Schoorsteenveger Oldenzaal

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Oldenzaal? De Schoorsteenbrigade werkt enkel en alleen met erkende schoorsteenvegers. Wij leveren na elke veegbeurt een veegbewijs. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/openhaard. 

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in onder andere:

  • De Lutte
  • Deurningen
  • Denekamp
  • Enschede
  • Hengelo
  • Losser
  • Oldenzaal
  • Rossum
  • Saasveld
  • Weerselo

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Oldenzaal en omstreken
Telefoon: 0541-782405

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Oldenzaal? Bel: 0541-782405

Schoorsteenveger Algemeen Onderhoud Nederland

Zelf schoorsteen vegen

De Schoorsteenbrigade

Wie is Algemeen Onderhoud Nederland?

Ons gerenommeerde bedrijf heeft jarenlange ervaring in schoorsteenvegen en -onderhoud. Met een persoonlijke aanpak hebben we talloze huiseigenaren naar tevredenheid geholpen met schoorsteenvegen en reparaties. Wij zijn u, naast het vegen van uw schoorsteen, graag van dienst bij diverse klussen. Denk aan het repareren van uw schoorsteen of het uitvoeren van onderhoud. Kernwaarden bij ons zijn kwaliteit, vriendelijkheid en vakmanschap. Bovendien leveren we altijd een grondige eindschoonmaak bij oplevering. Vertrouw op ons voor al uw schoorsteen klussen!

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Schoorsteenreiniging in Oldenzaal

Jaarlijks worden ongeveer 2.000 Nederlandse gezinnen geconfronteerd met schoorsteenbranden, wat ernstige gevolgen kan hebben. Onderzoek wijst uit dat in 40% van deze gevallen slecht onderhoud aan de schoorsteen de oorzaak is. Naast schoorsteenbranden zijn ook koolmonoxidevergiftigingen een veelvoorkomend risico. Onze schoorsteenveger in Oldenzaal staat klaar om u te helpen deze gevaarlijke situaties te voorkomen. Wanneer heeft u voor het laatst uw schoorsteen laten schoonmaken?

Ideaal tijdstip voor schoorsteenvegen ontdekken

Het is cruciaal om te weten wanneer u uw schoorsteen moet laten vegen. Bij intensief gebruik van uw open haard of kachel wordt aanbevolen om dit elke zes maanden te doen. Wanneer uw kachel minder frequent in gebruik is, is één keer per jaar reinigen meestal voldoende. Dit geldt vooral voor oudere schoorstenen, waarvan de gebruikte stenen vaak niet zijn behandeld en daarom poreus zijn. Dit maakt ze gevoelig voor de ophoping van brandbaar materiaal.

Onze schoorsteenveger in Oldenzaal raadt huiseigenaren aan om hun schoorsteen in de herfst te laten reinigen, zodat deze klaar is voor gebruik in de winter. In het voorjaar kunnen vogels de schoorsteen gebruiken om hun nesten te bouwen, maar tegen de zomer zullen ze vertrekken. Hierdoor kan het nest in de herfst veilig worden verwijderd zonder verstoring van de vogels. Als u de schoorsteen liever twee keer per jaar wilt laten reinigen, is het ook een optie om dit in het voorjaar te plannen.

Redenen om een schoorsteenveger uit Oldenzaal in te schakelen

Er zijn verschillende redenen waarom het essentieel is om een schoorsteenveger in Oldenzaal in te schakelen. Ten eerste stellen verzekeringsmaatschappijen eisen aan de regelmaat van schoorsteenreiniging, zoals vermeld in de voorwaarden van uw brand- of woonverzekering. In het geval van een schoorsteenbrand bestaat het risico dat uw verzekeraar niet altijd de schade dekt.

Naast de vereisten van uw verzekeraar is het van cruciaal belang om het risico op brand te minimaliseren. Tijdens het gebruik van uw kachel ontstaat er een laag creosoot op de binnenwanden van uw rookkanaal, een neerslag die ontstaat uit de rook van brandstoffen zoals kolen en hout. Deze neerslag is zeer brandbaar, en als u deze laag niet laat verwijderen, neemt het brandrisico toe. Zoals eerder vermeld, zijn met name poreuze wanden gevoelig voor deze neerslag. De keuze voor een roestvrijstalen rookkanaal vermindert aanzienlijk het brandgevaar.

Voorkom koolmonoxidevergiftiging

Een ander belangrijk aspect is het risico op koolmonoxidevergiftiging. Een verstopt rookkanaal kan niet alleen brand in uw huis veroorzaken, maar ook koolmonoxidevergiftiging. Als het rookkanaal verstopt is, kan koolmonoxide niet naar buiten ontsnappen en blijft het in de ruimte van uw kachel hangen. Naast creosoot kunnen ook vogelnestjes in uw schoorsteen een dergelijke verstopping veroorzaken. Onze schoorsteenveger in Oldenzaal verhelpt deze verstopping op professionele wijze.

Om het risico op koolmonoxidevergiftiging te verkleinen, kan het verstandig zijn om een koolmonoxidemelder bij uw kachel te plaatsen, die u waarschuwt als het koolmonoxidegehalte in de lucht te hoog wordt.

Duurzamer leven met een schone kachel

Ten slotte is duurzaamheid een andere belangrijke overweging, omdat een schone kachel leidt tot een hoger rendement. Bovendien is een verstopt rookkanaal schadelijk voor het milieu, omdat er meer schadelijke stoffen in de lucht terechtkomen wanneer er onvoldoende zuurstof wordt aangevoerd. Onze schoorsteenveger in Oldenzaal staat klaar om u hierover uitgebreid te informeren.

Schoorsteenveger Oldenzaal

Onze diensten:

Wij zijn actief in de volgende plaatsen:
De Lutte
Deurningen
Denekamp
Enschede
Hengelo
Losser
Oldenzaal
Rossum
Saasveld
Weerselo

Waarom kiest u voor ons?

Schoorsteenveger nodig? Bel Algemeen Onderhoud Nederland

Zelf schoorsteen vegen

Stappen bij schoorsteenvegen: Onze aanpak

Bij het schoonmaken van een schoorsteen in huis zijn er twee verschillende benaderingen mogelijk. Onze schoorsteenveger in Oldenzaal kan ervoor kiezen om de schoorsteen van boven naar beneden te reinigen, of van beneden naar boven, afhankelijk van verschillende factoren zoals de dakhoek. Als uw dak een steile hoek heeft, kan van boven naar beneden werken gevaarlijk zijn.

Top-tot-bodem schoonmaken

Bij het reinigen van de schoorsteen van boven naar beneden, gebruikt onze schoorsteenveger in Oldenzaal een kogel bevestigd aan een lang touw. Aan de kogel is een borstel bevestigd die langs de binnenwanden van de schoorsteen wordt bewogen om de creosootlaag en ander vuil te verwijderen.

Van beneden naar boven werken

De alternatieve methode is het reinigen van het rookkanaal van beneden naar boven, waarbij een borstel op een lange stok wordt gebruikt. Aan de onderkant van de stok kan steeds een extra segment worden toegevoegd om de volledige schoorsteen te reinigen.

Als u te maken heeft met een vervuilde schoorsteen in huis, raden wij aan om deze te laten reinigen door onze schoorsteenveger in Oldenzaal om zo schoorsteenbranden en koolmonoxidevergiftigingen te voorkomen. Neem contact met ons op als u meer informatie wilt.

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs. Lees meer…

Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…

Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…

Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…

Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Oldenzaal? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! De schoorsteenveger veegt alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van de erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Contact

De Schoorsteenbrigade Oldenzaal
Telefoon: 0541-782405