteenveger veegt alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van de erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Contact

De Schoorsteenbrigade Mijdrecht
Telefoon: 0297-782102