Schoorsteenveger Sneek

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Sneek? De Schoorsteenbrigade werkt enkel en alleen met erkende schoorsteenvegers. Wij leveren na elke veegbeurt een veegbewijs. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/openhaard. 

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in onder andere:

  • Folsgare
  • Goenga
  • Ijlst
  • Loënga
  • Oppenhuizen
  • Scharnegoutum  
  • Sneek
  • Tjalhuizum
  • Uitwellingerga
  • Ysbrechtum

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Sneek en omstreken
Telefoon: 
0515-783505

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Sneek? Bel: 0515-783505

Schoorsteenveger Johan

De Schoorsteenbrigade

Wie is Johan?

Heeft u een schoorsteenveger nodig? Dan kunt u mij bellen. Mijn naam is Johan, aangenaam kennis te maken. Ik zorg al jaren voor schone schoorstenen in uw buurt. Ik ben in januari 2018 een familiebedrijf begonnen waar ondertussen 9 medewerkers in dienst zijn. Sinds 2020 heb ik ook een showroom geopend met een groot assortiment aan hout-, pellet–, en gaskachels. Onze medewerkers hebben veel ervaring waardoor wij u deskundig werk en een perfecte service kunnen leveren. We werken met veel passie en zien u graag snel om u verder te helpen. 

Bij De Schoorsteenbrigade kunt u rekenen op expertise en betrouwbaarheid. Wij gaan bij alle klussen voor een professionele uitvoering. Neem contact op voor meer informatie.

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Schoorsteenreiniging in Sneek

Elk jaar ervaren zo’n 2.000 huishoudens in Nederland schoorsteenbranden, wat ernstige gevolgen kan hebben. Onderzoek heeft aangetoond dat in 40% van de gevallen slecht onderhoud van de schoorsteen de voornaamste oorzaak is van deze branden. Bovendien komen koolmonoxidevergiftigingen regelmatig voor naast schoorsteenbranden. Onze schoorsteenveger in Sneek staat paraat om u te assisteren bij het voorkomen van deze risicovolle situaties. Wanneer heeft u voor het laatst uw schoorsteen laten schoonmaken?

Wanneer is schoorsteenreiniging noodzakelijk?

Het moment waarop u uw schoorsteen moet laten vegen, is afhankelijk van het gebruik van uw kachel. Bij intensief gebruik is een reiniging eens per half jaar aan te raden. Als u de kachel minder frequent gebruikt, is een jaarlijkse schoonmaak voldoende. Vooral bij oudere schoorstenen is het cruciaal om het rookkanaal schoon te houden, aangezien de gebruikte stenen vaak niet zijn geïmpregneerd en dus poreus zijn. Hierdoor kunnen brandbare deeltjes zich gemakkelijk hechten.

Onze schoorsteenveger uit Sneek raadt woningbezitters aan om hun rookkanaal in de herfst te reinigen, zodat deze klaar is voor gebruik in de winter. Daarnaast kunnen vogels in het voorjaar de schoorsteen gebruiken om hun nesten te bouwen. In de zomer vliegen de vogels uit, waardoor het nest in de herfst verlaten is. Door het nest pas in de herfst te verwijderen, worden de vogels niet gestoord. Als u de schoorsteen tweemaal per jaar wilt laten reinigen, dan kunt u dit ook in het voorjaar plannen.

Waarom kiezen voor schoorsteenvegen in Sneek

Het is van groot belang om een schoorsteenveger in Sneek in te schakelen om verschillende redenen. Ten eerste stellen verzekeringsmaatschappijen eisen aan de regelmatigheid van schoorsteenreiniging, zoals vastgelegd in uw brand- of woonverzekering. Als er een schoorsteenbrand optreedt, kan het zijn dat uw verzekeraar niet altijd de schade dekt.

