Schoorsteenveger Zoetermeer

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Zoetermeer? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs. 

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in de volgende gebieden in Zoetermeer:

  • Buitengebied
  • Buytenwegh
  • Centrum
  • De Leyens
  • Industriegebied
  • Meerzicht
  • Noordhove
  • Oosterheem
  • Rokkeveen
  • Seghwaert

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Zoetermeer en omstreken
Telefoon: 079 782 05 03

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Zoetermeer? Bel: 079 782 05 03

Over ons

De Schoorsteenbrigade veegt overal in Zoetermeer en omgeving schoorstenen netjes schoon. Veilig en verantwoord stoken is onze missie. Daarom werken bij ons alleen ervaren vakmannen met verstand van zaken. Helaas zijn er veel malafide schoorsteenvegers actief in Nederland. Dit zorgt voor onveilige situaties en brandgevaar. Kiest u voor De Schoorsteenbrigade dan bent u verzekerd van een professioneel geveegde en veilige schoorsteen.

Schoorsteenveger in Zoetermeer

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Vakkundige schoorsteenveger uit Zoetermeer nodig?

Voor het schoon laten vegen van uw schoorsteen kunt u rekenen op onze schoorsteenveger uit Zoetermeer. Met een ruime ervaring zorgen wij ervoor, dat de schoorsteen volledig schoon is tijdens de koude winter! Dat het schoon laten vegen van de schoorsteen belangrijk is, blijkt uit de circa 2.000 branden die jaarlijks voorkomen. Van deze schoorsteenbranden in Nederland wordt 40% veroorzaakt door een vervuild rookkanaal. De Schoorsteenbrigade helpt u een brand in uw woning te voorkomen. Het schoonmaken van de schoorsteen is zowel bij gas-, als houtkachels noodzakelijk.

Op welk moment de schoorsteenveger uit Zoetermeer inschakelen?

Het is verstandig om uw schoorsteen jaarlijks schoon te laten vegen door de schoorsteenveger uit Zoetermeer. Gebruikt u de kachel ook tijdens de lente en zomer? In dat geval kunt u deze het beste halfjaarlijks laten reinigen. Zo weet u zeker, dat er geen vuil in de schoorsteen zit. Denk aan een brandbare laag op de binnenwand van de schoorsteen, een vogelnestje, enzovoorts. Met name oudere schoorstenen kunnen gevoelig zijn voor schoorsteenbranden. Deze schoorstenen zijn gemaakt met poreuze, onbehandelde stenen. Brandbare deeltjes kunnen zich hierdoor makkelijker aan de schoorsteenwand hechten.

Bij moderne schoorstenen wordt vaker voor een roestvrijstalen rookkanaal gekozen. De kans op een schoorsteenbrand neemt hierdoor iets af. Dit neemt niet weg, dat het rookkanaal alsnog verstopt kan raken. Vogels kunnen hun nest tijdens de lente in uw schoorsteen opbouwen, als deze niet gebruikt wordt. Door de schoorsteen in de herfst te laten vegen, wordt het nest veilig verwijderd. In de herfst zijn vogelnestjes vaak onbewoond, waardoor vogels niet gestoord hoeven te worden. Laat u de schoorsteen halfjaarlijks schoonvegen door onze schoorsteenveger uit Zoetermeer? In dat geval komen we ook graag tijdens de lente bij u langs.

Onze diensten:

Wij zijn actief in de volgende wijken:
Buitengebied
Buytenwegh
Centrum
De Leyens
Industriegebied
Meerzicht
Noordhove
Oosterheem
Rokkeveen
Seghwaert

Belangrijkste redenen om de schoorsteen te vegen

Een schoorsteen laten vegen door De Schoorsteenbrigade is om verschillende redenen aan te raden. Vaak wordt het voorkomen van een brand hierbij als voornaamste reden aangevoerd. Een brand kan ontstaan, door de brandbare deeltjes die zich aan de schoorsteen hechten. Deze brandbare deeltjes komen vrij bij de verbranding van hout of kolen in uw kachel. Het geheel aan brandbare deeltjes noemen we creosoot. Als er vonken uit de kachel op deze brandbare laag vliegen, kan dit een brand veroorzaken. Reden genoeg om creosoot vroegtijdig uit de schoorsteen te laten verwijderen door onze schoorsteenveger in Zoetermeer.

Het voorkomen van een brand is niet alleen voor uw eigen veiligheid belangrijk. Denk ook aan de eisen die door een verzekeraar kunnen worden gesteld. De verzekeraar keert mogelijk geen vergoeding uit, als de schoorsteen niet goed onderhouden blijkt te zijn bij een brand. In de polisvoorwaarden van uw verzekering kunt u de exacte voorwaarden terugvinden. Onze schoorsteenveger uit Zoetermeer zal uw schoorsteen altijd in lijn met deze voorwaarden voor u schoonvegen.

Wanneer u een gaskachel gebruikt is de kans op een schoorsteenbrand kleiner. Dit betekent echter niet, dat de schoorsteen minder vaak moet worden onderhouden. Bij een gaskachel loopt u namelijk het risico op een koolmonoxidevergiftiging. Een koolmonoxidevergiftiging is het gevolg van koolmonoxide wat in een ruimte blijft hangen. Dit wordt mogelijk, op het moment dat het rookkanaal verstopt is geraakt. Om uzelf te beschermen tegen een koolmonoxidevergiftiging kan het gebruik van een koolmonoxidemelder verstandig zijn. Dit apparaat geeft u een signaal, op het moment dat de concentratie koolmonoxide in de lucht te hoog wordt.

Ook niet onbelangrijk is de invloed van het vegen van uw schoorsteen op het milieu. Een schone schoorsteen zorgt ervoor, dat een kachel voldoende zuurstof aan kan zuigen. Dit is belangrijk, om de kans op de uitstoot van schadelijke deeltjes te beperken. Ook kunt u het rendement van de kachel optimaal benutten met een schone schoorsteen.

Werkwijze van onze schoorsteenvegers in Zoetermeer

Onze schoorsteenvegers uit Zoetermeer kunnen uw rookkanaal vanaf boven, of van onderuit schoonvegen. Er zijn verschillende zaken om rekening mee te houden, bij het bepalen van de werkwijze. Denk bijvoorbeeld aan de hellingsgraad van het dak van uw woning. Wanneer deze hellingsgraad te groot is, kan het onveilig zijn om vanaf het dak te werken. In zo’n geval is het veiliger om van binnenuit aan de slag te gaan. Datzelfde geldt voor dagen, waarop de weersomstandigheden een onveilige situatie kunnen veroorzaken. Andersom moet er voldoende ruimte rondom de kachel zijn, om deze van binnenuit te kunnen schoonvegen.

Wanneer er van bovenaf gewerkt wordt, gebruikt de schoorsteenveger uit Zoetermeer een kogel aan een lang touw. De kogel is voorzien van een borstel, die langs de wanden van de schoorsteen bewogen wordt. Mocht er vanuit uw woning naar boven gewerkt worden, dan gebruiken we een stok met een borstel. De stok kan steeds iets verder verlengd worden, door hier een nieuw stuk aan toe te voegen. Op deze manier is de stok lang genoeg, om tot de bovenkant van het rookkanaal te komen.

Wilt u direct een afspraak maken met De Schoorsteenbrigade? Of wilt u meer informatie over de werkwijze van onze schoorsteenvegers? Neem in beide gevallen contact met ons op!

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs.  Lees meer…
Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…
Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…
Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…
Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Zoetermeer? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Contact

De Schoorsteenbrigade Zoetermeer
Telefoon: 079 782 05 03