Schoorsteenveger Venray

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Venray? De Schoorsteenbrigade werkt enkel en alleen met erkende schoorsteenvegers. Wij leveren na elke veegbeurt een veegbewijs. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/openhaard. 

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in onder andere:

  • Heide
  • Holthees
  • Leunen
  • Merselo
  • Oirlo
  • Oostrum
  • Overloon
  • Smakt
  • Venray
  • Wanssum

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Venray en omstreken
Telefoon: 0478-782102

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Venray? Bel: 0478-782102

Schoorsteenveger Algemeen Onderhoud Nederland

Zelf schoorsteen vegen

De Schoorsteenbrigade

Wie is Algemeen Onderhoud Nederland?

Ons gerenommeerde bedrijf heeft jarenlange ervaring in schoorsteenvegen en -onderhoud. Met een persoonlijke aanpak hebben we talloze huiseigenaren naar tevredenheid geholpen met schoorsteenvegen en reparaties. Wij zijn u, naast het vegen van uw schoorsteen, graag van dienst bij diverse klussen. Denk aan het repareren van uw schoorsteen of het uitvoeren van onderhoud. Kernwaarden bij ons zijn kwaliteit, vriendelijkheid en vakmanschap. Bovendien leveren we altijd een grondige eindschoonmaak bij oplevering. Vertrouw op ons voor al uw schoorsteen klussen!

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Schoorsteenreiniging in Venray

Elk jaar worden in Nederland ongeveer 2.000 huishoudens geconfronteerd met schoorsteenbranden, wat ernstige gevolgen kan hebben. Onderzoek toont aan dat in 40% van deze gevallen slecht onderhoud aan de schoorsteen de voornaamste oorzaak is. Bovendien is het risico op koolmonoxidevergiftiging een aanzienlijke zorg. Onze ervaren schoorsteenveger in Venray staat klaar om u te ondersteunen bij het voorkomen van deze gevaarlijke situaties. Wanneer heeft u voor het laatst uw schoorsteen laten controleren en schoonmaken?

Optimale tijd voor schoorsteenvegen begrijpen

Het is van groot belang om te realiseren dat de regelmaat van schoorsteenreiniging afhankelijk is van hoe vaak u uw kachel gebruikt. Bij intensief gebruik van uw kachel wordt aanbevolen om de schoorsteen elke zes maanden te laten reinigen. Als u uw kachel minder frequent gebruikt, volstaat meestal een jaarlijkse reiniging. Dit geldt met name voor oudere schoorstenen waarvan de bakstenen vaak niet zijn behandeld en daardoor poreus zijn geworden, waardoor ze vatbaar zijn voor de ophoping van brandbaar materiaal.

Onze ervaren schoorsteenveger in Venray adviseert huiseigenaren om de schoorsteen in de herfst te laten reinigen, zodat deze klaar is voor gebruik in de winter. Bovendien kunnen vogels in het voorjaar de schoorsteen als nestplaats gebruiken, maar tegen de zomer zullen ze vertrekken. Dit betekent dat het nest in de herfst verlaten en veilig verwijderd kan worden zonder verstoring van de vogels. Als u de voorkeur geeft aan tweemaal per jaar schoorsteenreiniging, kunt u dit ook in het voorjaar plannen.

Waarom een beroep doen op Venrays schoorsteenveegservice?

Er zijn diverse redenen waarom het uiterst belangrijk is om een schoorsteenveger in Venray in te schakelen. Een van deze redenen is dat verzekeringsmaatschappijen specifieke eisen stellen aan de regelmaat van schoorsteenreiniging, zoals vastgelegd in de voorwaarden van uw brand- of woonverzekering. In het geval van een schoorsteenbrand kan het gebeuren dat uw schade niet volledig wordt gedekt door uw verzekeraar.

