Schoorsteenveger Oss

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Oss? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs. 

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in de volgende gebieden in Oss:

 • Berghem
 • Centrum
 • Docfapark
 • Hazenakker
 • Horzak
 • Kortfoort
 • Krinkelhoek
 • Mettegeupel
 • Moleneind
 • Oss Zuid
 • Ruwaard
 • Schadewijk
 • Ussen
 • Vlashoek
 • Witte Hoef

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Oss en omstreken
Telefoon: 0412-782546
Openingstijden: Ma-Zo:  07:00 – 22:00

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Oss? Bel: 0412-782546

Over ons

De Schoorsteenbrigade veegt overal in Oss en omgeving schoorstenen netjes schoon. Veilig en verantwoord stoken is onze missie. Daarom werken bij ons alleen ervaren vakmannen met verstand van zaken. Helaas zijn er veel malafide schoorsteenvegers actief in Nederland. Dit zorgt voor onveilige situaties en brandgevaar. Kiest u voor De Schoorsteenbrigade dan bent u verzekerd van een professioneel geveegde en veilige schoorsteen.

Schoorsteenveger Oss

Wat vertellen onze klanten?

5/5

“De schoorsteenveger kon direct langskomen. De schoorsteen trekt nu een stuk beter, er blijft gelukkig geen rook meer in de kamer hangen. Dankjewel mannen!”

H. Broekhoven – Oss

4/5

“Vriendelijke schoorsteenveger. Hij kwam bekwaam over en heeft de schoorsteen grondig geveegd. Vooralsnog hebben we geen problemen tijdens het stoken.”

L. Van Vliet – Oss

4.5/5

“Ze hebben alles netjes en schoon achtergelaten. Kwamen mooi op tijd. Wij zijn heel tevreden. Volgende keer bellen we weer dezelfde schoorsteenveger.”

M. Berg – Oss

Schone schoorsteen met onze schoorsteenveger uit Oss

Uit onderzoek blijkt dat vuil in de schoorsteen zeer regelmatig als oorzaak van schoorsteenbranden wordt aangewezen. Van de circa 2.000 schoorsteenbranden die jaarlijks in Nederland voorkomen wordt 40% veroorzaakt door vuil in het rookkanaal. Reden genoeg om uw eigen schoorsteen regelmatig schoon te laten vegen. Voor het onderhouden van uw schoorsteen kunt u terecht bij onze schoorsteenveger in Oss. De Schoorsteenbrigade reinigt uw schoorsteen op professionele wijze. Op deze manier wordt de kans op een schoorsteenbrand zeer klein. Wanneer heeft u uw schoorsteen voor het laatst laten schoonvegen?

Geschikt moment om de schoorsteenveger in Oss in te schakelen

Het inschakelen van onze schoorsteenveger uit Oss kan op verschillende momenten in het jaar. Wanneer u de kachel intensief gebruikt, is een halfjaarlijkse schoonmaakbeurt aan te raden. U kunt dit bijvoorbeeld in de lente en herfst laten doen door onze schoorsteenveger in Oss. Mocht u de kachel voornamelijk in de herfst en winter gebruiken, dan is het voldoende om deze jaarlijks te vegen. In dit geval kunt u dit het beste in de herfst doen. Zou u dit al vroeg in het jaar doen, dan loopt u het risico dat het rookkanaal opnieuw bevuild wordt. Denk bijvoorbeeld aan vogels, die hun nestje in uw rookkanaal opbouwen. In de herfst zijn deze vogels vaak al verdwenen, zodat het nestje veilig verwijderd kan worden.

Met name oudere schoorstenen zijn gevoelig voor schoorsteenbranden. De stenen van deze schoorstenen zijn niet geïmpregneerd. Dit betekent dat de brandbare deeltjes relatief makkelijk in de stenen kunnen trekken. Bij een moderne schoorsteen wordt vaak gekozen voor een roestvrijstalen rookkanaal. Op deze manier neemt de kans op het hechten van de brandbare deeltjes af.

Onze diensten:

Wij zijn actief in o.a. de volgende wijken:
Berghem
Centrum
Docfapark
Hazenakker
Horzak
Kortfoort
Krinkelhoek
Mettegeupel
Moleneind
Oss Zuid
Ruwaard
Schadewijk
Ussen
Vlashoek
Witte Hoef

Noodzaak van het laten vegen van uw schoorsteen

De reeds beschreven brandbare deeltjes komen vrij bij de verbranding van kolen en hout in uw kachel. Eenmaal in de schoorsteenmantel, kunnen de deeltjes zich aan de stenen of het roestvrijstaal hechten. Door het jaar heen vormt er zich op deze wijze een flinke laag, van de zogenaamde creosoot. Dit is, net als de losse deeltjes, zeer brandbaar. Als vonken uit de kachel op deze laag vliegen, kan dit resulteren in een schoorsteenbrand. Door de schoorsteen jaarlijks te laten vegen, wordt deze laag tijdig voor u verwijderd.

