Schoorsteenveger Purmerend

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Purmerend? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs. 

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in de volgende gebieden in Purmerend:

  • Afrika
  • Amerika
  • Centrum
  • Gors
  • Overwhere
  • Purmer Noord
  • Purmer Zuid
  • Purmer Zuid Zuid
  • Weidevenne
  • Wheermolen

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Purmerend en omstreken
Telefoon: 0299-787543

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Purmerend? Bel: 0299-787543

Over ons

De Schoorsteenbrigade veegt overal in Purmerend en omgeving schoorstenen netjes schoon. Veilig en verantwoord stoken is onze missie. Daarom werken bij ons alleen ervaren vakmannen met verstand van zaken. Helaas zijn er veel malafide schoorsteenvegers actief in Nederland. Dit zorgt voor onveilige situaties en brandgevaar. Kiest u voor De Schoorsteenbrigade dan bent u verzekerd van een professioneel geveegde en veilige schoorsteen.

Schoorsteenveger in Purmerend

Wat vertellen onze klanten?

82% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Schoorsteenveger uit Purmerend nodig?

Het onderhouden van de schoorsteen is essentieel, om een schoorsteenbrand te kunnen voorkomen. Jaarlijks vinden er in Nederland circa 2.000 schoorsteenbranden plaats. Uit onderzoek blijkt dat van deze 2.000 branden een kleine 40% veroorzaakt wordt door achtergebleven vuil. Onze schoorsteenveger uit Purmerend helpt u graag bij het onderhouden van de schoorsteen. Zo zorgen we er samen voor, dat een schoorsteenbrand in huis voorkomen wordt. Wanneer heeft u uw schoorsteen voor het laatst laten vegen door een schoorsteenveger in Purmerend?

Wanneer moet ik de schoorsteenveger uit Purmerend inschakelen?

U doet er verstandig aan, om de schoorsteenveger uit Purmerend zeker eens per jaar langs te laten komen. Vaak wordt de herfst als het meest geschikte seizoen beschouwd, voor het vegen van de schoorsteen. U wilt de kachel immers veilig kunnen gebruiken tijdens de winter! Daarbij weet u in de herfst zeker, dat eventuele vogelnestjes verlaten zijn. Gebruikt u de kachel het hele jaar door? Kies er in dat geval voor om de kachel tweemaal per jaar schoon te laten vegen. Onze schoorsteenveger uit Purmerend komt in dit geval graag tijdens de herfst en lente langs om de schoorsteen te reinigen. De kans dat er vogelnestjes in uw schoorsteen worden opgebouwd is in dit geval klein. Rook wat uit de schoorsteen komt, zal de vogels afschrikken.

Met name een wat oudere schoorsteen is gevoelig voor schoorsteenbranden. De stenen die bij zo’n schoorsteen gebruikt zijn, hebben vaak de eigenschap erg poreus te zijn. Kleine, brandbare deeltjes kunnen zich hierdoor makkelijk aan deze stenen hechten. Het ontstaan van een brandbare laag is hiervan het gevolg! In moderne schoorstenen wordt tegenwoordig voor het gebruik van roestvrijstalen rookkanalen gekozen. Deze zijn veiliger, doordat de brandbare deeltjes zich hier minder makkelijk aan hechten. Het blijft vanzelfsprekend noodzakelijk om de schoorsteen te reinigen.

Onze diensten:

Wij zijn actief in de volgende wijken:
Afrika
Amerika
Centrum
Gors
Overwhere
Purmer Noord
Purmer Zuid
Purmer Zuid Zuid
Weidevenne
Wheermolen

Noodzaak van het laten vegen van de schoorsteen

Het laten vegen van de schoorsteen op uw dak is om verschillende redenen noodzakelijk. Zo wilt u de kans op een brand in huis minimaliseren! Eerder werd al beschreven, dat er zich een brandbare laag kan ontwikkelen op de schoorsteenwand. Deze laag noemen we creosoot en is zeer brandgevoelig. Wanneer er vonken uit de kachel op deze laag landen, kan dit tot een brand leiden. Reden genoeg om deze laag tijdig uit de schoorsteen te laten verwijderen. De brandbare deeltjes die zich aan deze wand hechten, komen vrij bij de verbranding van kolen en hout.

Bij een gaskachel is de kans op een brand in huis iets kleiner. Er komen hier immers geen brandbare deeltjes bij vrij. Toch is het ook bij gaskachels belangrijk om de schoorsteen te vegen. Onze schoorsteenveger uit Purmerend helpt u een verstopping van de schoorsteen op te lossen. Een verstopping is bijvoorbeeld het gevolg van een vogelnestje in het rookkanaal. Als gevolg van zo’n vogelnestje zal koolmonoxide uw woning minder makkelijk kunnen verlaten. Dit brengt grote risico’s met zich mee! In het ergste geval krijgt u te maken met een koolmonoxidevergiftiging. Niet alleen De Schoorsteenbrigade inschakelen kan u helpen dit te voorkomen. Ook is het verstandig om een koolmonoxidemelder in huis op te hangen. Deze koolmonoxidemelder waarschuwt u op het moment dat de concentratie koolmonoxide te hoog wordt.

Mocht er onverhoopt toch een brand uitbreken, dan wilt u goed verzekerd zijn. Uw verzekeraar zal schade mogelijk niet vergoeden, als uw schoorsteen niet goed is onderhouden. In de polisvoorwaarden van uw verzekeraar vindt u de exacte voorwaarden voor het onderhouden van een schoorsteen. Onze schoorsteenveger uit Purmerend zal uw schoorsteen in lijn met deze eisen voor u schoonvegen.

Ook niet onbelangrijk is het milieu! Door het rookkanaal van de schoorsteen schoon te houden, kan de kachel voldoende zuurstof aanzuigen. Dit is belangrijk, om de uitstoot van schadelijke deeltjes door de schoorsteen terug te dringen.

Werkwijze van onze schoorsteenvegers in Purmerend

Een schoorsteen vegen in Purmerend kan op verschillende manieren. Zo kan er vanaf boven naar beneden worden gewerkt, of van beneden naar boven. Onder meer de hellingsgraad van uw dak bepaalt, welke werkwijze het meest geschikt is. Bij een te grote hellingsgraad zal onze schoorsteenveger uit Purmerend van beneden naar boven werken. We gebruiken hierbij een lange stok, met aan de bovenzijde een harde borstel. Door de borstel langs de wanden van de schoorsteen te bewegen, laat het vuil los. Aan de onderzijde van de stok kan steeds een nieuw element worden toegevoegd. Zo rijkt de stok tot aan de top van het rookkanaal.

Mocht er toch vanaf het dak gewerkt worden, dan gebeurt dit met een kogel aan een touw. Ook deze kogel is voorzien van een borstel, om de wanden te kunnen vegen. Het touw is vanzelfsprekend lang genoeg, om tot de onderzijde van de schoorsteen te komen.

Wilt u meer weten over het werk van De Schoorsteenbrigade? Of wilt u direct een afspraak inplannen? Neem in beide gevallen contact met ons op.

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs.  Lees meer…
Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…
Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…
Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…
Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer.Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Purmerend? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Contact

De Schoorsteenbrigade Purmerend
Telefoon: 0299-787543