Schoorsteenveger Venlo

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Venlo? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs. 

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in de volgende gebieden in Venlo:

  • Belfeld
  • Blerick Midden
  • Blerick  Noord
  • Op De Hei
  • Tegelen
  • Venlo Noord
  • Venlo Oost Noord
  • Venlo Oost Zuid
  • Velden
  • Venlo Zuid

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Venlo en omstreken
Telefoon: 077 78 201 62

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Venlo? Bel: 077-7820211

Over ons

De Schoorsteenbrigade veegt overal in Venlo en omgeving schoorstenen netjes schoon. Veilig en verantwoord stoken is onze missie. Daarom werken bij ons alleen ervaren vakmannen met verstand van zaken. Helaas zijn er veel malafide schoorsteenvegers actief in Nederland. Dit zorgt voor onveilige situaties en brandgevaar. Kiest u voor De Schoorsteenbrigade dan bent u verzekerd van een professioneel geveegde en veilige schoorsteen.

Schoorsteenveger in Venlo

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Professionele schoorsteenveger uit Venlo nodig?

 Voor het schoonvegen van uw schoorsteen kunt u rekenen op de hulp van onze schoorsteenveger uit Venlo. Het is erg belangrijk om uw schoorsteen schoon te houden. Wist u bijvoorbeeld dat er in Nederland circa 2.000 schoorsteenbranden voorkomen op jaarbasis? Uit onderzoek blijkt 40% van deze schoorsteenbranden te worden veroorzaakt door achtergebleven vuil in de schoorsteen. De Schoorsteenbrigade helpt u een brand in uw woning te voorkomen, door uw schoorsteen schoon te vegen.

Moment om de schoorsteenveger uit Venlo in te schakelen

Onze schoorsteenveger uit Venlo raadt het u aan, om uw schoorsteen jaarlijks te laten vegen. Dit geldt voornamelijk voor huishoudens die hun kachel met name in de herfst en winter gebruiken. Gebruikt u de kachel het hele jaar door? In dat geval is het verstandig om de schoorsteen halfjaarlijks te laten schoonmaken. Door het jaar heen kunnen er verschillende vormen van vuil in de schoorsteen achterblijven. Denk aan takjes, complete vogelnesten, een brandbare laag door de verbranding van hout, enzovoorts. Het is zowel bij hout-, als bij gaskachels noodzakelijk om de schoorsteen te laten vegen.

Vaak blijken met name oudere schoorstenen gevoelig te zijn voor een schoorsteenbrand. De oude schoorstenen zijn opgebouwd met poreuze stenen. Doordat deze stenen niet geïmpregneerd zijn, kan het vuil zich hier heel eenvoudig aan hechten. In een moderne schoorsteen wordt vaak gekozen voor een roestvrijstalen rookkanaal. Hier hecht het vuil zich veel minder snel aan. Ook met een roestvrijstalen rookkanaal zal het echter noodzakelijk zijn de schoorsteen te laten vegen.

Schakel onze schoorsteenveger uit Venlo tijdens de herfst in. Zo weet u zeker, dat de schoorsteen schoon is als u de kachel in de winter gebruikt. Te vroeg een schoorsteen laten vegen is onverstandig. Mogelijk zijn er nog vogels die een plekje zoeken om hun nest op te bouwen. Zij kunnen uw rookkanaal als een geschikte plek zien! In de herfst zijn deze nesten verlaten en kunnen ze veilig verwijderd worden.

Onze diensten:

Wij zijn actief in de volgende wijken:
Belfield
Blerick Midden
Blerick Noord
Op de Hei
Tegelen Centrum
Venlo Noord
Venlo Oost Noord
Venlo Oost Zuid
Velden
Venlo Zuid

Noodzaak van het vegen van de schoorsteen

U wilt voorkomen dat u te maken krijgt met een van de circa 2.000 schoorsteenbranden in Nederland. Dit is dan ook de voornaamste reden om voor de hulp van onze schoorsteenveger uit Venlo te kiezen. Een brand ontstaat vaak door vonken, die op de brandbare laag op uw schoorsteenwand vliegen. Deze brandbare laag is het gevolg van brandbare deeltjes, die zich aan deze wanden hechten. De brandbare deeltjes komen vrij bij de verbranding van hout en kolen. Door de schoorsteen regelmatig te laten vegen, kan deze brandbare laag tijdig voor u worden verwijderd. De kans op een schoorsteenbrand neemt hierdoor sterk af.

Ook uw verzekeraar eist van u, dat u de schoorsteen regelmatig schoon laat vegen. In de polisvoorwaarden van uw verzekeringen vindt u aan welke eisen moet worden voldaan. De schoorsteenveger uit Venlo zorgt dat de schoorsteen zo wordt onderhouden, dat dit in lijn is met deze eisen. Zou de schoorsteen niet goed onderhouden zijn, dan wordt schade door brand mogelijk niet vergoed.

De kans op een schoorsteenbrand is bij gaskachels kleiner dan bij houtkachels. Dit betekent echter niet, dat de schoorsteen bij gaskachels minder vaak geveegd hoeft te worden. Met een gaskachel loopt u namelijk het risico op een koolmonoxidevergiftiging. Een dergelijke vergiftiging is het gevolg van koolmonoxide wat in uw ruimte blijft hangen. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer de schoorsteen verstopt zit. Het kan aan te raden zijn om een koolmonoxidemelder in huis te gebruiken. Dit apparaat waarschuwt u op het moment dat de concentratie koolmonoxide in huis te hoog wordt.

Wist u dat een schoon rookkanaal goed is voor het milieu? Door onze schoorsteenveger uit Venlo in te schakelen, blijft de schoorsteen schoon. De kachel kan zo voldoende zuurstof aanzuigen, waardoor de uitstoot van schadelijke stoffen beperkt wordt.

Werkwijze van onze schoorsteenveger in Venlo

De Schoorsteenbrigade kan vanaf uw dak naar beneden werken, of vanaf de kachel omhoog. Het is van verschillende factoren afhankelijk, welke werkwijze het meest geschikt is. Denk bijvoorbeeld aan de hellingsgraad van uw dak, de weersomstandigheden, enzovoorts. Wanneer men vanaf het dak naar beneden werkt, wordt een lang touw met een kogel gebruikt. Deze kogel is voorzien van een borstel, die langs de wanden van de schoorsteen kan worden bewogen. Op deze manier komt het vuil los te zitten van de schoorsteenwand.

Mocht er van beneden naar boven worden gewerkt, dan gebruikt de schoorsteenveger uit Venlo een lange stok. Ook aan deze stok zit een borstel, die door het rookkanaal kan worden bewogen. Aan de onderzijde kan steeds een nieuw element aan de stok worden toegevoegd. Op deze manier is de stok lang genoeg om de gehele schoorsteen te reinigen.

Meer weten over het schoon laten vegen van de schoorsteen? Of wilt u direct een afspraak maken met onze schoorsteenveger uit Venlo? Neem in beide gevallen contact met ons op, zodat we u van meer informatie kunnen voorzien.

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs.  Lees meer…
Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…
Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…
Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…
Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Venlo? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Contact

De Schoorsteenbrigade Venlo
Telefoon: 077-7820211