Schoorsteenveger Zutphen

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Zutphen? De Schoorsteenbrigade werkt enkel en alleen met erkende schoorsteenvegers. Wij leveren na elke veegbeurt een veegbewijs. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/openhaard. 

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in onder andere:

  • Almen
  • Brummen
  • Eefde
  • Empe
  • Gorssel
  • Steenderen
  • Vorden
  • Voorst
  • Wichmond
  • Zutphen

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Zutphen en omstreken
Telefoon: 0575-782407

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Zutphen? Bel: 0575-782407

Schoorsteenveger Algemeen Onderhoud Nederland

Zelf schoorsteen vegen

De Schoorsteenbrigade

Wie is Algemeen Onderhoud Nederland?

Ons gerenommeerde bedrijf heeft jarenlange ervaring in schoorsteenvegen en -onderhoud. Met een persoonlijke aanpak hebben we talloze huiseigenaren naar tevredenheid geholpen met schoorsteenvegen en reparaties. Wij zijn u, naast het vegen van uw schoorsteen, graag van dienst bij diverse klussen. Denk aan het repareren van uw schoorsteen of het uitvoeren van onderhoud. Kernwaarden bij ons zijn kwaliteit, vriendelijkheid en vakmanschap. Bovendien leveren we altijd een grondige eindschoonmaak bij oplevering. Vertrouw op ons voor al uw schoorsteen klussen!

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Schoorsteenveger in Zutphen inschakelen?

In Nederland worden jaarlijks ongeveer 2.000 huishoudens geconfronteerd met schoorsteenbranden, wat ernstige gevolgen kan hebben. Uit onderzoek blijkt dat in 40% van deze gevallen gebrekkig onderhoud aan de schoorsteen de belangrijkste oorzaak is. Naast schoorsteenbranden vormen koolmonoxidevergiftigingen ook een aanzienlijk risico. Onze professionele schoorsteenveger in Zutphen staat klaar om u te helpen deze gevaarlijke situaties te voorkomen. Wanneer heeft u voor het laatst uw schoorsteen laten inspecteren en schoongemaakt?

Wanneer moet ik de schoorsteen laten vegen

Het is cruciaal om te begrijpen dat de frequentie van schoorsteenreiniging afhankelijk is van hoe vaak u uw kachel gebruikt. Bij intensief gebruik wordt aanbevolen om de schoorsteen elke zes maanden te laten reinigen. Als u de kachel minder vaak gebruikt, is meestal een jaarlijkse schoonmaak voldoende. Dit geldt vooral voor oudere schoorstenen, waarvan de bakstenen vaak niet zijn behandeld en daardoor poreus zijn geworden, wat ze gevoelig maakt voor de ophoping van brandbaar materiaal.

Onze ervaren schoorsteenveger in Zutphen adviseert huiseigenaren om de schoorsteen in de herfst te laten reinigen, zodat deze gereed is voor gebruik in de winter. Bovendien kunnen vogels in het voorjaar de schoorsteen als nestplaats gebruiken, maar tegen de zomer zullen ze vertrekken. Hierdoor is het nest in de herfst verlaten en kan het veilig worden verwijderd zonder verstoring van de vogels. Als u de voorkeur geeft aan twee keer per jaar schoorsteenreiniging, kunt u dit ook in het voorjaar plannen.

Waarom kiezen voor schoorsteenvegen in Zutphen?

Er zijn verschillende redenen waarom het van groot belang is om een schoorsteenveger uit Zutphen in te schakelen. Een van deze redenen is dat verzekeringsmaatschappijen specifieke eisen stellen aan de regelmatigheid van schoorsteenreiniging, zoals vastgelegd in de voorwaarden van uw brand- of woonverzekering. In het geval van een schoorsteenbrand kan het zijn dat uw schade niet volledig wordt gedekt door uw verzekeraar.

