Schoorsteenveger Tilburg

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Tilburg? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in onder andere de volgende gebieden in Tilburg:

 • Tilburg centrum
 • Goirke
 • Reeshof
 • Het Wandelbos
 • Het Zand
 • Hoogvenne
 • Kouwenberg
 • Goirle
 • Hazennest
 • Het Hoekske

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Tilburg en omstreken
Telefoon: 013-7820516
Openingstijden: Ma-Vr:  08:00 – 18:00

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Tilburg? Bel: 013-7820516

Over ons

De Schoorsteenbrigade veegt overal in Tilburg en omgeving schoorstenen netjes schoon. Veilig en verantwoord stoken is onze missie. Daarom werken bij ons alleen ervaren vakmannen met verstand van zaken. Helaas zijn er veel malafide schoorsteenvegers actief in Nederland. Dit zorgt voor onveilige situaties en brandgevaar. Kiest u voor De Schoorsteenbrigade dan bent u verzekerd van een professioneel geveegde en veilige schoorsteen.

Schoorsteenveger Tilburg

Wat vertellen onze klanten?

5/5

“De schoorsteenveger kon direct langskomen. De schoorsteen trekt nu een stuk beter, er blijft gelukkig geen rook meer in de kamer hangen. Dankjewel mannen!”

P. van der Elzen – Tilburg

4/5

“Vriendelijke schoorsteenveger. Hij kwam bekwaam over en heeft de schoorsteen grondig geveegd. Vooralsnog hebben we geen problemen tijdens het stoken.”

J. Gerrits – Tilburg

4.5/5

“Ze hebben alles netjes en schoon achtergelaten. Kwamen mooi op tijd. Wij zijn heel tevreden. Volgende keer bellen we weer dezelfde schoorsteenveger.”

R. van Hoofd – Tilbug

Op zoek naar een schoorsteenveger in Tilburg?

Woningen zijn regelmatig van een schoorsteen voorzien, die aangesloten zit op een hout- of gaskachel. Bij beide soorten kachels is het regelmatig reinigen van de schoorsteen essentieel. Onze schoorsteenveger uit Tilburg kan u hierbij helpen. Wist u dat er jaarlijks circa 2.000 schoorsteenbranden in Nederland ontstaan? Een vuile schoorsteen veroorzaakt iets minder dan de helft van deze schoorsteenbranden. Reden genoeg om dit te voorkomen, door de schoorsteen jaarlijks schoon te laten vegen.

Noodzaak van het inschakelen van een schoorsteenveger in Tilburg

U doet er verstandig aan om de schoorsteen in huis zeker eens per jaar schoon te (laten) vegen. Mocht u de hout- of gaskachel intensief gebruiken, dan is een halfjaarlijkse schoonmaak aan te raden. Bij het gebruik van de kachel vormt er zich een brandbare laag aan de binnenzijde van de schoorsteen. Als deze laag vlam vat, zijn de gevolgen vaak niet te overzien. Het laten vegen van de schoorsteen zorgt dat de laag tijdig verdwijnt. Met name oude schoorstenen zijn vatbaar voor deze laag. Dit valt te verklaren door het feit, dat de stenen in oude schoorstenen vaak erg poreus zijn. De Schoorsteenbrigade vertelt u hier graag meer over.

Naast het ontstaan van een brandbare laag, is het mogelijk dat er vogels haar nestjes nestelen in de schoorsteen. Dit gebeurt met name tijdens de winter en lente. Het is om deze reden verstandig om de schoorsteen in de herfst te reinigen. Zo weet u zeker, dat deze schoon is als u de kachel in de wintermaanden gebruikt. Een vogelnestje kan voor een verstopping van het rookkanaal zorgen. Mocht u de schoorsteen tweemaal per jaar schoonmaken, dan kunt u dit in de lente en herfst laten doen. Onze schoorsteenveger in Tilburg helpt u hierbij.

Redenen om de schoorsteen te laten vegen

Een schoorsteen schoon laten vegen is om vier redenen interessant. Allereerst voorkomt het schoonvegen van de schoorsteen een brand in huis. Eerder werd al beschreven, dat er een brandbare laag op de schoorsteenwand ontstaat. Deze laag noemen we creosoot. Het ontstaan van deze laag is het gevolg van de verbranding van hout of kolen. Tegenwoordig zijn veel schoorstenen van een roestvrijstalen rookkanaal voorzien, wat de kans op het ontstaan van deze laag verkleint. Toch is belangrijk om de schoorsteen jaarlijks schoon te vegen. Onze schoorsteenveger uit Tilburg verwijdert namelijk ook vogelnestjes en ander vuil uit het rookkanaal.

