Schoorsteenveger Veendam

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Veendam? De Schoorsteenbrigade werkt enkel en alleen met erkende schoorsteenvegers. Wij leveren na elke veegbeurt een veegbewijs. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/openhaard. 

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in onder andere:

  • Hoogezand
  • Kiel-Windeweer
  • Meeden
  • Muntendam
  • Nieuw Annerveen
  • Nieuwe Pekela
  • Oude Pekela
  • Veendam
  • Wildervank
  • Zuidbroek

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Veendam en omstreken
Telefoon: 0598-782403

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Veendam? Bel: 0598-782403

Schoorsteenveger Johan

De Schoorsteenbrigade

Wie is Johan?

Heeft u een schoorsteenveger nodig? Dan kunt u mij bellen. Mijn naam is Johan, aangenaam kennis te maken. Ik zorg al jaren voor schone schoorstenen in uw buurt. Ik ben in januari 2018 een familiebedrijf begonnen waar ondertussen 9 medewerkers in dienst zijn. Sinds 2020 heb ik ook een showroom geopend met een groot assortiment aan hout-, pellet–, en gaskachels. Onze medewerkers hebben veel ervaring waardoor wij u deskundig werk en een perfecte service kunnen leveren. We werken met veel passie en zien u graag snel om u verder te helpen. 

Bij De Schoorsteenbrigade kunt u rekenen op expertise en betrouwbaarheid. Wij gaan bij alle klussen voor een professionele uitvoering. Neem contact op voor meer informatie.

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Schoorsteenreiniging in Veendam

Jaarlijks ervaren ongeveer 2.000 huishoudens in Nederland schoorsteenbranden, wat ernstige consequenties kan hebben. Onderzoek toont aan dat in 40% van deze gevallen het gebrekkige onderhoud aan de schoorsteen de voornaamste oorzaak is. Bovendien is het risico op koolmonoxidevergiftiging een aanzienlijke zorg. Onze ervaren schoorsteenveger in Veendam staat klaar om u te assisteren bij het voorkomen van deze gevaarlijke situaties. Wanneer heeft u voor het laatst uw schoorsteen laten nakijken en schoonmaken?

Wanneer is schoorsteenreiniging noodzakelijk?

Het is van groot belang om te begrijpen dat de regelmaat van schoorsteenreiniging afhangt van de frequentie waarmee u uw kachel gebruikt. Bij intensief gebruik van uw kachel is het raadzaam om de schoorsteen elke zes maanden te laten schoonmaken. Als u uw kachel minder vaak gebruikt, volstaat meestal een jaarlijkse reiniging. Dit geldt vooral voor oudere schoorstenen waarvan de bakstenen vaak niet zijn behandeld en daardoor poreus zijn geworden, waardoor ze gevoelig zijn voor de ophoping van brandbaar materiaal.

Onze ervaren schoorsteenveger in Veendam adviseert huiseigenaren om de schoorsteen in de herfst te laten reinigen, zodat deze gereed is voor gebruik in de winter. Bovendien kunnen vogels in het voorjaar de schoorsteen als nestplaats gebruiken, maar tegen de zomer zullen ze vertrekken. Hierdoor zal het nest in de herfst verlaten zijn en kan het veilig worden verwijderd zonder verstoring van de vogels. Als u de voorkeur geeft aan twee keer per jaar schoorsteenreiniging, is het ook mogelijk om dit in het voorjaar te plannen.

Waarom kiezen voor schoorsteenvegen in Veendam?

Er zijn diverse redenen waarom het uiterst belangrijk is om een schoorsteenveger in Veendam in te schakelen. Eén van deze redenen is dat verzekeringsmaatschappijen specifieke eisen stellen aan de regelmaat van schoorsteenreiniging, zoals vastgelegd in de voorwaarden van uw brand- of woonverzekering. In het geval van een schoorsteenbrand kan het voorkomen dat uw schade niet volledig wordt vergoed door uw verzekeraar.