Afgezien van de eisen van uw verzekeraar, is het cruciaal om het risico op een schoorsteenbrand te minimaliseren. Tijdens het gebruik van uw kachel ontstaat er een laag creosoot op de wanden van uw rookkanaal. Creosoot is een brandbare aanslag die ontstaat uit de rook van brandstoffen zoals kolen en hout. Het niet verwijderen van deze aanslag vergroot de kans op een brand, vooral als de wanden van uw schoorsteen poreus zijn. Het gebruik van een roestvrijstalen rookkanaal kan dit brandrisico verder verminderen.

Risico op koolmonoxide: wat u moet weten

Niet alleen bestaat het risico op een woningbrand bij een slecht onderhouden schoorsteen, maar er bestaat ook gevaar voor koolmonoxidevergiftiging als gevolg van een verstopt rookkanaal. Als het rookkanaal verstopt is, kan koolmonoxide niet naar buiten ontsnappen, waardoor het zich ophoopt in de ruimte rondom uw kachel. Zowel creosoot als zelfs vogelnesten in de schoorsteen kunnen zo’n verstopping veroorzaken. Onze ervaren schoorsteenveger in Zutphen heeft de expertise om deze obstakels te verwijderen.

Een nuttige tip om het risico op koolmonoxidevergiftiging te verminderen, is het installeren van een koolmonoxidemelder bij uw kachel. Deze melder zal een waarschuwing geven als het niveau van koolmonoxide in de lucht gevaarlijk hoog wordt.

Duurzamer leven met een schone kachel

Nog een reden om regelmatig uw schoorsteen te laten reinigen door De Schoorsteenbrigade is dat dit de efficiëntie van uw kachel verbetert, wat bijdraagt aan een meer milieuvriendelijke levensstijl. Een verstopt rookkanaal belemmert namelijk de luchttoevoer, wat resulteert in een hogere uitstoot van schadelijke stoffen in de lucht. Onze schoorsteenveger in Zutphen staat klaar om u uitgebreid te informeren over deze belangrijke kwesties.

Schoorsteenveger Zutphen

Onze diensten:

Wij zijn actief in de volgende plaatsen:
Almen
Brummen
Eefde
Empe
Gorssel
Steenderen
Vorden
Voorst
Wichmond
Zutphen

Waarom kiest u voor ons?

Schoorsteenveger nodig? Bel Algemeen Onderhoud Nederland

Zelf schoorsteen vegen

Onze methode voor efficiënt schoorsteenonderhoud

Bij het schoonmaken van een schoorsteen in huis zijn er twee verschillende methoden beschikbaar, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de helling van uw dak. Onze schoorsteenveger in Zutphen kan ervoor kiezen om de schoorsteen van boven naar beneden of van beneden naar boven te reinigen.

Schoonmaak van boven naar beneden 

Bij het reinigen van de schoorsteen van boven naar beneden maakt onze schoorsteenveger in Zutphen gebruik van een kogel die aan een lang touw is bevestigd. Aan de kogel is een borstel bevestigd, die langs de binnenwanden van de schoorsteen wordt bewogen. Op deze manier kan de creosootlaag en ander vuil in uw rookkanaal worden verwijderd.

Werkend van onder naar boven

Een alternatieve methode is om het rookkanaal van beneden naar boven te reinigen. Hierbij wordt een borstel op een lange stok gebruikt, waarbij steeds extra delen aan de onderkant van de stok kunnen worden toegevoegd om de volledige schoorsteen te reinigen.

Als u te maken heeft met een vervuilde schoorsteen in uw huis, raden wij aan om deze te laten reinigen door onze schoorsteenveger in Zutphen om zo schoorsteenbranden en koolmonoxidevergiftigingen te voorkomen. Neem contact met ons op als u meer informatie wenst.

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs. Lees meer…

Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…

Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…

Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…

Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Zutphen? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! De schoorsteenveger veegt alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van de erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Contact

De Schoorsteenbrigade Zutphen
Telefoon: 0575-782407