Schoorsteenveger Zeist

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Zeist? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs. 

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in de volgende gebieden in Zeist:

 • Bosch en Duin
 • Centrum 
 • Dijnselburg
 • Huis Ter Heide
 • Hoge Dennen
 • Lyceumkwartier
 • Patijnpark
 • Vollenhove
 • Zeister Bos
 • Zeist Noord
 • Zeist Oost
 • Zeist West
 • Zeist Zuid

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Zeist en omstreken
Telefoon: 030-7820508

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Zeist? Bel: 030-7820508

Over ons

De Schoorsteenbrigade veegt overal in Zeist en omgeving schoorstenen netjes schoon. Veilig en verantwoord stoken is onze missie. Daarom werken bij ons alleen ervaren vakmannen met verstand van zaken. Helaas zijn er veel malafide schoorsteenvegers actief in Nederland. Dit zorgt voor onveilige situaties en brandgevaar. Kiest u voor De Schoorsteenbrigade dan bent u verzekerd van een professioneel geveegde en veilige schoorsteen.

Schoorsteenveger Zeist

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Vakkundige schoorsteenveger uit Zeist inschakelen?

Schakel onze vakkundige schoorsteenveger uit Zeist in, om uw schoorsteen schoon te houden. Het regelmatig schoon laten vegen van uw schoorsteen helpt een schoorsteenbrand te voorkomen. Uit onderzoek blijkt 40% van de schoorsteenbranden veroorzaakt te worden door vuil in het rookkanaal. Op jaarbasis komen er in Nederland circa 2.000 van deze schoorsteenbranden voor! Reden genoeg om de risico’s van een vervuilde schoorsteen niet te onderschatten. Wanneer heeft u de schoorsteen op uw dak voor het laatst schoon laten vegen? De Schoorsteenbrigade helpt u graag verder.

Geschikt moment om uw schoorsteen schoon te vegen

De Schoorsteenbrigade raadt u aan, om uw schoorsteen zeker jaarlijks schoon te laten vegen. Gebruikt u de kachel het hele jaar door? In dat geval is het zelfs verstandig, dit halfjaarlijks te laten doen. Door het jaar heen kan er een brandbare laag in de schoorsteen ontstaan. Daarbij blijft er mogelijk ander vuil achter, zoals kleine takjes of een compleet vogelnest. Wanneer dergelijk vuil niet door onze schoorsteenveger uit Zeist verwijderd wordt, kan dat grote risico’s met zich meebrengen.

Laat de schoorsteen in de herfst schoonvegen, wanneer u deze voornamelijk in de winter gebruikt. Zo weet u zeker, dat de schoorsteen schoon is als u de kachel inschakelt! Het schoon laten vegen van de schoorsteen is niet alleen noodzakelijk bij houtkachels. Ook met een gaskachel in huis doet u er verstandig aan de schoorsteen schoon te laten maken. Bij gaskachels kan een verstopte schoorsteen voor gevaarlijke situaties zorgen. Later in dit artikel leest u hier meer over. Een verstopping wordt bijvoorbeeld veroorzaakt door een vogelnestje. Zo vogelnestje kan in de herfst veilig worden verwijderd.

Onze diensten:

Wij zijn actief in o.a. de volgende wijken:
Bosch en Duin
Centrum Zeist
Dijnselburg
Huis Ter Heide
Hoge Dennen
Lyceumkwartier
Patijnpark
Vollenhove
Zeister Bos
Zeist Noord
Zeist Oost
Zeist West

Noodzaak van de hulp van onze schoorsteenveger in Zeist

Het inschakelen van onze schoorsteenveger uit Zeist is om verschillende redenen noodzakelijk. Wist u bijvoorbeeld dat verzekeraars eisen stellen aan het onderhoud aan uw schoorsteen? Als bij een brand blijkt dat uw schoorsteen niet goed is onderhouden, wordt schade mogelijk niet vergoed. Een situatie die u vanzelfsprekend maar al te graag voorkomt! De Schoorsteenbrigade helpt u uw schoorsteen te onderhouden in lijn met de eisen van uw verzekeraar.

De voornaamste reden om voor de hulp van de schoorsteenveger uit Zeist te kiezen, is het voorkomen van een schoorsteenbrand. Bij de verbranding van kolen of hout komen er brandbare deeltjes vrij. Deze deeltjes hechten zich aan de wanden van de schoorsteen en vormen hier een brandbare laag. De brandbare laag noemen we ook wel creosoot. Mochten er vonken uit de kachel op deze laag terechtkomen, dan kan dit in een schoorsteenbrand resulteren. Reden genoeg om deze laag tijdig te laten verwijderen. Zeker bij oude schoorstenen is de kans op het ontstaan van creosoot groot. De stenen die bij een oude schoorsteen gebruikt worden zijn vaak zeer poreus.

Bij een gaskachel is de kans op een brand iets kleiner. Een gaskachel brengt echter ook gevaren met zich mee! Denk aan het risico op een koolmonoxidevergiftiging. Een dergelijke vergiftiging kan ertoe leiden, dat u zichzelf verstikt. Om dit te voorkomen is het gebruik van een koolmonoxidemelder aan te raden. Dit apparaat waarschuwt u, als de concentratie koolmonoxide in de lucht te hoog wordt. Ook het schoon laten vegen van de schoorsteen draagt bij aan het voorkomen hiervan. Door het rookkanaal schoon te houden, kan koolmonoxide worden afgevoerd. Zo blijft dit niet in uw ruimtes hangen.

Tot slot, is een schone schoorsteen goed voor het milieu. Een schoon rookkanaal zorgt ervoor dat de kachel voldoende zuurstof aan kan zuigen. Dit is noodzakelijk om de uitstoot van schadelijke stoffen door de kachel te beperken. Ook niet onbelangrijk; een schoon rookkanaal draagt bij aan een optimale benutting van het rendement van uw kachel.

Manieren om uw schoorsteen schoon te vegen

De schoorsteenveger uit Zeist van De Schoorsteenbrigade heeft de keuze uit twee verschillende werkwijzen. We kunnen uw schoorsteen van boven naar beneden reinigen, of juist van beneden naar boven. Op basis van verschillende factoren wordt bepaald welke werkwijze het beste bij uw situatie past. Denk bijvoorbeeld aan de hellingshoek van uw dak! Als uw dak te steil is, kan dit onveilige situaties opleveren voor onze schoorsteenveger uit Zeist.

Vanaf uw dak naar beneden vegen

Het vegen van de schoorsteen vanaf uw dak gebeurt met een lang touw. Aan dit touw zit een kogel, waaraan een borstel bevestigd zit. De borstel wordt langs de wanden van het rookkanaal bewogen, om het vuil los te krijgen. Op deze manier zal de schoorsteen gereinigd worden.

Vanuit binnen naar boven vegen

Het alternatief is vanuit uw ruimte met de kachel omhoog werken. In dit geval gebruiken we een stok met op de top een borstel. Aan de onderzijde van de stok kunnen steeds nieuwe stukken worden toegevoegd. Zo is de stok lang genoeg om door de gehele schoorsteen te komen.

Wilt u meer weten over onze werkwijze bij het schoonvegen van uw schoorsteen? Of wilt u direct een afspraak maken met onze schoorsteenveger uit Zeist? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs.  Lees meer…
Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…
Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…
Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…
Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Zeist? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Contact

De Schoorsteenbrigade Zeist
Telefoon: 030-7820508