Schoorsteenveger Rotterdam

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Rotterdam? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs. 

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in de volgende gebieden in Rotterdam:

  • Centrum
  • Charlois
  • Delfshaven
  • Feijenoord
  • Hillegersberg Schiebroek
  • IJsselmonde
  • Kralingen Crooswijk
  • Noord
  • Prins Alexander
  • Overschie

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Rotterdam en omstreken
Telefoon: 010-3212107

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Rotterdam? Bel: 010-3212107

Schoorsteenveger Arjan

De Schoorsteenbrigade icoon

De Schoorsteenbrigade

Wie is Arjan?

Heeft u een schoorsteenveger nodig? Dan kunt u mij bellen. Mijn naam is Arjan, aangenaam kennis te maken. Ik zorg al jaren voor schone schoorstenen in uw buurt. Als schoorsteenveger is elke dag anders. Elke dag ben ik weer bezig met ander soort schoorstenen. Ik vind het belangrijk om
te vertellen tegen mijn klanten wat ik doe. Ik merk namelijk dat veel mensen
nog weinig af weten van schoorsteenvegen. Hierdoor probeer ik mijn kennis over te brengen aan de klant.

Bij De Schoorsteenbrigade kunt u rekenen op expertise en betrouwbaarheid. Wij gaan bij alle klussen voor een professionele uitvoering. Neem contact op voor meer informatie.

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Schoorsteenveger uit Rotterdam nodig?

Een schoorsteenbrand komt in Nederland per jaar circa 2.000 keer voor. In 40% van de gevallen veroorzaakt vuil in de schoorsteen zo’n brand. Het maakt dat de hulp van een schoorsteenveger uit Rotterdam zeer wenselijk kan! De schoorsteenvegers van De Schoorsteenbrigade hebben verschillende hulpmiddelen om uw rookkanaal te vegen. Op deze manier neemt de kans op een brand in huis sterk af. Zowel bij een hout-, als bij een gaskachel is het reinigen van de schoorsteen noodzakelijk.

Wanneer komt de hulp van een schoorsteenveger van pas?

Bij een normaal gebruik van uw hout- of gaskachel is het voldoende om uw schoorsteen jaarlijks te reinigen. In het bijzonder wanneer u een moderne schoorsteen heeft. Bij een moderne schoorsteen is vaak een roestvrijstalen rookkanaal gemonteerd. De brandbare deeltjes die vrijkomen bij het gebruik van een kachel kunnen zich hier lastiger aan hechten. Bij een ouder model schoorsteen is dit een ander geval, want deze zijn vaak gebouwd met poreuze, onbehandelde stenen. De brandbare deeltjes hechten zich hier makkelijker aan vast. Gebruikt u de kachel het hele jaar door? Laat de schoorsteen in dat geval tweemaal per jaar reinigen.

Wanneer u de schoorsteen jaarlijks laat vegen, kunt u dit het beste tijdens de herfstperiode doen. Zo weet u zeker, dat de schoorsteen schoon is als u de kachel in de winter gebruikt. Het risico van het te vroeg laten reinigen, is dat vogels zich nestelen voordat u de schoorsteen zal gebruiken. Het vogelnestje zal hier tijdens de winter nog zitten, met alle risico’s van dien. Onze schoorsteenveger uit Rotterdam kan vogelnestjes voor u verwijderen. Door dit in de herfst te doen, hebben de vogels hier zelf geen last van. Mocht u de schoorsteen twee keer per jaar reinigen, dan komt onze schoorsteenveger uit Rotterdam ook in de lente langs.

Schoorsteenveger Rotterdam

Onze diensten:

Wij zijn actief in de volgende wijken:
Centrum
Charlois
Delfshaven
Feijenoord
Hillegersberg
IJsselmonde
Kralingen Crooswijk
Noord
Schiebroek
Overschie
Prins Alexander

Redenen om een schoorsteenveger uit Rotterdam in te schakelen

Het inschakelen van een schoorsteenveger uit Rotterdam kan om verschillende redenen interessant zijn. Wist u bijvoorbeeld dat een verzekeraar verschillende eisen stelt aan het onderhouden van een schoorsteen? Wanneer de schoorsteen niet vaak genoeg onderhouden is, kan dit grote gevolgen hebben. Bij een brand vindt schadevergoeding namelijk niet altijd plaats. In de polisvoorwaarden van uw verzekering leest u hier meer over.

