Schoorsteenveger Nieuwegein

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Nieuwegein? De Schoorsteenbrigade werkt enkel en alleen met erkende schoorsteenvegers. Wij leveren na elke veegbeurt een veegbewijs. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/openhaard. 

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in onder andere:

  • Benschop
  • Hagestein
  • Houten
  • IJsselstein
  • Jutphaas
  • Lexmond
  • Lopikerkapel
  • Nieuwegein
  • Schalkwijk
  • Vianen

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Nieuwegein en omstreken
Telefoon: 030-7820508

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Nieuwegein? Bel: 030-7820508

Schoorsteenveger nodig?

De Schoorsteenbrigade icoon

De Schoorsteenbrigade

Over De Schoorsteenbrigade

Heeft u een schoorsteenveger nodig? Dan kunt u ons bellen. Wij zijn De Schoorsteenbrigade, aangenaam kennis te maken. Wij zorgen al jaren voor schone schoorstenen in uw buurt. Als schoorsteenveger is elke dag anders. Iedere dag zijn we weer bezig met andere soorten schoorstenen. Wij vinden het belangrijk dat u weer zorgeloos kunt stoken. Daarnaast staan we ook voor voordelig en milieuvriendelijk stoken.

Bij De Schoorsteenbrigade kunt u rekenen op expertise en betrouwbaarheid. Wij gaan bij alle klussen voor een professionele uitvoering. Neem contact op voor meer informatie.

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Professionele schoorsteenvegers beschikbaar voor Nieuwegein en omgeving

Elk jaar ervaren ongeveer 2.000 huishoudens in Nederland schoorsteenbranden, wat ernstige gevolgen kan hebben. Onderzoek heeft aangetoond dat in 40% van deze gevallen slecht onderhoud aan de schoorsteen de voornaamste oorzaak is. Daarnaast is het risico op koolmonoxidevergiftiging een serieuze zorg. Onze professionele schoorsteenveger in Nieuwegein staat klaar om u te helpen bij het voorkomen van deze gevaarlijke situaties. Wanneer heeft u voor het laatst uw schoorsteen laten inspecteren en reinigen?

Ideaal tijdstip voor schoorsteenvegen ontdekken

Het is cruciaal om te begrijpen dat de frequentie van schoorsteenreiniging afhankelijk is van hoe vaak u uw kachel gebruikt. Als u uw kachel intensief gebruikt, wordt aanbevolen om de schoorsteen om de zes maanden te laten reinigen. Bij minder frequent gebruik is meestal een jaarlijkse reiniging voldoende. Dit geldt met name voor oudere schoorstenen waarvan de bakstenen vaak niet zijn behandeld en daardoor poreus zijn geworden, waardoor ze gevoelig zijn voor de opbouw van brandbaar materiaal.

Onze ervaren schoorsteenveger in Nieuwegein adviseert woningeigenaren om de schoorsteen in de herfst te laten reinigen, zodat deze gereed is voor gebruik in de winter. Bovendien kunnen vogels in het voorjaar de schoorsteen als nestplaats gebruiken, maar tegen de zomer zullen ze vertrekken. Dit betekent dat het nest in de herfst verlaten zal zijn en veilig verwijderd kan worden zonder verstoring van de vogels. Als u de voorkeur geeft aan twee keer per jaar schoorsteenreiniging, kunt u dit ook in het voorjaar plannen.

Waarom kiezen voor schoorsteenvegen in Nieuwegein?

Er zijn diverse redenen waarom het essentieel is om een schoorsteenveger in Nieuwegein in te schakelen. Eén van deze redenen is dat verzekeringsmaatschappijen specifieke eisen stellen aan de regelmatige reiniging van schoorstenen, zoals vastgelegd in de voorwaarden van uw brand- of woonverzekering. In geval van een schoorsteenbrand kan het gebeuren dat uw schade niet volledig wordt vergoed door uw verzekeraar.

