Schoorsteenveger Zaandam

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Zaandam? De Schoorsteenbrigade werkt enkel en alleen met erkende schoorsteenvegers. Wij leveren na elke veegbeurt een veegbewijs. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/openhaard. 

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in onder andere:

  • Assendelft
  • Den Ilp
  • Koog aan de Zaan
  • Krommenie
  • Landsmeer
  • Oostzaan
  • Westzaan
  • Wormerveer
  • Zaandam
  • Zaandijk

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Zaandam en omstreken
Telefoon: 075-7820507

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Zaandam? Bel: 075-7820507

Schoorsteenveger Algemeen Onderhoud Nederland

Zelf schoorsteen vegen

De Schoorsteenbrigade

Wie is Algemeen Onderhoud Nederland?

Ons gerenommeerde bedrijf heeft jarenlange ervaring in schoorsteenvegen en -onderhoud. Met een persoonlijke aanpak hebben we talloze huiseigenaren naar tevredenheid geholpen met schoorsteenvegen en reparaties. Wij zijn u, naast het vegen van uw schoorsteen, graag van dienst bij diverse klussen. Denk aan het repareren van uw schoorsteen of het uitvoeren van onderhoud. Kernwaarden bij ons zijn kwaliteit, vriendelijkheid en vakmanschap. Bovendien leveren we altijd een grondige eindschoonmaak bij oplevering. Vertrouw op ons voor al uw schoorsteen klussen!

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Schoorsteenveger in Zaandam inschakelen?

Jaarlijks worden in Nederland ongeveer 2.000 huishoudens geconfronteerd met schoorsteenbranden, wat ernstige gevolgen kan hebben. Onderzoek wijst uit dat in 40% van deze gevallen slecht onderhoud aan de schoorsteen de belangrijkste oorzaak is. Daarnaast is het risico op koolmonoxidevergiftiging een aanzienlijke zorg. Onze deskundige schoorsteenveger in Zaandam staat paraat om u te assisteren bij het voorkomen van deze gevaarlijke situaties. Wanneer heeft u voor het laatst uw schoorsteen laten inspecteren en reinigen?

Wanneer moet ik de schoorsteen laten vegen

Het is van essentieel belang om te begrijpen dat de frequentie van schoorsteenreiniging afhankelijk is van hoe vaak u uw kachel gebruikt. Bij intensief gebruik van uw kachel wordt aanbevolen om de schoorsteen elke zes maanden te laten reinigen. Als u uw kachel minder vaak gebruikt, volstaat meestal een jaarlijkse reiniging. Dit geldt vooral voor oudere schoorstenen waarvan de bakstenen vaak niet zijn behandeld en daardoor poreus zijn geworden, waardoor ze gevoelig zijn voor de ophoping van brandbaar materiaal.

Onze ervaren schoorsteenveger in Zaandam raadt woningeigenaren aan om de schoorsteen in de herfst te laten reinigen, zodat deze klaar is voor gebruik in de winter. Bovendien kunnen vogels in het voorjaar de schoorsteen als nestplaats gebruiken, maar tegen de zomer zullen ze vertrekken. Dit betekent dat het nest in de herfst verlaten zal zijn en veilig verwijderd kan worden zonder verstoring van de vogels. Als u de voorkeur geeft aan tweemaal per jaar schoorsteenreiniging, kunt u dit ook in het voorjaar plannen.

Redenen om een schoorsteenveger uit Zaandam in te schakelen

Er zijn verschillende redenen waarom het van groot belang is om een schoorsteenveger in Zaandam in te schakelen. Een van deze redenen is dat verzekeringsmaatschappijen specifieke eisen stellen aan de regelmaat van schoorsteenreiniging, zoals vastgelegd in de voorwaarden van uw brand- of woonverzekering. In geval van een schoorsteenbrand kan het voorkomen dat uw schade niet volledig wordt vergoed door uw verzekeraar.

