Schoorsteenveger Vlaardingen

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Vlaardingen? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs. 

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in de volgende gebieden in Vlaardingen:

  • Broekpolder
  • Centum
  • Holy-Noord
  • Holy-Zuid
  • Oostwijk
  • Vettenoordse Polder
  • Vlaardinger Ambacht
  • Westwijk

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Vlaardingen en omstreken
Telefoon: 010 217 81 00

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Vlaardingen? Bel: 010 217 81 00

Over ons

De Schoorsteenbrigade veegt overal in Vlaardingen en omgeving schoorstenen netjes schoon. Veilig en verantwoord stoken is onze missie. Daarom werken bij ons alleen ervaren vakmannen met verstand van zaken. Helaas zijn er veel malafide schoorsteenvegers actief in Nederland. Dit zorgt voor onveilige situaties en brandgevaar. Kiest u voor De Schoorsteenbrigade dan bent u verzekerd van een professioneel geveegde en veilige schoorsteen.

Schoorsteenveger in Vlaardingen

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Ervaren schoorsteenveger uit Vlaardingen nodig?

Voor het schoon laten vegen van uw schoorsteen kan de hulp van onze ervaren schoorsteenveger uit Vlaardingen wenselijk zijn. Wist u dat er jaarlijks circa 2.000 schoorsteenbranden ontstaan in Nederlandse woningen? In 40% van de gevallen worden deze schoorsteenbranden veroorzaakt door achtergebleven vuil. Het geeft aan, hoe het belangrijk het is om de schoorsteen schoon te houden! De Schoorsteenbrigade biedt u graag een professionele oplossing voor het schoonvegen van uw vervuilde schoorsteen.

Moment om de schoorsteenveger uit Vlaardingen inschakelen

De Schoorsteenbrigade raadt huishoudens aan, hun schoorsteen zeker jaarlijks schoon te laten vegen. Bij het schoonvegen van de schoorsteen wordt vuil op de schoorsteenwanden en bijvoorbeeld een vogelnestje verwijderd. Om er zeker van te zijn dat het vogelnestje verlaten is, kunt u dit het beste in de herfst doen. Het te vroeg in het jaar laten schoonvegen van de schoorsteen, maakt dat hier nieuwe vogelnestjes in opgebouwd kunnen worden. Bij een intensief gebruik van de kachel is het verstandig dit eens per half jaar te laten doen. Onze schoorsteenveger uit Vlaardingen komt in dit geval graag in de herfst en lente bij u langs.

Het vegen van de schoorsteen is zowel bij hout-, als bij gaskachels noodzakelijk. Met name oudere schoorstenen zijn gevoelig voor schoorsteenbranden. Zeker in combinatie met een houtkachel! Dit valt te verklaren door het type steen, wat gebruikt is. Deze stenen zijn vaak erg poreus. Brandbare deeltjes kunnen zich hierdoor makkelijk aan de stenen hechten. In nieuwere schoorstenen wordt in veel mindere mate steen meer gebruikt. Men sluit in dit geval een roestvrijstalen rookkanaal op de kachel aan.

Onze diensten:

Wij zijn actief in de volgende wijken:
Broekpolder
Centrum
Holy-Noord
Holy-Zuid
Oostwijk
Vettenoordse Polder
Vlaardinger Ambacht
Westwijk

Redenen voor het vegen van de schoorsteen

Het inschakelen van een schoorsteenveger in Vlaardingen doet u niet voor niets. De voornaamste reden om een schoorsteenveger uit Vlaardingen in te schakelen, is het voorkomen van een brand. Tijdens de verbranding van kolen of hout komen er brandbare deeltjes vrij. Deze deeltjes hechten zich in hun weg omhoog aan de wanden van uw schoorsteen. Hierbij ontstaat een zeer brandbare laag, die we creosoot noemen. De laag kan in brand vliegen, als vonken uit de kachel ontsnappen. Bij het vegen van de schoorsteen wordt deze laag voor u verwijderd. Naast het voorkomen van brand, wilt u voldoen aan de eisen van uw verzekeraar. In veel gevallen stellen verzekeraars eisen aan de manier waarop een schoorsteen wordt onderhouden. Onze schoorsteenveger uit Vlaardingen zal het onderhoud aan uw schoorsteen in lijn met deze eisen uitvoeren. U vindt deze eisen in de polisvoorwaarden van uw verzekeringen. Zou u niet aan deze eisen voldoen, dan wordt er mogelijk geen vergoeding uitgekeerd bij een schoorsteenbrand. Ook het voorkomen van een koolmonoxidevergiftiging is een reden om voor de hulp van De Schoorsteenbrigade te kiezen. Een koolmonoxidevergiftiging treedt mogelijk op bij woningen met een gaskachel. Als het rookkanaal verstopt is geraakt, kan koolmonoxide uw woning niet meer verlaten. Koolmonoxide blijft zo in de ruimte rond uw kachel hangen. Het geeft u een slaperig gevoel, welke u vaak niet meteen kunt plaatsen. Om uzelf te beschermen tegen een koolmonoxidevergiftiging kan het slim zijn om een koolmonoxidemelder op te hangen. Deze koolmonoxidemelder waarschuwt u op het moment, dat de concentratie koolmonoxide te hoog wordt. Een laatste reden om onze schoorsteenveger uit Vlaardingen in te schakelen, is het beschermen van het milieu. Door het rookkanaal schoon te houden, kan de kachel voldoende zuurstof aanzuigen. Op deze manier wordt de uitstoot van schadelijke deeltjes door de kachel beperkt. Het houdt het milieu schoner!

Werkwijze bij het vegen van uw schoorsteen

Wanneer we uw schoorsteen vegen, kunnen we op twee manieren te werk gaan. Er kan van bovenaf naar beneden worden gewerkt, of juist andersom. Het is van verschillende aspecten afhankelijk, welke werkwijze het meest geschikt is. Denk bijvoorbeeld aan de weersomstandigheden! Als het buiten erg guur is en hard waait, is het veiliger om van binnenuit aan de slag te gaan. Datzelfde geldt voor een situatie waarbij u een dak met een grote hellingsgraad heeft. De veiligheid van onze schoorsteenveger uit Vlaardingen staat altijd voorop!

Van bovenaf naar beneden werken

Bij het van bovenaf naar beneden werken, wordt gebruik gemaakt van een kogel aan een lang touw. Deze kogel is voorzien van een borstel, waarmee de wanden van de schoorsteen schoongemaakt kunnen worden. Het touw is vanzelfsprekend lang genoeg, om tot de onderkant van de schoorsteen te komen.

Van binnenuit naar boven werken

Het alternatief is van binnenuit naar boven werken. Hierbij wordt een lange stok gebruikt, met aan de bovenzijde een borstel. Aan de onderzijde van de stok kan steeds een nieuw element worden toegevoegd. Op deze manier is de stok lang genoeg om door het gehele rookkanaal te komen. Meer weten over de werkwijze van onze schoorsteenvegers uit Vlaardingen? Of direct een afspraak inplannen? Neem in beide gevallen contact met ons op! We vertellen u graag meer over onze mogelijkheden.

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs.  Lees meer…
Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…
Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…>
Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…
Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Vlaardingen? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Contact

De Schoorsteenbrigade Vlaardingen
Telefoon: 010 217 81 00