Schoorsteenveger Veenendaal

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Veenendaal? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs. 

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in de volgende gebieden in Veenendaal:

  • Centrum
  • Noordoost
  • Noordwest
  • West
  • Zuidoost
  • Zuidwest

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Veenendaal en omstreken
Telefoon: 0318-782541

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Veenendaal? Bel: 0318-782541

Over ons

De Schoorsteenbrigade veegt overal in Veenendaal en omgeving schoorstenen netjes schoon. Veilig en verantwoord stoken is onze missie. Daarom werken bij ons alleen ervaren vakmannen met verstand van zaken. Helaas zijn er veel malafide schoorsteenvegers actief in Nederland. Dit zorgt voor onveilige situaties en brandgevaar. Kiest u voor De Schoorsteenbrigade dan bent u verzekerd van een professioneel geveegde en veilige schoorsteen.

Schoorsteenveger in Veenendaal

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Professionele schoorsteenveger uit Veenendaal nodig?

In Nederland vinden op jaarbasis circa 2.000 schoorsteenbranden plaats. Van deze schoorsteenbranden wordt 40% veroorzaakt door achtergebleven vuil in de schoorsteen. De cijfers geven aan, hoe belangrijk het is om uw rookkanaal regelmatig schoon te laten vegen. Voor het onderhoud aan uw schoorsteen kunt u rekenen op onze schoorsteenveger uit Veenendaal. De schoorsteenveger heeft een ruime ervaring in het reinigen van rookkanalen boven hout- en gaskachels. Voor beide soorten kachels is het laten vegen van de schoorsteen belangrijk.

Hoe vaak moet ik de schoorsteenveger uit Veenendaal inschakelen?

Het is over het algemeen voldoende, om uw schoorsteen jaarlijks te laten vegen. Gebruikt u de kachel in huis het hele jaar door? Laat onze schoorsteenveger uit Veenendaal in dat geval halfjaarlijks langskomen. Het meest geschikte seizoen om de schoorsteen te laten vegen, is de herfst. Bij een halfjaarlijkse schoonmaak kunt u onze schoorsteenveger uit Veenendaal ook in de lente inschakelen. Mochten er vogelnestjes in uw schoorsteen opgebouwd zijn, dan kunnen deze in de herfst veilig verwijderd worden. De kans is minimaal, dat er in dit seizoen nog vogels op de nestjes zitten. Wanneer u de kachel het hele jaar door gebruikt, is de kans op vogelnestjes zeer klein. De vogels zullen worden afgeschrikt door de rook uit uw schoorsteen.

Met name bij oude schoorstenen is het essentieel, dat het rookkanaal tijdig gereinigd wordt. In een oude schoorsteen is het rookkanaal vaak gemaakt met oudere, poreuze stenen. Het feit dat de stenen poreus zijn, maakt dat brandbare deeltjes zich hier makkelijk aan kunnen hechten. De kans op een brand neemt daardoor toe! In een moderne schoorsteen worden deze poreuze stenen behandeld. Ook is het gebruik van een roestvrijstalen rookkanaal steeds populairder. Aan dit materiaal kunnen de deeltjes zich minder makkelijk hechten.

Onze diensten:

Wij zijn actief in de volgende wijken:
Centrum
Noordoost
Noordwest
West
Zuidoost
Zuidwest

Redenen om De Schoorsteenbrigade in te schakelen

Het inschakelen van De Schoorsteenbrigade is om verschillende redenen noodzakelijk. Wist u bijvoorbeeld dat verzekeraars eisen stellen aan het onderhoud aan uw schoorsteen? Als de schoorsteen niet goed wordt onderhouden, zal schade niet altijd vergoed worden bij een schoorsteenbrand. In de polisvoorwaarden van uw verzekeringen kunt u de exacte voorwaarden terugvinden. Onze schoorsteenveger uit Veenendaal zal uw schoorsteen altijd in lijn met deze voorwaarden voor u reinigen.

Eerder in dit artikel werd al beschreven dat er jaarlijks 2.000 schoorsteenbranden voorkomen in Nederland. Een dergelijke schoorsteenbrand is het gevolg van het ontstaan van creosoot. Deze zeer brandbare laag op de binnenwand van uw schoorsteen, komt voort uit brandbare deeltjes. De brandbare deeltjes komen vrij bij de verbranding van kolen en hout. Eenmaal in het rookkanaal, hechten de deeltjes zich aan de schoorsteenwanden. Een brand kan vervolgens veroorzaakt worden door vonken, die vanuit de kachel op deze brandbare laag terechtkomen. Reden genoeg om de brandbare laag tijdig te laten verwijderen.

In het geval van gaskachels is de kans op een schoorsteenbrand kleiner. Ook nu is het inschakelen van onze schoorsteenveger uit Veenendaal echter noodzakelijk. Denk bijvoorbeeld aan het risico op een koolmonoxidevergiftiging wat u loopt. Een koolmonoxidevergiftiging is het gevolg van koolmonoxide wat in een ruimte blijft hangen. Niet alleen onze hulp helpt u een koolmonoxidevergiftiging te voorkomen. Ook is het verstandig om een koolmonoxidemelder op te hangen. De koolmonoxidemelder waarschuwt u op het moment, dat de concentratie koolmonoxide in een ruimte te hoog wordt.

Een vierde reden om onze schoorsteenveger uit Veenendaal in te schakelen, is het behouden van een schoon milieu. Om de uitstoot van schadelijke deeltjes te beperken, is het belangrijk dat een kachel voldoende zuurstof aan kan zuigen. Ook wordt het rendement van de kachel op deze manier optimaal benut.

Manier van werken bij het vegen van de schoorsteen

Een schoorsteen vegen kan op verschillende manieren. Zo kan onze schoorsteenveger uit Veenendaal van boven naar beneden werken, of van binnenuit te werk gaan. Er zijn verschillende factoren, die een rol spelen bij het bepalen van de werkwijze. Denk bijvoorbeeld aan de hellingsgraad van uw dak. Wanneer het dak te steil blijkt te zijn, zal de schoorsteenveger van binnenuit aan de slag gaan. Hierbij maakt De Schoorsteenbrigade gebruik van een stok. Aan de bovenzijde van deze stok bevindt zich een borstel, die langs de wanden van de schoorsteen wordt bewogen. Op deze manier zal het vuil los komen te zitten.

Mocht er van bovenaf gewerkt worden, dan gebruiken we een kogel aan een lang touw. Ook deze kogel is van een borstel voorzien. Door de kogel heen en weer te bewegen, kan het vuil uit de schoorsteen verwijderd worden. Zo neemt de kans op een brand aanzienlijk af. De veiligheid van onze schoorsteenvegers uit Veenendaal staat altijd voorop, bij het schoonvegen van uw schoorsteen.

Wilt u meer weten over de hulp die onze schoorsteenvegers uit Veenendaal u kunnen bieden? Of wilt u direct een afspraak inplannen om uw eigen schoorsteen te laten vegen? Neem in beide gevallen contact met ons op, zodat we u hierover kunnen adviseren.

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs.  Lees meer…
Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…
Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…
Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…
Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Veenendaal? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Contact

De Schoorsteenbrigade Veenendaal
Telefoon: 0318-782541