Schoorsteenveger Woerden

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Woerden? De Schoorsteenbrigade werkt enkel en alleen met erkende schoorsteenvegers. Wij leveren na elke veegbeurt een veegbewijs. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/openhaard. 

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in onder andere:

  • Bodegraven
  • Driebruggen
  • Harmelen
  • Kamerik
  • Linschoten
  • Montfoort
  • Nieuwerbrug aan den Rijn
  • Oudewater
  • Woerden
  • Zegveld

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Woerden en omstreken
Telefoon: 0348-782507

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Woerden? Bel: 0348-782507

Schoorsteenveger nodig?

De Schoorsteenbrigade icoon

De Schoorsteenbrigade

Over De Schoorsteenbrigade

Heeft u een schoorsteenveger nodig? Dan kunt u ons bellen. Wij zijn De Schoorsteenbrigade, aangenaam kennis te maken. Wij zorgen al jaren voor schone schoorstenen in uw buurt. Als schoorsteenveger is elke dag anders. Iedere dag zijn we weer bezig met andere soorten schoorstenen. Wij vinden het belangrijk dat u weer zorgeloos kunt stoken. Daarnaast staan we ook voor voordelig en milieuvriendelijk stoken.

Bij De Schoorsteenbrigade kunt u rekenen op expertise en betrouwbaarheid. Wij gaan bij alle klussen voor een professionele uitvoering. Neem contact op voor meer informatie.

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Schoorsteenreiniging in Woerden

Jaarlijks worden ongeveer 2,000 huishoudens in Nederland geconfronteerd met schoorsteenbranden, wat ernstige gevolgen kan hebben. Uit onderzoek blijkt dat in 40% van deze gevallen gebrekkig onderhoud van de schoorsteen de belangrijkste oorzaak is. Daarnaast is het risico op koolmonoxidevergiftiging een serieuze zorg. Onze deskundige schoorsteenveger in Woerden staat klaar om u te assisteren bij het voorkomen van deze gevaarlijke situaties. Wanneer heeft u voor het laatst uw schoorsteen laten inspecteren en reinigen?

Optimale tijd voor schoorsteenvegen begrijpen

Het is van essentieel belang om te begrijpen dat de frequentie van schoorsteenreiniging afhankelijk is van de mate waarin u uw kachel gebruikt. Als u uw kachel veelvuldig inzet, is het raadzaam om de schoorsteen om de zes maanden te laten reinigen. Bij minder frequent gebruik volstaat doorgaans een jaarlijkse schoonmaak. Dit geldt met name voor oudere schoorstenen waarvan de bakstenen vaak niet zijn behandeld en daardoor poreus zijn geworden, wat hen gevoelig maakt voor de ophoping van brandbaar materiaal.

Onze ervaren schoorsteenveger in Woerden adviseert woningeigenaren om de schoorsteen in de herfst te laten reinigen, zodat deze gereed is voor gebruik in de winter. Bovendien kunnen vogels in het voorjaar de schoorsteen als nestplaats gebruiken, maar tegen de zomer zullen ze vertrekken. Dit betekent dat het nest in de herfst verlaten zal zijn en veilig kan worden verwijderd zonder verstoring van de vogels. Als u de voorkeur geeft aan halfjaarlijkse schoorsteenreiniging, kunt u dit ook in het voorjaar plannen.

Waarom kiezen voor schoorsteenvegen in Woerden?

Er zijn meerdere redenen waarom het van groot belang is om een schoorsteenveger in Woerden in te schakelen. Een van deze redenen is dat verzekeringsmaatschappijen specifieke eisen stellen aan de regelmatige schoorsteenreiniging, zoals vastgelegd in de voorwaarden van uw brand- of woonverzekering. In geval van een schoorsteenbrand kan het gebeuren dat uw schade niet volledig wordt vergoed door uw verzekeraar.

