Schoorsteenveger Roermond

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Roermond? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs. 

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in de volgende gebieden in Roermond:

  • Binnenstad
  • Centrum
  • Donderberg
  • Herten
  • Hoogvonderen
  • Maasniel
  • Roermond Oost
  • Roermond Zuid
  • Roermondse Veld
  • Swalmen

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Roermond en omstreken
Telefoon: 0475 782 550

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Roermond? Bel: 0475-782561

Over ons

De Schoorsteenbrigade veegt overal in Roermond en omgeving schoorstenen netjes schoon. Veilig en verantwoord stoken is onze missie. Daarom werken bij ons alleen ervaren vakmannen met verstand van zaken. Helaas zijn er veel malafide schoorsteenvegers actief in Nederland. Dit zorgt voor onveilige situaties en brandgevaar. Kiest u voor De Schoorsteenbrigade dan bent u verzekerd van een professioneel geveegde en veilige schoorsteen.

Schoorsteenveger in Roermond

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Hulp van een schoorsteenveger in Roermond

Voor het schoon laten vegen van uw schoorsteen kan de hulp van onze schoorsteenveger uit Roermond goed van pas komen. Dat het vegen van de schoorsteen belangrijk is, blijkt wel uit de 2.000 schoorsteenbranden die jaarlijks ontstaan. Van deze schoorsteenbranden wordt circa 40% veroorzaakt door achtergebleven vuil. De Schoorsteenbrigade beschikt over de benodigde kennis en ervaring om uw rookkanaal vuilvrij te maken. De kans op een schoorsteenbrand wordt hierdoor minimaal.

Moment voor het laten vegen van uw schoorsteen in Roermond

Gebruikt u de kachel voornamelijk tijdens de herfst en winter? In dat geval is het voldoende om de schoorsteen eens per jaar te laten reinigen. Wanneer u de kachel het hele jaar door gebruikt, is dit vaak niet voldoende. U kunt er in zo’n geval voor kiezen om de schoorsteen halfjaarlijks te laten vegen. Onze schoorsteenveger uit Roermond komt in dit geval graag in de lente en herfst bij u langs. Bij een jaarlijkse schoonmaak is de herfst het meest geschikte seizoen. In de herfst kunnen onder meer vogelnestjes veilig uit de schoorsteen verwijderd worden. De kans dat hier nog vogels op zitten is minimaal.

Oudere schoorstenen zijn gevoeliger voor schoorsteenbranden dan moderne schoorstenen. Dit valt te verklaren door het feit, dat deze oude schoorstenen zijn opgebouwd met poreuze stenen. Doordat de stenen niet behandeld zijn met een speciale coating, kunnen deeltjes zich hier makkelijk aan hechten. Dit vergroot het risico op een brand in huis. In het geval van een moderne schoorsteen kiest men voor het gebruik van een roestvrijstalen rookkanaal. Aan dit materiaal hechten brandbare deeltjes zich aanzienlijk minder snel. Het risico op een schoorsteenbrand neemt hierdoor af.

Onze diensten:

Wij zijn actief in de volgende wijken:
Binnenstad
Centrum
Donderberg
Herten
Hoogvonderen
Maasniel
Roermond Oost
Roermond Zuid
Roermondse Veld
Swalmen

Redenen om de schoorsteenveger in Roermond in te schakelen

Eerder op deze pagina werd al beschreven, dat er jaarlijks circa 2.000 schoorsteenbranden voorkomen. De voornaamste reden om onze schoorsteenveger uit Roermond in te schakelen, is dan ook het voorkomen van een brand. Bij de verbranding van kolen en hout komen brandbare deeltjes vrij, die zich makkelijk aan de schoorsteenwand hechten. Het geheel van deze deeltjes vormt creosoot, wat een zeer brandbare laag is. Deze laag kan in brand vliegen, op het moment dat er vonken vanuit de kachel op deze laag terechtkomen. Het geeft aan hoe belangrijk het is, om deze laag tijdig te laten verwijderen. Mocht u een gaskachel gebruiken, dan is de uitstoot van brandbare deeltjes kleiner. In dit geval loopt u echter het risico op een koolmonoxidevergiftiging. Bij een verstopping in het rookkanaal kan koolmonoxide uw woning veel minder makkelijk verlaten. Hierdoor zal de stof in uw woning blijven hangen, met alle risico’s van dien. U zult al snel een slaperig, onverklaarbaar gevoel ervaren. In het ergste geval stikt u in uw eigen tong bij een koolmonoxidevergiftiging. Niet alleen de hulp van onze schoorsteenveger uit Roermond kan prettig zijn. Ook is het verstandig om gebruik te maken van een koolmonoxidemelder. Dit apparaat waarschuwt u bij een te hoge concentratie koolmonoxide. Wist u dat schade als gevolg van brand mogelijk niet vergoed worden door uw verzekeraar? Verzekeraars stellen eisen aan het onderhoud van de schoorsteen. Op het moment dat u niet aan deze eisen voldoet, kan een verzekeraar besluiten de ontstane schade niet te vergoeden. Reden genoeg om uw schoorsteen schoon te houden! U vindt de eisen die door uw verzekeraar gesteld zijn in de polisvoorwaarden van uw verzekeringen. Onze schoorsteenveger uit Roermond zal uw schoorsteen altijd in lijn met deze eisen voor u reinigen. Niet onbelangrijk, ook voor het milieu is het beter de schoorsteen schoon te houden. Een schone schoorsteen maakt het voor de kachel makkelijker om zuurstof aan te zuigen. Dit is belangrijk om de uitstoot van schadelijke stoffen tegen te gaan. Daarbij kan het rendement van de kachel op deze manier optimaal benut worden.

Werkwijze bij het vegen van de schoorsteen

Bij het reinigen van een schoorsteen kan De Schoorsteenbrigade op twee manieren te werk gaan. Er kan vanaf uw dak naar beneden worden gewerkt, of van binnenuit omhoog. Houd er rekening mee, dat het per woning verschilt welke werkwijze het meest verantwoord is. Denk bijvoorbeeld aan de weersomstandigheden, de ruimte rondom een kachel in huis, enzovoorts. Ook de hellingsgraad van het dak kan een reden zijn om van binnenuit omhoog te werken. De veiligheid van onze schoorsteenvegers in Roermond staat altijd bovenaan. Wanneer van bovenaf naar beneden wordt gewerkt, gebruiken we een kogel aan een lang touw. De kogel is voorzien van een borstel, waarmee de schoorsteenwanden gereinigd kunnen worden. Het alternatief is van binnenuit omhoog werken. Hierbij wordt een stok met aan de bovenzijde een borstel gebruikt. De stok kan worden verlengd door onderaan nieuwe delen toe te voegen. Direct een afspraak inplannen met onze schoorsteenveger uit Roermond? Of wilt u eerst meer informatie? Neem in beide gevallen contact met ons op, om de mogelijkheden te bespreken.

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs.  Lees meer…
Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…
Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…
Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…
Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Roermond? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Over ons

De Schoorsteenbrigade Roermond
Telefoon: 0475-782561