Naast het verkleinen van de kans op een brand in huis, kan het reinigen van een schoorsteen noodzakelijk zijn voor uw verzekeraar. In de polisvoorwaarden van een brand- of woonverzekering is vaak opgenomen, wat u kunt doen om schoorsteenbranden te voorkomen. Het jaarlijks laten schoonvegen van uw schoorsteen is hier een voorbeeld van.

Verder verkleint het inschakelen van onze schoorsteenveger uit Tilburg de kans op koolmonoxidevergiftiging. Een koolmonoxidevergiftiging is het gevolg van koolmonoxide wat in een ruimte blijft hangen. Dit komt voort uit een ernstig vervuild rookkanaal in de schoorsteen. Hierdoor is het lastig om koolmonoxide af te voeren. Door een koolmonoxidemelder in huis te gebruiken, krijgt u tijdig een waarschuwing in zo’n situatie. De Schoorsteenbrigade kan het rookkanaal vervolgens voor u reinigen.

Tot slot is het schoonmaken van het rookkanaal uit milieuoverwegingen interessant. Door het rookkanaal schoon te houden, komt er meer zuurstof vrij. Op deze manier is er minder uitstoot van schadelijke stoffen. Tegelijkertijd bevordert dit het optimaliseren van het rendement van de kachel.

Onze diensten:

 • Schoorsteen vegen
 • Vogelwering plaatsen
 • Vogelnest verwijderen
 • Camera-inspectie
 • Dakgoot reinigen
 • Rookkanaal plaatsen
Wij zijn onder andere actief in de volgende wijken:
Het Wandelbos
Goirke
Reeshof
Goirle
Het Zand
Hazennest
De Berkdijk
Hoogvenne
Kouwenberg

Waarom kiest u voor ons?

 • Betrouwbare schoorsteenvegers
 • Op korte termijn beschikbaar
 • Wij staan altijd voor u klaar
 • Veegbewijs voor verzekering
 • Alle vegers zijn getest op kwaliteit

Aanpak van onze schoorsteenveger in Tilburg

Bij het schoonmaken van uw schoorsteen, kunnen we verschillende methodes gebruiken. De schoorsteenveger in Tilburg kan van boven naar beneden werken, of juist van beneden naar boven. Er zijn verschillende factoren, die bepalen welke aanpak het meest geschikt is. Denk bijvoorbeeld aan de hellingshoek van uw dak, de weersomstandigheden, de ruimte in huis, enzovoorts. De veiligheid van onze schoorsteenveger staat vanzelfsprekend altijd voorop! Vooraf zullen we u altijd informeren over onze werkwijze.

Aanpak van boven naar beneden

Bij de aanpak van boven naar beneden, gebruiken we een kogel aan een lang touw. Aan deze kogel zit een borstel bevestigd, waarmee onze schoorsteenveger uit Tilburg de schoorsteen schoon maakt. De borstel gaat hierbij op en neer langs de wanden van het rookkanaal om het te reinigen.

Van beneden naar boven schoonmaken

Het alternatief is van beneden naar boven vegen. Hierbij gebruiken we een stok, met aan de bovenzijde een borstel. Door aan de onderzijde steeds een deel aan de stok toe te voegen, vergroot dit het bereik van de stok. Op deze manier is de stok lang genoeg, om de gehele schoorsteen schoon te vegen.

Bent u benieuwd welke aanpak het meest geschikt is bij het reinigen van uw schoorsteen? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Onze schoorsteenvegers uit Tilburg vertellen u graag meer over onze werkwijze en het nut van het reinigen van de schoorsteen. Samen voorkomen we een schoorsteenbrand binnen uw woning!

Werkomstandigheden

Een schoorsteenveger is in veel gevallen afhankelijk van het weer. Met regen of sneeuw is het bijvoorbeeld niet verantwoord om het dak op te gaan. In de meeste gevallen zullen wij het schoorsteenvegen dan uitstellen. Onderstaand de weersvoorspellingen:

Tilburg
11°C
Scattered clouds
woensdag
16°C
13°C
donderdag
16°C
14°C
vrijdag
22°C
11°C
zaterdag
19°C
9°C
zondag
19°C
9°C
maandag
21°C
9°C

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs. Lees meer…
Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…
Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…
Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…
Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Tilburg? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Openingstijden

Maandag: 08:00 - 18:00
Dinsdag: 08:00 - 18:00
Woensdag: 08:00 - 18:00
Donderdag: 08:00 - 18:00
Vrijdag: 08:00 - 18:00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten

Contact

De Schoorsteenbrigade Tilburg
Telefoon: 013-7820516