Afgezien van de eisen van uw verzekeraar, is het essentieel om het risico op een schoorsteenbrand te minimaliseren. Tijdens het gebruik van uw kachel vormt zich een laag creosoot op de wanden van uw rookkanaal. Creosoot is een brandbare aanslag die ontstaat uit de rook van brandstoffen zoals kolen en hout. Het niet verwijderen van deze aanslag vergroot de kans op een brand, met name als de wanden van uw schoorsteen poreus zijn. Het gebruik van een roestvrijstalen rookkanaal kan dit brandrisico verder verminderen.

Kans op een koolmonoxidevergiftiging

Niet alleen bestaat het gevaar van een woningbrand bij een slecht onderhouden schoorsteen, maar er is ook risico op koolmonoxidevergiftiging als gevolg van een verstopt rookkanaal. Als het rookkanaal geblokkeerd is, kan koolmonoxide niet ontsnappen naar buiten en zich ophopen in de ruimte rondom uw kachel. Zowel creosoot als zelfs vogelnesten in de schoorsteen kunnen dergelijke blokkades veroorzaken. Onze ervaren schoorsteenveger in Veendam heeft de deskundigheid om deze hindernissen te verwijderen.

Een handige tip om het risico op koolmonoxidevergiftiging te verkleinen, is het plaatsen van een koolmonoxidemelder bij uw kachel. Deze melder zal een waarschuwing geven als het niveau van koolmonoxide in de lucht gevaarlijk hoog wordt.

Milieubewust leven: een schone kachel maakt het verschil

Een extra motivatie om uw schoorsteen regelmatig te laten reinigen door De Schoorsteenbrigade is dat dit de efficiëntie van uw kachel verbetert, wat bijdraagt aan een meer milieuvriendelijke levensstijl. Een verstopt rookkanaal belemmert namelijk de luchttoevoer, wat leidt tot een verhoogde uitstoot van schadelijke stoffen in de lucht. Onze schoorsteenveger in Veendam staat paraat om u uitgebreid te adviseren over deze cruciale zaken.

Schoorsteenveger Veendam

Onze diensten:

Wij zijn actief in de volgende plaatsen:
Hoogezand
Kiel-Windeweer
Meeden
Muntendam
Nieuw Annerveen
Nieuwe Pekela
Oude Pekela
Veendam
Wildervank
Zuidbroek

Waarom kiest u voor ons?

Schoorsteenveger nodig? Bel Johan

Werkwijze bij het vegen van de schoorsteen

Bij het reinigen van een schoorsteen in huis zijn er twee verschillende methoden beschikbaar, afhankelijk van diverse factoren zoals de hellingshoek van uw dak. Onze schoorsteenveger in Veendam kan ervoor kiezen om de schoorsteen van boven naar beneden of van beneden naar boven te reinigen, afhankelijk van wat het meest geschikt is voor uw situatie.

Van boven naar beneden schoonmaken

Bij het schoonmaken van de schoorsteen van boven naar beneden gebruikt onze schoorsteenveger in Veendam een kogel die aan een lang touw is bevestigd. Aan de kogel is een borstel bevestigd, waarmee de binnenwanden van de schoorsteen worden geschrobd om de creosootlaag en ander vuil in het rookkanaal te verwijderen. Op deze manier wordt de schoorsteen effectief gereinigd.

Werken van beneden naar boven

Een alternatieve methode is om het rookkanaal van beneden naar boven te reinigen. Hierbij wordt een borstel bevestigd aan een lange stok, waarbij extra delen aan de onderkant van de stok kunnen worden toegevoegd om de volledige schoorsteen grondig te reinigen.

Indien u te maken heeft met een vervuilde schoorsteen in uw huis, adviseren wij om deze te laten reinigen door onze schoorsteenveger in Veendam om het risico op schoorsteenbranden en koolmonoxidevergiftiging te minimaliseren. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u meer informatie nodig heeft.

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs. Lees meer…

Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…

Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…

Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…

Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Veendam? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! De schoorsteenveger veegt alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van de erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Contact

De Schoorsteenbrigade Veendam
Telefoon: 0598-782403