Schoorsteenveger Sittard

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Sittard? De Schoorsteenbrigade werkt enkel en alleen met erkende schoorsteenvegers. Wij leveren na elke veegbeurt een veegbewijs. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/openhaard. 

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in onder andere:

  • Born
  • Einighausen
  • Geleen
  • Holtum
  • Limbricht
  • Munstergeleen
  • Nieuwstadt
  • Puth
  • Sittard
  • Susteren

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Sittard en omstreken
Telefoon: 046-7820564

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Sittard? Bel: 046-7820564

Schoorsteenveger Algemeen Onderhoud Nederland

Zelf schoorsteen vegen

De Schoorsteenbrigade

Wie is Algemeen Onderhoud Nederland?

Ons gerenommeerde bedrijf heeft jarenlange ervaring in schoorsteenvegen en -onderhoud. Met een persoonlijke aanpak hebben we talloze huiseigenaren naar tevredenheid geholpen met schoorsteenvegen en reparaties. Wij zijn u, naast het vegen van uw schoorsteen, graag van dienst bij diverse klussen. Denk aan het repareren van uw schoorsteen of het uitvoeren van onderhoud. Kernwaarden bij ons zijn kwaliteit, vriendelijkheid en vakmanschap. Bovendien leveren we altijd een grondige eindschoonmaak bij oplevering. Vertrouw op ons voor al uw schoorsteen klussen!

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Schoorsteenveger in Sittard inschakelen?

Ieder jaar worden in Nederland ongeveer 2.000 huishoudens geconfronteerd met schoorsteenbranden, wat ernstige gevolgen kan hebben. Onderzoek wijst uit dat in 40% van deze gevallen slecht onderhoud aan de schoorsteen de belangrijkste oorzaak is. Daarnaast vormt het risico op koolmonoxidevergiftiging een aanzienlijke zorg. Onze deskundige schoorsteenveger in Sittard staat klaar om u te helpen bij het voorkomen van deze gevaarlijke situaties. Wanneer heeft u voor het laatst uw schoorsteen laten inspecteren en reinigen?

Ideaal tijdstip voor schoorsteenvegen ontdekken

Het is essentieel om te begrijpen dat de frequentie van schoorsteenreiniging afhangt van hoe vaak u uw kachel gebruikt. Bij intensief gebruik van uw kachel wordt aanbevolen om de schoorsteen elke zes maanden te laten reinigen. Als u uw kachel minder frequent gebruikt, is doorgaans een jaarlijkse reiniging voldoende. Dit geldt met name voor oudere schoorstenen waarvan de bakstenen vaak niet zijn behandeld en daardoor poreus zijn geworden, wat ze vatbaar maakt voor de ophoping van brandbaar materiaal.

Onze ervaren schoorsteenveger in Sittard raadt woningeigenaren aan om de schoorsteen in de herfst te laten reinigen, zodat deze klaar is voor gebruik in de winter. Bovendien kunnen vogels in het voorjaar de schoorsteen als nestplaats gebruiken, maar tegen de zomer zullen ze vertrekken. Dit betekent dat het nest in de herfst verlaten zal zijn en veilig verwijderd kan worden zonder verstoring van de vogels. Als u de voorkeur geeft aan tweemaal per jaar schoorsteenreiniging, kunt u dit ook in het voorjaar plannen.

Redenen om een schoorsteenveger uit Sittard in te schakelen

Er zijn verschillende redenen waarom het van groot belang is om een schoorsteenveger in Sittard in te schakelen. Een van deze redenen is dat verzekeringsmaatschappijen specifieke eisen stellen aan de regelmaat van schoorsteenreiniging, zoals vastgelegd in de voorwaarden van uw brand- of woonverzekering. In het geval van een schoorsteenbrand kan het zijn dat uw schade niet volledig wordt gedekt door uw verzekeraar.

