Schoorsteenveger Winterswijk

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Winterswijk? De Schoorsteenbrigade werkt enkel en alleen met erkende schoorsteenvegers. Wij leveren na elke veegbeurt een veegbewijs. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/openhaard. 

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in onder andere:

  • Aalten
  • Bredevoort
  • Corle
  • Groenlo
  • Kotten
  • Lievelde
  • Lichtenvoorde
  • Vragender
  • Woold
  • Winterswijk

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Winterswijk en omstreken
Telefoon: 0543-782405

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Winterswijk? Bel: 0543-782405

Schoorsteenveger Algemeen Onderhoud Nederland

Zelf schoorsteen vegen

De Schoorsteenbrigade

Wie is Algemeen Onderhoud Nederland?

Ons gerenommeerde bedrijf heeft jarenlange ervaring in schoorsteenvegen en -onderhoud. Met een persoonlijke aanpak hebben we talloze huiseigenaren naar tevredenheid geholpen met schoorsteenvegen en reparaties. Wij zijn u, naast het vegen van uw schoorsteen, graag van dienst bij diverse klussen. Denk aan het repareren van uw schoorsteen of het uitvoeren van onderhoud. Kernwaarden bij ons zijn kwaliteit, vriendelijkheid en vakmanschap. Bovendien leveren we altijd een grondige eindschoonmaak bij oplevering. Vertrouw op ons voor al uw schoorsteen klussen!

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Professionele schoorsteenvegers beschikbaar voor Winterswijk en omstreken

In Nederland krijgen jaarlijks circa 2.000 gezinnen te maken met een schoorsteenbrand. Dit kan vergaande gevolgen hebben! Uit onderzoeken blijkt dat deze schoorsteenbranden in 40% van de gevallen het gevolg zijn van slecht onderhoud aan de schoorsteen. Naast schoorsteenbranden komen ook koolmonoxidevergiftigingen regelmatig voor. Onze schoorsteenveger in Winterswijk helpt u een dergelijke brand of koolmonoxidevergiftiging te voorkomen. Wanneer heeft u de schoorsteen van uw woning voor het laatst laten reinigen?

Ideaal tijdstip voor schoorsteenvegen ontdekken

Het is van groot belang om te begrijpen dat de frequentie van schoorsteenreiniging afhankelijk is van uw kachelgebruik. Bij intensief gebruik wordt aanbevolen de schoorsteen elke zes maanden te laten reinigen. Wanneer de kachel minder vaak wordt gebruikt, is meestal een jaarlijkse schoonmaak voldoende. Dit geldt vooral voor oudere schoorstenen, waarvan de stenen vaak niet zijn behandeld en daardoor poreus zijn geworden, waardoor ze gevoelig zijn voor de ophoping van brandbaar materiaal.

Onze ervaren schoorsteenveger in Winterswijk adviseert huiseigenaren om de schoorsteen in de herfst te laten reinigen, zodat deze klaar is voor gebruik in de winter. Bovendien kunnen vogels in het voorjaar de schoorsteen als nestplaats gebruiken, maar tegen de zomer zullen ze vertrekken. Hierdoor is het nest in de herfst verlaten en kan het veilig worden verwijderd zonder verstoring van de vogels. Als u de voorkeur geeft aan twee keer per jaar schoorsteenreiniging, is het ook mogelijk om dit in het voorjaar te plannen.

Redenen om een schoorsteenveger uit Winterswijk in te schakelen

Er zijn diverse redenen waarom het essentieel is om een schoorsteenveger uit Winterswijk in te schakelen. Een van deze redenen is dat verzekeraars bepaalde eisen stellen aan de frequentie van schoorsteenreiniging, zoals vermeld in de voorwaarden van uw brand- of woonverzekering. In geval van een schoorsteenbrand kan het zijn dat uw schade niet volledig wordt gedekt door uw verzekeraar.