Afgezien van de vereisten van uw verzekeraar is het cruciaal om het risico op een schoorsteenbrand te minimaliseren. Tijdens het gebruik van uw kachel vormt zich een laag creosoot op de wanden van uw rookkanaal. Creosoot is een brandbare aanslag die ontstaat uit de rook van brandstoffen zoals kolen en hout. Het niet verwijderen van deze aanslag vergroot de kans op een brand, met name als de wanden van uw schoorsteen poreus zijn. Het gebruik van een roestvrijstalen rookkanaal kan dit brandrisico verder verminderen.

Voorkom koolmonoxidevergiftiging

Niet alleen bestaat het gevaar van een huisbrand bij een slecht onderhouden schoorsteen, maar er is ook risico op koolmonoxidevergiftiging als gevolg van een verstopt rookkanaal. Wanneer het rookkanaal geblokkeerd is, kan koolmonoxide niet ontsnappen naar buiten en zich ophopen in de ruimte rondom uw kachel. Zowel creosoot als zelfs vogelnesten in de schoorsteen kunnen zulke obstructies veroorzaken. Onze bekwame schoorsteenveger in Zaandam heeft de expertise om deze hindernissen te verwijderen.

Een nuttige tip om het risico op koolmonoxidevergiftiging te verminderen, is het plaatsen van een koolmonoxidemelder bij uw kachel. Deze melder zal een waarschuwing geven als het niveau van koolmonoxide in de lucht gevaarlijk hoog wordt.

Duurzaamheid begint thuis: kies voor een schone kachel

Een bijkomende reden om uw schoorsteen regelmatig door De Schoorsteenbrigade te laten reinigen, is dat dit de effectiviteit van uw kachel verbetert en bijdraagt aan een meer milieuvriendelijke levensstijl. Een verstopt rookkanaal beperkt namelijk de luchttoevoer, wat leidt tot een verhoogde uitstoot van schadelijke stoffen in de lucht. Onze schoorsteenveger in Zaandam staat klaar om u uitvoerig te informeren over deze belangrijke kwesties.

Schoorsteenveger Zaandam

Onze diensten:

Wij zijn actief in de volgende plaatsen:
Assendelft
Den Ilp
Koog aan de Zaan
Krommenie
Landsmeer
Oostzaan
Westzaan
Wormerveer
Zaandam
Zaandijk

Waarom kiest u voor ons?

Schoorsteenveger nodig? Bel Algemeen Onderhoud Nederland

Zelf schoorsteen vegen

Stappen bij schoorsteenvegen: onze aanpak

Bij het schoonmaken van een schoorsteen in huis, zijn er twee verschillende benaderingen beschikbaar, afhankelijk van verschillende factoren zoals de dakhoek van uw woning. Onze schoorsteenveger in Zaandam kan kiezen om de schoorsteen van boven naar beneden te reinigen of van beneden naar boven, afhankelijk van wat het meest geschikt is voor uw specifieke situatie.

Schoonmaak van boven naar beneden

Bij de methode waarbij we de schoorsteen van boven naar beneden reinigen, maken we gebruik van een kogel die aan een lang touw is bevestigd. Aan de kogel is een borstel bevestigd waarmee we de binnenwanden van de schoorsteen schrobben om de creosootlaag en ander vuil in het rookkanaal effectief te verwijderen.

Van beneden naar boven werken

Een alternatieve methode is om het rookkanaal van beneden naar boven te reinigen. Hierbij bevestigen we een borstel aan een lange stok, en we kunnen extra delen aan de onderkant van de stok toevoegen om de volledige schoorsteen grondig te reinigen.

Indien u te maken heeft met een vervuilde schoorsteen in uw huis, raden we u aan om deze te laten reinigen door onze schoorsteenveger in Zaandam om het risico op schoorsteenbranden en koolmonoxidevergiftiging te minimaliseren. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u meer informatie wenst.

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs. Lees meer…

Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…

Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…

Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…

Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Zaandam? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! De schoorsteenveger veegt alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van de erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Contact

De Schoorsteenbrigade Zaandam
Telefoon: 075-7820507