Verder draagt het vegen van uw schoorsteen bij aan het verkleinen van de kans op een schoorsteenbrand. Een schoorsteenbrand ontstaat als vonken in contact komen met creosoot. Dit is een brandbare laag op de binnenwand van uw schoorsteen. Creosoot ontstaat bij de verbranding van hout of kool. Door het jaar heen zal de laag steeds ophopen, waardoor de kans op een schoorsteenbrand groeit. Door de laag tijdig te verwijderen gaat u dit tegen.

Wist u dat een verstopt rookkanaal ook voor een koolmonoxidevergiftiging kan zorgen? Bij een verstopping kan koolmonoxide de ruimte met uw kachel niet verlaten. Het zal u een onverklaarbaar, slaperig gevoel geven. Wanneer u in slaap valt door koolmonoxide, kunt u zichzelf verstikken. Door een koolmonoxidemelder op te hangen, krijgt u tijdig een waarschuwing. Het alarm van dit apparaat gaat af, op het moment dat de concentratie koolmonoxide in de lucht te groot is.

Een vierde reden om een schoorsteenveger uit Rotterdam in te schakelen, is het feit dat u bijdraagt aan een beter milieu. Om de uitstoot van schadelijke stoffen tegen te gaan, moet en kachel voldoende zuurstof aan kunnen zuigen. Dit is niet mogelijk, wanneer de binnenzijde van de schoorsteen ernstig vervuild is. Daarnaast benut u het rendement van uw kachel niet optimaal met een vervuilde schoorsteen.

Werkwijze van De Schoorsteenbrigade

Een schoorsteenveger uit Rotterdam kan uw schoorsteen op verschillende manieren reinigen. Zo is het mogelijk om boven naar beneden te werken, of van beneden naar boven. Het is van verschillende factoren afhankelijk, voor welke werkwijze onze schoorsteenveger kiest. De veiligheid van de schoorsteenvegers van De Schoorsteenbrigade staat hierbij altijd voorop. Een grote hellingshoek in uw dak of slechte weersomstandigheden kunnen het werk van een schoorsteenveger bemoeilijken.

Van boven naar beneden vegen

Wanneer men van boven naar beneden veegt, maakt onze schoorsteenveger gebruik van een kogel aan een lang touw. Aan deze kogel zit een borstel, die langs de wanden van de schoorsteen beweegt. Op deze manier komt het vuil los, waardoor de schoorsteenveger uit Rotterdam het rookkanaal volledig kan reinigen!

Van beneden naar boven werken

Het alternatief voor een kogel aan een touw, is het gebruik van een stok met een borstel. Deze borstel zit aan de bovenzijde van de stok. Aan de onderzijde van de stok vindt verlenging plaats door nieuwe delen toe te voegen. Zo komt een schoorsteenveger uit Rotterdam tot de bovenzijde van het rookkanaal.

Meer weten over de werkwijze van De Schoorsteenbrigade? Of wilt u direct een afspraak inplannen met onze schoorsteenvegers in Rotterdam? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Samen verkleinen we de kans op een brand in de schoorsteen van uw woning.

Schoorsteenveger nodig? Bel Arjan

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs.  Lees meer…
Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…
Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…
Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…
Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Rotterdam? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

De Schoorsteenbrigade veegt overal in Rotterdam en omgeving schoorstenen netjes schoon. Veilig en verantwoord stoken is onze missie. Daarom werken bij ons alleen ervaren vakmannen met verstand van zaken. Helaas zijn er veel malafide schoorsteenvegers actief in Nederland. Dit zorgt voor onveilige situaties en brandgevaar. Kiest u voor De Schoorsteenbrigade dan bent u verzekerd van een professioneel geveegde en veilige schoorsteen..

Contact

De Schoorsteenbrigade Rotterdam
Telefoon: 010-3212107