Afgezien van de vereisten van uw verzekeraar, is het uiterst belangrijk om het brandrisico tot een minimum te beperken. Tijdens het gebruik van uw kachel vormt zich een laag creosoot op de binnenwanden van uw rookkanaal, een neerslag die ontstaat uit de rook van brandstoffen zoals kolen en hout. Deze neerslag is zeer brandbaar, en als u deze laag niet laat verwijderen, neemt het brandgevaar toe. Zoals eerder vermeld, zijn met name poreuze wanden gevoelig voor deze neerslag. Het gebruik van een roestvrijstalen rookkanaal vermindert aanzienlijk het risico op brand.

Kans op een koolmonoxidevergiftiging

Een ander cruciaal aspect is het risico op koolmonoxidevergiftiging. Een verstopt rookkanaal kan niet alleen leiden tot brand in uw huis, maar ook tot koolmonoxidevergiftiging. Als het rookkanaal verstopt is, kan koolmonoxide niet naar buiten ontsnappen en blijft het in de ruimte van uw kachel hangen. Naast creosoot kunnen ook vogelnestjes in uw schoorsteen een dergelijke verstopping veroorzaken. Onze schoorsteenveger in Sneek verhelpt deze verstopping op professionele wijze.

Om het risico op koolmonoxidevergiftiging te verminderen, kan het verstandig zijn om een koolmonoxidemelder bij uw kachel te plaatsen, die u waarschuwt als het koolmonoxidegehalte in de lucht te hoog wordt.

Duurzamer leven met een schone kachel

Tot slot is duurzaamheid een andere belangrijke overweging, omdat een schone kachel leidt tot een hoger rendement. Daarnaast is een verstopt rookkanaal schadelijk voor het milieu, omdat er meer schadelijke stoffen in de lucht terechtkomen wanneer er onvoldoende zuurstof wordt aangevoerd. Onze schoorsteenveger in Sneek staat klaar om u hierover uitgebreid te informeren.

Schoorsteenveger Sneek

Onze diensten:

Wij zijn actief in de volgende plaatsen:
Folsgare
Goenga
Ijlst
Loënga
Oppenhuizen
Scharnegoutum
Sneek
Tjalhuizum
Uitwellingerga
Ysbrechtum

Waarom kiest u voor ons?

Schoorsteenveger nodig? Bel Johan

Werkwijze bij het vegen van de schoorsteen

Bij het vegen van een schoorsteen in huis kan er op twee verschillende manieren gewerkt worden. De schoorsteenveger uit Sneek kan uw schoorsteen van boven naar beneden reinigen, of van beneden naar boven. Het is van verschillende factoren afhankelijk, welke aanpak het meest geschikt is voor het reinigen van het rookkanaal. Denk bijvoorbeeld aan de hellingshoek van uw dak. Als het dak een grote hellingshoek heeft, kan het gevaarlijk zijn om van boven naar beneden te werken.

Van boven naar beneden schoonmaken

Wanneer onze schoorsteenveger in Sneek van boven naar beneden werkt, gebeurt dit met een kogel aan een lang touw. Aan de kogel zit een borstel, die langs de wanden van de schoorsteen wordt bewogen. Op deze manier kan de laag creosoot worden verwijderd, evenals ander vuil in uw rookkanaal.

Werkend van onder naar boven

Het alternatief voor het reinigen van het rookkanaal, is van beneden naar boven werken. In dit geval wordt er gebruik gemaakt van een borstel op een lange stok. Aan de onderzijde van de stok kan steeds een extra stuk worden toegevoegd. Op deze manier kan de volledige schoorsteen gereinigd worden door De Schoorsteenbrigade.

Heeft u ook last van een vervuilde schoorsteen in huis? Voorkom een brand of koolmonoxidevergiftiging en laat deze reinigen door onze schoorsteenveger in Sneek. Neem contact met ons op, wanneer u meer informatie wenst.

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs. Lees meer…

Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…

Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…

Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…

Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Sneek? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! De schoorsteenveger veegt alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van de erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Contact

De Schoorsteenbrigade Sneek
Telefoon: 0515-783505