Schoorsteenveger Nijmegen

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Nijmegen? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in onder andere de volgende gebieden in Nijmegen:

  • Nijmegen Centrum 
  • Goffert
  • Altrade
  • Lindenholt
  • Dukenburg
  • De Kamp
  • Hees
  • St. Anna 
  • Hatert
  • Lent

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Nijmegen en omstreken
Telefoon: 024-7820524

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Nijmegen? Bel: 024-7820524

Over ons

De Schoorsteenbrigade veegt overal in Nijmegen en omgeving schoorstenen netjes schoon. Veilig en verantwoord stoken is onze missie. Daarom werken bij ons alleen ervaren vakmannen met verstand van zaken. Helaas zijn er veel malafide schoorsteenvegers actief in Nederland. Dit zorgt voor onveilige situaties en brandgevaar. Kiest u voor De Schoorsteenbrigade dan bent u verzekerd van een professioneel geveegde en veilige schoorsteen.

Schoorsteenveger Nijmegen

Wat vertellen onze klanten?

82% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Hulp van een professionele schoorsteenveger uit Nijmegen

Het regelmatig laten schoonvegen van de schoorsteen is essentieel bij het voorkomen van schoorsteenbranden. In Nederland krijgen op jaarbasis circa 2.000 huishoudens te maken met een schoorsteenbrand. 40% van deze schoorsteenbranden is de oorzaak te wijten aan achterstallig onderhoud van de schoorsteen. Dat betekent in dit geval, dat de schoorsteen niet goed of niet vaak genoeg is schoongemaakt. Reden genoeg om onze schoorsteenveger uit Nijmegen regelmatig in te schakelen. Het schoonmaken van schoorstenen is zowel bij hout-, als bij gaskachels noodzakelijk.

Wanneer moet ik een schoorsteenveger uit Nijmegen inschakelen?

Bij een normaal gebruik van een hout- of gaskachel volstaat het om de schoorsteen eens per jaar te reinigen. Gebruikt u de kachel niet alleen tijdens de herfst en winter? Laat de schoorsteen in dat geval zeker tweemaal per jaar schoonvegen door onze schoorsteenveger in Nijmegen. Door het jaar heen kan er een brandbare laag op de binnenwand van een schoorsteen ontstaan. De kans op de ontwikkeling van zo’n laag is het grootst bij oudere schoorstenen. Bij deze oude schoorstenen is vaak gebruik gemaakt van poreuze stenen. De brandbare deeltjes kunnen zich relatief eenvoudig aan deze stenen hechten.

De herfst is het seizoen waarin de meeste schoonmaak van schoorstenen plaatsvindt. Zo kunt u de kachel in de winter met een veilig gevoel gebruiken. Mocht u de schoorsteen ieder half jaar schoonmaken, dan kunt u dit het beste in de herfst en lente doen. Vogels gebruiken regelmatig schoorstenen voor een veilige plek om hun nest op te bouwen. Wanneer u de schoorsteen te vroeg in het jaar schoonmaakt, loopt u het risico dat dit nest hier nog zit tijdens de herfst en winter. Ook voorkomt hierdoor verstoring van de vogels, als u de schoorsteen in de herfst schoonmaakt.

Redenen om de schoorsteen te laten vegen

Het schoon laten vegen van de schoorsteen door De Schoorsteenbrigade is om verschillende redenen noodzakelijk. Denk bijvoorbeeld aan de eisen die een verzekeraar aan de staat van de schoorsteen kan stellen. In de polisvoorwaarden van uw verzekering is vermeld in welke staat de schoorsteen moet verkeren. Mocht uw schoorsteen hier niet aan voldoen, dan vindt in sommige gevallen vergoeding voor schade niet plaats. U bent in zo’n situatie immers (gedeeltelijk) zelf verantwoordelijk voor de ontstane schade.

Daarbij wilt u de kans op een schoorsteenbrand in huis voorkomen. Eerder werd al beschreven, dat brandbare deeltjes zich aan de wanden van een rookkanaal kunnen hechten. Gelukkig zijn de meeste moderne schoorstenen van een roestvrijstalen rookkanaal voorzien. De kans dat de brandbare deeltjes zich aan dit materiaal hechten, is aanzienlijk kleiner. Deze brandbare deeltjes komen vrij bij de verbranding van hout of kolen. De laag die als gevolg van de deeltjes op de wand van een schoorsteen ontstaat, noemen we creosoot. Wanneer deze laag in aanraking komt met vonken, kan dit een brand tot gevolg hebben.

Een derde reden om voor het inschakelen van onze schoorsteenveger uit Nijmegen te kiezen, is de kans op koolmonoxidevergiftigingen. Wanneer het rookkanaal van uw kachel vervuild is geraakt, kan het koolmonoxide uw woning lastiger verlaten. De concentratie koolmonoxide in de lucht neemt hierdoor toe. Voor uw eigen veiligheid kan het slim zijn, om een koolmonoxidemelder in huis te gebruiken. Deze koolmonoxidemelder waarschuwt u, op het moment dat de concentratie koolmonoxide in ruimtes te hoog is.

Als laatste is het ondersteunen van een schoon milieu vaak een goede reden om uw rookkanaal schoon te maken. Door de schoorsteen te laten reinigen door onze schoorsteenveger uit Nijmegen, kan de kachel voldoende zuurstof aanzuigen. Dit beperkt de hoeveelheid schadelijke stoffen die de kachel uitstoot. Daarbij is optimale benutting van het rendement van een kachel mogelijk door een schoon rookkanaal.

Onze diensten:

Wij zijn onder andere actief in de volgende wijken:
Centrum
Goffert
Altrade
Lindenholt
Dukenburg
De Kamp
Hees
St. Anna
Hatert
Lent

Waarom kiest u voor ons?

Werkwijze bij het schoonvegen van de schoorsteen

Wanneer u De Schoorsteenbrigade inschakelt voor het reinigen van uw schoorsteen, kiezen wij tussen twee werkwijzen. Onze schoorsteenveger uit Nijmegen kan de schoorsteen van boven naar beneden reinigen, of van beneden naar boven. Het hangt van verschillende factoren af, welke aanpak het meest geschikt is. Denk bijvoorbeeld aan de hellingshoek van het dak en de weersomstandigheden. De veiligheid van onze schoorsteenveger uit Nijmegen staat vanzelfsprekend altijd voorop.

Van boven naar beneden vegen

Een schoorsteen van boven naar beneden vegen gebeurt met een kogel aan een touw. De lengte van het touw maakt dat de kogel tot beneden kan komen. Aan de kogel zit een grove borstel, die de wanden van de schoorsteen schoonmaakt. De creosoot op deze wanden zal op deze manier los komen, waarbij vervolgens verdere schoonmaak plaatsvindt.

Schoorsteen van beneden naar boven reinigen

Het alternatief voor de reeds beschreven aanpak, is het van beneden naar boven vegen van de schoorsteen. In dit geval gebruikt de schoorsteenveger een stok, met aan de bovenzijde een borstel. Via de onderzijde van de stok vindt verlenging plaats door onderdelen toe te voegen. Op deze manier is het mogelijk om de hele schoorsteen te vegen.

Wilt u meer weten over het schoonmaken van uw schoorsteen? Of wilt u direct een afspraak inplannen met onze schoorsteenveger uit Nijmegen? Neem contact met ons op, om de mogelijkheden door te spreken. De Schoorsteenbrigade helpt u graag een schoorsteenbrand in huis te voorkomen!

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs. Lees meer…
Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…
Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…
Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…
Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Nijmegen? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Contact

De Schoorsteenbrigade Nijmegen
Telefoon: 024-7820524