Schoorsteenveger Uden

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Uden? De Schoorsteenbrigade werkt enkel en alleen met erkende schoorsteenvegers. Wij leveren na elke veegbeurt een veegbewijs. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/openhaard. 

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in onder andere:

  • Boekel
  • Erp
  • Heeswijk Dinther
  • Nistelrode
  • Odiliapeel
  • Uden
  • Veghel
  • Volkel
  • Vorstenbosch
  • Zeeland

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Uden en omstreken
Telefoon: 0413-783309

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Uden? Bel: 0413-783309

Schoorsteenveger Erwin

De Schoorsteenbrigade

Wie is Erwin?

Heeft u een schoorsteenveger nodig? Dan kunt u mij bellen. Mijn naam is Erwin, aangenaam kennis te maken. Ik zorg al 32 jaar voor schone schoorstenen in uw buurt. Ik vind als schoorsteenveger de omgang met de klanten heel belangrijk. Ik wil de mensen het juiste advies geven en ze de waarheid vertellen. Als schoorsteenveger is mijn werk heel erg afwisselend waardoor het zo leuk blijft. De vetste klus die ik heb gedaan is een nieuw kanaal maken voor een klant.

Bij De Schoorsteenbrigade kunt u rekenen op expertise en betrouwbaarheid. Wij gaan bij alle klussen voor een professionele uitvoering. Neem contact op voor meer informatie.

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Professionele schoorsteenvegers beschikbaar voor Uden en omgeving

Ieder jaar ervaren ongeveer 2.000 huishoudens in Nederland schoorsteenbranden, wat ernstige gevolgen kan hebben. Studies geven aan dat in 40% van deze gevallen slecht onderhoud aan de schoorsteen de hoofdoorzaak is. Naast schoorsteenbranden vormen koolmonoxidevergiftigingen ook een belangrijk risico. Onze schoorsteenveger in Uden staat klaar om u te helpen deze gevaarlijke situaties te voorkomen. Wanneer heeft u uw schoorsteen voor het laatst laten reinigen?

Wanneer moet ik de schoorsteen laten vegen

Het is van groot belang om te weten wanneer het tijd is om uw schoorsteen te laten schoonmaken. Bij intensief gebruik van uw open haard of kachel wordt aanbevolen om dit elke zes maanden te doen. Als u uw kachel minder vaak gebruikt, is een jaarlijkse reiniging meestal afdoende. Dit geldt met name voor oudere schoorstenen, waarvan de gebruikte stenen vaak niet zijn behandeld en dus poreus zijn. Hierdoor kunnen brandbare deeltjes zich gemakkelijk ophopen.

Onze schoorsteenveger in Uden raadt woningeigenaren aan om hun schoorsteen in de herfst te laten reinigen, zodat deze klaar is voor gebruik in de winter. In het voorjaar kunnen vogels de schoorsteen gebruiken om hun nesten te bouwen, maar in de zomer verlaten ze deze. Dit maakt het mogelijk om in de herfst het nest veilig te verwijderen zonder verstoring van de vogels. Als u liever twee keer per jaar uw schoorsteen wilt laten reinigen, is het ook een optie om dit in het voorjaar te plannen.

Waarom een beroep doen op Udens schoorsteenveegservice?

Er zijn diverse redenen waarom het inschakelen van een schoorsteenveger in Uden van groot belang is. Ten eerste stellen verzekeringsmaatschappijen eisen aan de frequentie van schoorsteenreiniging, zoals vermeld in uw brand- of woonverzekering. Als er een schoorsteenbrand ontstaat, bestaat de mogelijkheid dat uw verzekeraar niet altijd de schade dekt.

Afgezien van de eisen van uw verzekeraar, is het cruciaal om het risico op brand tot een minimum te beperken. Tijdens het gebruik van uw kachel vormt zich een laag creosoot op de binnenwanden van uw rookkanaal, een neerslag die ontstaat uit de rook van brandstoffen zoals kolen en hout. Deze neerslag is zeer brandbaar, en als u deze laag niet laat verwijderen, neemt het brandrisico toe. Zoals eerder vermeld, zijn vooral poreuze wanden gevoelig voor deze neerslag. De keuze voor een roestvrijstalen rookkanaal vermindert aanzienlijk het brandgevaar.

Kans op een koolmonoxidevergiftiging

Risico op koolmonoxidevergiftiging is een andere overweging. Een verstopt rookkanaal kan naast brand in uw huis ook leiden tot koolmonoxidevergiftiging. Als het rookkanaal verstopt is, kan koolmonoxide niet naar buiten ontsnappen en blijft het in de ruimte van uw kachel hangen. Naast creosoot kunnen ook vogelnestjes in uw schoorsteen een dergelijke verstopping veroorzaken. Onze schoorsteenveger in Uden verhelpt deze verstopping op een deskundige wijze.

Ter voorkoming van koolmonoxidevergiftiging kan het verstandig zijn om een koolmonoxidemelder bij uw kachel te plaatsen, die u waarschuwt wanneer het koolmonoxidegehalte in de lucht te hoog wordt.

Milieubewust leven: Een schone kachel maakt het verschil

Een andere belangrijke overweging is duurzaamheid, want een schone kachel leidt tot een hoger rendement. Bovendien is een verstopt rookkanaal schadelijk voor het milieu, omdat er meer schadelijke stoffen in de lucht terechtkomen wanneer er onvoldoende zuurstof wordt aangevoerd. Onze schoorsteenveger in Uden staat klaar om u hierover uitgebreider te informeren.

Schoorsteenveger Uden

Onze diensten:

Wij zijn actief in de volgende plaatsen:
Boekel
Erp
Heeswijk Dinther
Nistelrode
Odiliapeel
Uden
Veghel
Volkel
Vorstenbosch
Zeeland

Waarom kiest u voor ons?

Schoorsteenveger nodig? Bel Erwin

Onze methode voor efficiënt schoorsteenonderhoud

Bij het schoonmaken van de schoorsteen in uw huis zijn er twee verschillende benaderingen mogelijk. Onze schoorsteenveger in Uden kan ervoor kiezen om de schoorsteen van boven naar beneden te reinigen, of van beneden naar boven, afhankelijk van diverse factoren, zoals de hellingshoek van uw dak. Als uw dak een scherpe helling heeft, kan het gevaarlijk zijn om van boven naar beneden te werken.

Van boven naar beneden reinigen

Wanneer onze schoorsteenveger in Uden ervoor kiest om de schoorsteen van boven naar beneden te reinigen, wordt er een kogel aan een lang touw gebruikt. Aan de kogel is een borstel bevestigd die langs de binnenwanden van de schoorsteen wordt bewogen. Op deze manier kan de creosootlaag en ander vuil in uw rookkanaal worden verwijderd.

Van beneden naar boven werken

De alternatieve methode is om het rookkanaal van beneden naar boven te reinigen. Hierbij wordt een borstel op een lange stok gebruikt. Aan de onderkant van de stok kan steeds een extra stuk worden toegevoegd om de volledige schoorsteen te reinigen.

Als u te maken heeft met een vervuilde schoorsteen in uw huis, raden wij aan om deze te laten reinigen door onze schoorsteenveger in Uden om zo schoorsteenbranden en koolmonoxidevergiftigingen te voorkomen. Neem contact met ons op als u meer informatie wenst.

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs. Lees meer…

Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…

Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…

Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…

Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Uden? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! De schoorsteenveger veegt alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van de erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Contact

De Schoorsteenbrigade Uden
Telefoon: 0413-783309