Naast de eisen van uw verzekeraar is het van belang om het risico op een schoorsteenbrand te minimaliseren. Tijdens het gebruik van uw kachel vormt zich een laag creosoot op de wanden van uw rookkanaal. Creosoot is een brandbare aanslag die ontstaat uit de rook van brandstoffen zoals kolen en hout. Het niet verwijderen van deze aanslag vergroot de kans op een brand, vooral als uw schoorsteenwanden poreus zijn. Het gebruik van een roestvrijstalen rookkanaal kan dit brandrisico verder verminderen.

Risico op koolmonoxide: wat u moet weten

Niet alleen bestaat het gevaar van een huisbrand bij een slecht onderhouden schoorsteen, maar er is ook risico op koolmonoxidevergiftiging als gevolg van een verstopt rookkanaal. Wanneer het rookkanaal verstopt is, kan koolmonoxide niet ontsnappen uit uw huis en hoopt het zich op in de ruimte rondom uw kachel. Naast creosoot kan zelfs een vogelnest in de schoorsteen voor zo’n verstopping zorgen. Onze ervaren schoorsteenveger in Winterswijk is deskundig in het verwijderen van deze blokkades.

Een handige tip om het risico op koolmonoxidevergiftiging te verminderen, is het installeren van een koolmonoxidemelder bij uw kachel. Deze melder zal u waarschuwen als het gehalte aan koolmonoxide in de lucht gevaarlijk hoog wordt.

Milieubewust leven: een schone kachel maakt het verschil

Een extra reden om uw schoorsteen regelmatig te laten reinigen door De Schoorsteenbrigade is dat het de efficiëntie van uw kachel verhoogt, wat bijdraagt aan een duurzamere levensstijl. Een verstopt rookkanaal beperkt de luchttoevoer, wat leidt tot een verhoogde uitstoot van schadelijke stoffen in de lucht. Onze schoorsteenveger in Winterswijk staat klaar om u verder te informeren over deze belangrijke kwesties.

Schoorsteenveger Winterswijk

Onze diensten:

Wij zijn actief in de volgende plaatsen:
Aalten
Bredevoort
Corle
Groenlo
Kotten
Lievelde
Lichtenvoorde
Vragender
Woold
Winterswijk

Waarom kiest u voor ons?

Schoorsteenveger nodig? Bel Algemeen Onderhoud Nederland

Zelf schoorsteen vegen

Werkwijze bij het vegen van de schoorsteen

Bij het reinigen van een schoorsteen in huis zijn er twee verschillende methoden beschikbaar, afhankelijk van verschillende factoren zoals de hellingshoek van uw dak. Onze schoorsteenveger in Winterswijk kan ervoor kiezen om de schoorsteen van boven naar beneden of van beneden naar boven te reinigen.

Top-tot-bodem schoonmaken

Bij het reinigen van de schoorsteen van boven naar beneden maakt onze schoorsteenveger in Winterswijk gebruik van een kogel die aan een lang touw is bevestigd. Aan de kogel is een borstel bevestigd, die langs de binnenwanden van de schoorsteen wordt bewogen. Op deze manier kan de creosootlaag en ander vuil in uw rookkanaal worden verwijderd.

Van beneden naar boven werken

Een alternatieve methode is het reinigen van het rookkanaal van beneden naar boven. Hierbij wordt een borstel op een lange stok gebruikt, waarbij steeds extra stukken aan de onderkant van de stok kunnen worden toegevoegd om de volledige schoorsteen te reinigen.

Als u te maken heeft met een vervuilde schoorsteen in uw huis, raden wij aan om deze te laten reinigen door onze schoorsteenveger in Winterswijk om zo schoorsteenbranden en koolmonoxidevergiftigingen te voorkomen. Neem contact met ons op als u meer informatie wenst.

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs. Lees meer…

Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…

Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…

Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…

Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Winterswijk? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! De schoorsteenveger veegt alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van de erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Contact

De Schoorsteenbrigade Winterswijk
Telefoon: 0543-782405