Niet alleen deze brandbare laag is een reden om onze schoorsteenveger uit Oss in te schakelen. Denk bijvoorbeeld ook aan het risico op een koolmonoxidevergiftiging. Waar de brandbare deeltjes vooral opspelen bij houtkachels, geldt dat bij koolmonoxidevergiftigingen voor gaskachels. Een koolmonoxidevergiftiging kan voortkomen uit een verstopping in de schoorsteen. Koolmonoxide kan zo niet goed worden afgevoerd, waardoor het in uw ruimte met de kachel blijft hangen. Door het rookkanaal schoon te maken, kan koolmonoxide uit woning makkelijker verlaten. Naast het laten schoonmaken van de schoorsteen, is ook het gebruik van een koolmonoxidemelder aan te raden. Dit apparaat waarschuwt u, op het moment dat de concentratie koolmonoxide te hoog wordt.

Wist u dat veel verzekeraars eisen stellen aan het onderhoud aan uw schoorsteen? Op het moment dat de schoorsteen niet goed wordt onderhouden, wordt schade bij brand mogelijk niet vergoed. Onze schoorsteenveger uit Oss zorgt dat het onderhoud plaatsvindt in lijn met de eisen van uw verzekeraar. Meer over deze eisen vindt u terug in de polisvoorwaarden van uw verzekeringen.

Tot slot, is het schoonmaken van uw schoorsteen beter voor het milieu. Wanneer de kachel voldoende zuurstof aan kan zuigen, wordt de uitstoot van schadelijke stofjes tegengegaan. Dit wordt vanzelfsprekend bemoeilijkt, op het moment dat het rookkanaal verstopt is geraakt. Ook kan een verstopt rookkanaal het rendement van uw kachel verlagen.

Werkwijze van onze schoorsteenvegers in Oss

Het schoonvegen van uw schoorsteen kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Er kan bijvoorbeeld van binnenuit omhoog worden gewerkt. Let wel, om dit te doen moet er voldoende ruimte rondom de kachel zijn. Bij het van onder naar boven werken, gebruikt de schoorsteenveger in Oss een lange stok. Aan deze stok zit een borstel, die langs de wanden van de schoorsteen bewogen wordt. Het vuil zal zo al snel los komen te zitten. Aan de onderzijde van de stok kan steeds een nieuw deel worden toegevoegd. Zo is de stok lang genoeg om tot de top van het rookkanaal te komen.

Een alternatief voor van beneden naar boven werken, is het vegen van de schoorsteen vanaf het dak. Hierbij wordt met een kogel aan een lang touw gewerkt. Deze kogel is, net als de stok, voorzien van een borstel. Op deze manier kan vuil heel makkelijk uit de schoorsteen verwijderd worden. Dit is alleen mogelijk als de weersomstandigheden het werken vanaf uw dak toelaten.

Benieuwd of uw schoorsteen al gereinigd moet worden? Neem contact met ons op, voor een eerste inspectie. Ook kunt u direct een afspraak met onze schoorsteenveger uit Oss inplannen, om de schoorsteen te laten reinigen. Zo voorkomen we samen een brand in uw woning.

Waarom kiest u voor ons?

Werkomstandigheden

Een schoorsteenveger is in veel gevallen afhankelijk van het weer. Met regen of sneeuw is het bijvoorbeeld niet verantwoord om het dak op te gaan. In de meeste gevallen zullen wij het schoorsteenvegen dan uitstellen. Onderstaand de weersvoorspellingen:

13°C
Scattered clouds
dinsdag
18°C
8°C
woensdag
20°C
10°C
donderdag
19°C
11°C
vrijdag
21°C
8°C
zaterdag
18°C
13°C
zondag
21°C
13°C

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs. Lees meer…
Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…
Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…
Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…
Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Oss? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Openingstijden

Maandag: 07:00 - 22:00
Dinsdag: 07:00 - 22:00
Woensdag: 07:00 - 22:00
Donderdag: 07:00 - 22:00
Vrijdag: 07:00 - 22:00
Zaterdag: 07:00 - 22:00
Zondag: 07:00 - 22:00

Contact

De Schoorsteenbrigade Oss
Telefoon: 0412-782546