Los van de eisen van uw verzekeraar is het van cruciaal belang om het risico op een schoorsteenbrand te minimaliseren. Tijdens het gebruik van uw kachel ontstaat er een laag creosoot op de wanden van uw rookkanaal. Creosoot is een brandbare aanslag die ontstaat uit de rook van brandstoffen zoals kolen en hout. Het niet verwijderen van deze aanslag vergroot de kans op een brand, vooral als de wanden van uw schoorsteen poreus zijn. Het installeren van een roestvrijstalen rookkanaal kan dit brandgevaar verder verminderen.

Kans op een koolmonoxidevergiftiging

Niet alleen loopt u het gevaar van een huisbrand bij een slecht onderhouden schoorsteen, maar er is ook het risico op koolmonoxidevergiftiging als gevolg van een verstopt rookkanaal. Wanneer het rookkanaal geblokkeerd is, kan koolmonoxide niet ontsnappen naar buiten en hoopt het zich op in de ruimte rondom uw kachel. Zowel creosoot als zelfs vogelnesten in de schoorsteen kunnen dergelijke blokkades veroorzaken. Onze deskundige schoorsteenveger in Venray beschikt over de vaardigheden om deze hindernissen te verwijderen.

Een handige tip om het risico op koolmonoxidevergiftiging te verkleinen, is het installeren van een koolmonoxidemelder bij uw kachel. Deze melder zal u waarschuwen als het niveau van koolmonoxide in de lucht gevaarlijk hoog wordt.

Duurzamer leven met een schone kachel

Nog een extra motivatie om regelmatig uw schoorsteen door De Schoorsteenbrigade te laten reinigen, is dat dit de efficiëntie van uw kachel bevordert en bijdraagt aan een milieuvriendelijkere levensstijl. Een verstopt rookkanaal belemmert namelijk de luchttoevoer, wat resulteert in een verhoogde uitstoot van schadelijke stoffen in de lucht. Onze schoorsteenveger in Venray staat paraat om u grondig te adviseren over deze essentiële aangelegenheden.

Schoorsteenveger Venray

Onze diensten:

Wij zijn actief in de volgende plaatsen:
Heide
Holthees
Leunen
Merselo
Oirlo
Oostrum
Overloon
Smakt
Venray
Wanssum

Waarom kiest u voor ons?

Schoorsteenveger nodig? Bel Algemeen Onderhoud Nederland

Zelf schoorsteen vegen

Onze methode voor efficiënt schoorsteenonderhoud

Bij het reinigen van een schoorsteen in huis zijn er twee verschillende benaderingen beschikbaar, afhankelijk van verschillende factoren zoals de hellingshoek van uw dak. Onze schoorsteenveger in Venray kan ervoor kiezen om de schoorsteen van boven naar beneden te reinigen of van beneden naar boven, afhankelijk van wat het meest geschikt is voor uw specifieke situatie.

Van boven naar beneden reinigen

Wanneer we ervoor kiezen om de schoorsteen van boven naar beneden te reinigen, gebruiken we een kogel die aan een lang touw is bevestigd. Aan de kogel is een borstel bevestigd, waarmee we de binnenwanden van de schoorsteen schrobben om de creosootlaag en ander vuil in het rookkanaal effectief te verwijderen.

Van beneden naar boven werken

Een alternatieve methode is om het rookkanaal van beneden naar boven te reinigen. Hierbij bevestigen we een borstel aan een lange stok, en we kunnen extra delen aan de onderkant van de stok toevoegen om de volledige schoorsteen grondig te reinigen.

Als u te maken heeft met een vervuilde schoorsteen in uw huis, raden we u aan om deze te laten reinigen door onze schoorsteenveger in Venray om het risico op schoorsteenbranden en koolmonoxidevergiftiging te minimaliseren. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u meer informatie wenst.

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs. Lees meer…

Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…

Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…

Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…

Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Venray? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! De schoorsteenveger veegt alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van de erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Contact

De Schoorsteenbrigade Venray
Telefoon: 0478-782102