Los van de vereisten van uw verzekeraar is het van cruciaal belang om het risico op een schoorsteenbrand te minimaliseren. Tijdens het gebruik van uw kachel vormt zich creosoot, een brandbare aanslag, op de wanden van uw rookkanaal. Creosoot ontstaat uit de rook van brandstoffen zoals kolen en hout. Het niet verwijderen van deze aanslag vergroot het risico op een brand, vooral als de wanden van uw schoorsteen poreus zijn. Het gebruik van een roestvrijstalen rookkanaal kan dit brandrisico verder verminderen.

Kans op een koolmonoxidevergiftiging

Het is niet alleen gevaarlijk voor een huisbrand als uw schoorsteen niet goed wordt onderhouden, maar er bestaat ook een risico op koolmonoxidevergiftiging als gevolg van een geblokkeerd rookkanaal. Wanneer het rookkanaal verstopt is, kan koolmonoxide niet naar buiten ontsnappen en zich ophopen in de ruimte rondom uw kachel. Zowel creosoot als zelfs vogelnesten in de schoorsteen kunnen zulke blokkades veroorzaken. Onze bekwame schoorsteenveger in Nieuwegein heeft de expertise om deze obstakels te verwijderen.

Een handige tip om het risico op koolmonoxidevergiftiging te verminderen, is het installeren van een koolmonoxidemelder bij uw kachel. Deze melder zal u waarschuwen als het niveau van koolmonoxide in de lucht gevaarlijk hoog wordt.

Duurzamer leven met een schone kachel

Nog een goede reden om uw schoorsteen regelmatig door De Schoorsteenbrigade te laten reinigen, is dat dit niet alleen de efficiëntie van uw kachel verbetert, maar ook bijdraagt aan een meer milieubewuste levensstijl. Een verstopt rookkanaal beperkt namelijk de toevoer van lucht, wat resulteert in een verhoogde uitstoot van schadelijke stoffen in de atmosfeer. Onze schoorsteenveger in Nieuwegein staat klaar om u uitgebreid te informeren over deze belangrijke kwesties.

Onze diensten:

Wij zijn actief in de volgende plaatsen:
Benschop
Hagestein
Houten
IJsselstein
Jutphaas
Lexmond
Lopikerkapel
Nieuwegein
Schalkwijk
Vianen

Waarom kiest u voor ons?

Schoorsteenveger nodig? Bel ons direct

Werkwijze bij het vegen van de schoorsteen

Bij het onderhouden van een schoorsteen in huis, zijn er twee verschillende benaderingen beschikbaar, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de hoek van het dak van uw woning. Onze schoorsteenveger in Nieuwegein kan kiezen tussen het reinigen van de schoorsteen van boven naar beneden of van beneden naar boven, afhankelijk van wat het meest geschikt is voor uw specifieke situatie.

Van boven naar beneden schoonmaken

Bij de methode waarbij we de schoorsteen van boven naar beneden reinigen, maken we gebruik van een kogel die aan een lang touw is bevestigd. Aan de kogel is een borstel bevestigd waarmee we de binnenwanden van de schoorsteen schrobben om de creosootlaag en ander vuil in het rookkanaal effectief te verwijderen.

Werkend van onder naar boven 

Een alternatieve methode is om het rookkanaal van beneden naar boven te reinigen. Hierbij bevestigen we een borstel aan een lange stok, en we kunnen extra delen aan de onderkant van de stok toevoegen om de volledige schoorsteen grondig te reinigen.

Als u te maken heeft met een vervuilde schoorsteen in uw huis, raden we u aan om deze te laten reinigen door onze schoorsteenveger in Nieuwegein om het risico op schoorsteenbranden en koolmonoxidevergiftiging te minimaliseren. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u meer informatie wenst.

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs. Lees meer…

Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…

Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…

Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…

Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Nieuwegein? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! De schoorsteenveger veegt alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van de erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Contact

De Schoorsteenbrigade Nieuwegein
Telefoon: 030-7820508