Schoorsteenveger Roosendaal

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Roosendaal? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs. 

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in de volgende gebieden in Roosendaal:

  • Centrum
  • Groot Kroeven
  • Kortendijk
  • Kruisland
  • Nederheide
  • Nispen
  • Oud Gastel
  • Tolberg
  • Wouw
  • Zegge

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Roosendaal en omstreken
Telefoon: 0165-782543

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Roosendaal? Bel: 0165-782543

Schoorsteenveger Erwin

De Schoorsteenbrigade

Wie is Erwin?

Heeft u een schoorsteenveger nodig? Dan kunt u mij bellen. Mijn naam is Erwin, aangenaam kennis te maken. Ik zorg al 32 jaar voor schone schoorstenen in uw buurt. Ik vind als schoorsteenveger de omgang met de klanten heel belangrijk. Ik wil de mensen het juiste advies geven en ze de waarheid vertellen. Als schoorsteenveger is mijn werk heel erg afwisselend waardoor het zo leuk blijft. De vetste klus die ik heb gedaan is een nieuw kanaal maken voor een klant.

Bij De Schoorsteenbrigade kunt u rekenen op expertise en betrouwbaarheid. Wij gaan bij alle klussen voor een professionele uitvoering. Neem contact op voor meer informatie.

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Ervaren schoorsteenveger uit Roosendaal inschakelen?

 Het laten schoonvegen van uw schoorsteen is een belangrijke stap in het voorkomen van een schoorsteenbrand. Onze schoorsteenveger uit Roosendaal staat voor u klaar, om u hierbij te helpen. In Nederland komen ieder jaar zo’n 2.000 schoorsteenbranden voor. Uit onderzoek blijkt, dat 40% van deze branden veroorzaakt werd door vuil in het rookkanaal. Het geeft aan, hoe belangrijk het is om de schoorsteen regelmatig te laten vegen. Niet alleen wanneer u een houtkachel gebruikt, maar ook bij het gebruik van gaskachels.

Op welk moment de schoorsteen laten vegen

De Schoorsteenbrigade raadt het woningbezitters aan hun schoorsteen zeker eens per jaar te laten vegen. Zo wordt vuil verwijderd, voordat u de kachel intensief gaat gebruiken. In veel gevallen is het verstandig de schoorsteen rond de herfstmaanden schoon te laten maken. Zo bent u ervan verzekerd dat hier geen vuil meer in zit, als u de kachel tijdens de winter wilt gebruiken. Mocht u de kachel het hele jaar door gebruiken, dan is het verstandig om halfjaarlijks voor een schoonmaakbeurt te zorgen. Onze schoorsteenveger uit Roosendaal komt graag in de lente en herfst bij u langs!

Een oudere schoorsteen is vaak gevoeliger voor een schoorsteenbrand, dan moderne schoorstenen. Het verschil zit hierbij in de gebruikte materialen. Oude schoorstenen zijn vaak opgebouwd met poreuze stenen. Dit betekent dat brandbare deeltjes zich heel eenvoudig aan deze stenen kunnen hechten. Het laten impregneren van deze stenen zou kunnen helpen bij het verminderen van de kans op brand. Nog beter is het gebruik van een roestvrijstalen rookkanaal. Dit gebeurt momenteel bij moderne schoorstenen. De brandbare deeltjes kunnen zich hier veel minder makkelijk aan hechten.

Schoorsteenveger Roosendaal

Onze diensten:

Wij zijn actief in o.a. de volgende wijken:
Centrum
Groot Kroeven
Kortendijk
Kruisland
Nederheide
Nispen
Oud Gastel
Tolberg
Wouw
Zegge

Redenen om onze schoorsteenveger uit Roosendaal in te schakelen

Het inschakelen van onze schoorsteenveger uit Roosendaal is om verschillende redenen aan te raden. Allereerst wilt u de kans op een schoorsteenbrand minimaliseren! Bij de verbranding van kolen of hout komen brandbare deeltjes vrij. Zoals eerder beschreven werd, kunnen deze deeltjes zich aan de binnenwand van uw schoorsteen hechten. De laag die hierbij ontstaat noemen we creosoot. Wanneer vonken uit de kachel op deze laag terechtkomen, kan dit voor zeer gevaarlijke situaties zorgen. Het schoon laten vegen van de kachel voorkomt dit.