Naast de vereisten van uw verzekeraar is het cruciaal om het risico op een schoorsteenbrand te minimaliseren. Tijdens het gebruik van uw kachel vormt zich een laag creosoot op de wanden van uw rookkanaal. Creosoot is een brandbare aanslag die ontstaat uit de rook van brandstoffen zoals kolen en hout. Het niet verwijderen van deze aanslag vergroot de kans op een brand, vooral als de wanden van uw schoorsteen poreus zijn. Het gebruik van een roestvrijstalen rookkanaal kan dit brandrisico verder verminderen.

Kans op een koolmonoxidevergiftiging

Niet alleen bestaat het risico op een woningbrand bij een slecht onderhouden schoorsteen, maar er bestaat ook gevaar voor koolmonoxidevergiftiging als gevolg van een verstopt rookkanaal. Als het rookkanaal verstopt is, kan koolmonoxide niet naar buiten ontsnappen en zich ophopen in de ruimte rondom uw kachel. Zowel creosoot als zelfs vogelnesten in de schoorsteen kunnen zulke obstructies veroorzaken. Onze ervaren schoorsteenveger in Sittard heeft de expertise om deze hindernissen te verwijderen.

Een nuttige tip om het risico op koolmonoxidevergiftiging te verminderen, is het installeren van een koolmonoxidemelder bij uw kachel. Deze melder zal een waarschuwing geven als het niveau van koolmonoxide in de lucht gevaarlijk hoog wordt.

Duurzaamheid begint thuis: kies voor een schone kachel

Nog een reden om uw schoorsteen regelmatig te laten reinigen door De Schoorsteenbrigade is dat dit de efficiëntie van uw kachel verbetert, wat bijdraagt aan een meer milieuvriendelijke levensstijl. Een verstopt rookkanaal beperkt namelijk de luchttoevoer, wat resulteert in een hogere uitstoot van schadelijke stoffen in de lucht. Onze schoorsteenveger in Sittard staat klaar om u uitgebreid te informeren over deze belangrijke kwesties.

Schoorsteenveger Sittard

Onze diensten:

Wij zijn actief in de volgende plaatsen:
Born
Einighausen
Geleen
Holtum
Limbricht
Munstergeleen
Nieuwstadt
Puth
Sittard
Susteren

Waarom kiest u voor ons?

Schoorsteenveger nodig? Bel Algemeen Onderhoud Nederland

Zelf schoorsteen vegen

Onze methode voor efficiënt schoorsteenonderhoud

Bij het schoonmaken van een schoorsteen in huis, zijn er twee verschillende methoden beschikbaar, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de dakhoek van uw woning. Onze schoorsteenveger in Sittard kan ervoor kiezen om de schoorsteen van boven naar beneden te reinigen of van beneden naar boven, afhankelijk van wat het meest geschikt is voor uw specifieke situatie.

Top-tot-bodem schoonmaken

Bij de methode waarbij de schoorsteen van boven naar beneden wordt gereinigd, maakt onze schoorsteenveger in Sittard gebruik van een kogel die aan een lang touw is bevestigd. Aan de kogel is een borstel bevestigd, waarmee de binnenwanden van de schoorsteen worden geschrobd om de creosootlaag en ander vuil in het rookkanaal te verwijderen. Dit zorgt voor een effectieve reiniging van de schoorsteen.

Werkend van onder naar boven

Een alternatieve methode is om het rookkanaal van beneden naar boven te reinigen. Hierbij wordt een borstel bevestigd aan een lange stok, en extra delen kunnen aan de onderkant van de stok worden toegevoegd om de volledige schoorsteen grondig te reinigen.

Als u te maken heeft met een vervuilde schoorsteen in uw huis, raden wij aan om deze te laten reinigen door onze schoorsteenveger in Sittard om het risico op schoorsteenbranden en koolmonoxidevergiftiging te minimaliseren. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u meer informatie wenst.

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs. Lees meer…

Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…

Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…

Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…

Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Sittard? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! De schoorsteenveger veegt alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van de erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Contact

De Schoorsteenbrigade Sittard
Telefoon: 046-7820564