Naast de vereisten van uw verzekeraar is het cruciaal om het risico op een schoorsteenbrand te minimaliseren. Tijdens het gebruik van uw kachel ontstaat er creosoot, een brandbare aanslag, op de wanden van uw rookkanaal. Creosoot ontstaat uit de rook van brandstoffen zoals kolen en hout. Het niet verwijderen van deze aanslag vergroot het risico op brand, vooral als de wanden van uw schoorsteen poreus zijn. Het gebruik van een roestvrijstalen rookkanaal kan dit brandrisico verder verminderen.

Kans op een koolmonoxidevergiftiging

Niet alleen brengt een slecht onderhouden schoorsteen het gevaar van een huisbrand met zich mee, maar er is ook een risico op koolmonoxidevergiftiging als gevolg van een geblokkeerd rookkanaal. Wanneer het rookkanaal verstopt raakt, kan koolmonoxide niet naar buiten ontsnappen en zich ophopen in de ruimte rondom uw kachel. Zowel creosoot als zelfs vogelnesten in de schoorsteen kunnen dergelijke obstructies veroorzaken. Onze ervaren schoorsteenveger in Woerden beschikt over de kennis en vaardigheden om deze obstakels te verwijderen.

Een nuttige tip om het risico op koolmonoxidevergiftiging te verminderen, is het installeren van een koolmonoxidemelder bij uw kachel. Deze melder zal een waarschuwing geven als het niveau van koolmonoxide in de lucht gevaarlijk hoog wordt.

Duurzaamheid begint thuis: kies voor een schone kachel

Een bijkomende motivatie om uw schoorsteen regelmatig te laten reinigen door De Schoorsteenbrigade is dat dit niet alleen de prestaties van uw kachel verbetert, maar ook bijdraagt aan een meer milieuvriendelijke levensstijl. Een verstopt rookkanaal beperkt namelijk de luchttoevoer, wat resulteert in een verhoogde uitstoot van schadelijke stoffen in de atmosfeer. Onze schoorsteenveger in Woerden staat paraat om u grondig te informeren over deze belangrijke aangelegenheid.

Schoorsteenveger Woerden

Onze diensten:

Wij zijn actief in de volgende plaatsen:
Bodegraven
Driebruggen
Harmelen
Kamerik
Linschoten
Montfoort
Nieuwerbrug aan den Rijn
Oudewater
Woerden
Zegveld

Waarom kiest u voor ons?

Schoorsteenveger nodig? Bel ons direct

Werkwijze bij het vegen van de schoorsteen

Bij het onderhouden van een schoorsteen in huis, zijn er twee verschillende aanpakken beschikbaar, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de dakhoek van uw woning. Onze schoorsteenveger in Woerden kan kiezen tussen het schoonmaken van de schoorsteen van boven naar beneden of van beneden naar boven, afhankelijk van wat het meest geschikt is voor uw specifieke situatie.

Van boven naar beneden reinigen

Bij de methode waarbij we de schoorsteen van boven naar beneden schoonmaken, maken we gebruik van een kogel die aan een lang touw is bevestigd. Aan de kogel is een borstel bevestigd waarmee we de binnenwanden van de schoorsteen schrobben om de creosootlaag en ander vuil in het rookkanaal effectief te verwijderen.

Werkend van beneden naar boven 

Een alternatieve methode is om het rookkanaal van beneden naar boven te reinigen. Hierbij bevestigen we een borstel aan een lange stok, en we kunnen extra delen aan de onderkant van de stok toevoegen om de volledige schoorsteen grondig te reinigen.

Als u te maken heeft met een vervuilde schoorsteen in uw huis, raden we u aan om deze te laten reinigen door onze schoorsteenveger in Woerden om het risico op schoorsteenbranden en koolmonoxidevergiftiging te minimaliseren. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u meer informatie wenst.

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs. Lees meer…

Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…

Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…

Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…

Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Woerden? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! De schoorsteenveger veegt alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van de erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Contact

De Schoorsteenbrigade Woerden
Telefoon: 0348-782507