Ook de kans op een koolmonoxidevergiftiging neemt af bij het schoonvegen van de kachel. Een koolmonoxidevergiftiging is het gevolg van een te hoge concentratie koolmonoxide in de lucht. Wanneer het rookkanaal boven uw kachel verstopt is geraakt, kan koolmonoxide uw woning nauwelijks nog verlaten. Het blijft hierdoor in uw ruimtes hangen, met een gevaarlijke situatie tot gevolg. In het ergste geval verstikt u zichzelf! Door het rookkanaal schoon te houden, kan een dergelijke situatie voorkomen worden. Ook het gebruik van een koolmonoxidemelder wordt aangeraden door onze schoorsteenveger uit Roosendaal. De koolmonoxidemelder waarschuwt u, op het moment dat de concentratie koolmonoxide te hoog wordt.

Niet alleen uzelf wilt een brand in huis voorkomen. Ook de verzekeraar stelt eisen aan de maatregelen die u neemt om branden tegen te gaan. Vaak vindt u in de polisvoorwaarden eisen, die gerelateerd zijn aan het onderhoud aan uw schoorsteen. Wanneer niet aan deze eisen is voldaan, wordt schade bij een brand mogelijk niet vergoed. Onze schoorsteenveger uit Roosendaal zorgt dat het onderhoud in lijn is met de eisen uit uw polisvoorwaarden.

Een vierde reden om de schoorsteen schoon te houden, is het bijdragen aan een beter milieu. Doordat een kachel meer zuurstof aan kan zuigen bij een schoon rookkanaal, stoot deze minder schadelijke stoffen uit. Ook wordt het rendement van de kachel optimaal benut bij een goede aanzuiging van zuurstof.

Werkwijze bij het schoonvegen van uw schoorsteen

Kiest u voor hulp van De Schoorsteenbrigade, dan zoeken wij naar de beste optie om uw schoorsteen te vegen. Hierbij kan vanaf uw dak naar beneden worden gewerkt, of vanuit uw huis omhoog. Onder meer de hellingsgraad van uw dak en de ruimte rondom een kachel spelen een rol bij deze keuze. De veiligheid van onze schoorsteenveger in Roosendaal staat altijd bovenaan.

Schoorsteen van boven naar beneden vegen

Bij het van boven naar beneden vegen van de schoorsteen gebruiken we een kogel aan een touw. Het touw is lang genoeg, om tot aan de onderzijde van uw schoorsteen te geraken. Aan de kogel zit een borstel, die langs de wanden van de schoorsteen wordt bewogen. Op deze manier laat het vuil los.

Vanuit uw huis de schoorsteen vegen

Ook vanuit uw woning kan de schoorsteen geveegd worden. Hierbij maken we gebruik van een stok, die net als het touw van een borstel is voorzien. De stok kan steeds verder verlengd worden, door hier een stuk aan toe te voegen. Zo kan ook met een stok de hele schoorsteen schoongeveegd worden.

Wilt u direct een afspraak maken met onze schoorsteenveger in Roosendaal? Of wilt u meer weten over onze werkwijze? Neem in beide gevallen contact met ons op!

Schoorsteenveger nodig? Bel Erwin

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs. Lees meer…
Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…
Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…
Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…
Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Roosendaal? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

De Schoorsteenbrigade veegt overal in Roosendaal en omgeving schoorstenen netjes schoon. Veilig en verantwoord stoken is onze missie. Daarom werken bij ons alleen ervaren vakmannen met verstand van zaken. Helaas zijn er veel malafide schoorsteenvegers actief in Nederland. Dit zorgt voor onveilige situaties en brandgevaar. Kiest u voor De Schoorsteenbrigade dan bent u verzekerd van een professioneel geveegde en veilige schoorsteen.

Contact

De Schoorsteenbrigade Roosendaal
Telefoon: 0165-782543