Schoorsteenveger Zwolle

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Zwolle? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs. 

Een schone schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Een veegbewijs voor de verzekering?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Kies dan voor De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in de volgende gebieden in Zwolle:

 • Binnenstad
 • Aa-landen
 • Assendorp
 • Berkum
 • Diezerpoort
 • Haerst-Tolhuislanden
 • Hanzeland
 • Holtenbroek
 • Kamperpoort 
 • Stadshagen
 • Spoolde 
 • Veerallee
 • Westenholte
 • Windesheim
 • Wijthmen
 • Wipstrik
 • Zwolle-Zuid

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Zwolle en omstreken
Telefoon: 038-7820549

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Zwolle? Bel: 038-7820549

Over ons

De Schoorsteenbrigade veegt overal in Zwolle en omgeving schoorstenen netjes schoon. Veilig en verantwoord stoken is onze missie. Daarom werken bij ons alleen ervaren vakmannen met verstand van zaken. Helaas zijn er veel malafide schoorsteenvegers actief in Nederland. Dit zorgt voor onveilige situaties en brandgevaar. Kiest u voor De Schoorsteenbrigade dan bent u verzekerd van een professioneel geveegde en veilige schoorsteen.

Schoorsteenveger Zwolle

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Schoorsteenveger in Zwolle nodig?

Veel woningen zijn voorzien van een schoorsteen aan07:00 – 22:00 op een houtkachel, open haard of bijvoorbeeld een gaskachel. Maar liefst 40% van de schoorstenen worden echter niet op tijd geveegd! Hierdoor ontstaan er jaarlijks 2.000 schoorsteenbranden! Wist u daarnaast dat vegen niet alleen belangrijk is bij open haarden maar ook bij gaskachels? De schoorsteen kan namelijk verstopt raken door vogelnestjes. Het is belangrijk om uw schoorsteen regelmatig schoon te laten maken. Lees verder om te zien wat onze schoorsteenveger in Zwolle voor u kan betekenen.

Wanneer moet ik een schoorsteenveger inschakelen?

Zowel bij gas- als houtkachels is het verstandig om uw rookkanaal te laten controleren op roet en blokkades. Laat minstens één keer per jaar uw schoorsteen vegen. Onze schoorsteenveger in Zwolle helpt u hier graag bij! Wanneer is het verstandig om uw schoorsteen te laten vegen?

Gebruikt u de houtkachel vaak? Laat het rookkanaal dan minstens twee keer per jaar schoonvegen door de Schoorsteenbrigade! Zeker aan het begin van de herfst is het verstandig om de schoorsteen te laten vegen. Tijdens de herfst en winter zult u de houtkachel immers het meeste gebruiken. Het is belangrijk dat er dan geen brandbare deeltjes in uw schoorsteen meer zitten. Daarbij kunnen we gelijk de vogelnesten verwijderen die tijdens het voorjaar zijn gebouwd.

Vooral bij oudere schoorstenen is het vegen zeer belangrijk! Oudere schoorsteen zijn vaak poreus doordat het metselwerk niet behandeld is. Juist aan een poreuze muur kunnen brandbare deeltjes zich eenvoudig hechten. Nog beter is het om een rookkanaal van roestvrij staal te gebruiken. Brandbare deeltjes kunnen zich hier nauwelijks aan hechten.

Houd er rekening mee dat verzekeraars eisen stellen aan het regelmatig schoonmaken van de schoorsteen. Kijk in uw brand- of woonverzekering of dit ook voor u geldt. Schade na een schoorsteenbrand krijgt u vaak alleen vergoed als u kunt aantonen dat er is geveegd.

Onze diensten:

Waarom een schoorsteenveger inschakelen?

Het is om verschillende redenen nuttig om een schoorsteenveger in Zwolle in te schakelen. Denk bijvoorbeeld aan het verkleinen van de kans op brand. Een van de belangrijkste oorzaken van schoorsteenbranden is dat er niet vaak genoeg geveegd is. Vaak ontstaat brand als gevolg van creosoot vorming. Dit is een type aanslag die zich op de binnenwand van de schoorsteen vormt. Creosoot ontstaat uit de rook van brandstoffen als hout en kolen en is zeer brandbaar. Wanneer u stookt kan het gemakkelijk vlam vatten. 

Ook is vegen belangrijk om koolmonoxidevergiftiging te voorkomen. Een verstopt rookkanaal voert niet genoeg koolmonoxide af. Koolmonoxide is zeer giftig! Het gas blijft dan in uw huis hangen. Zonder een koolmonoxide melder krijgt u geen waarschuwing. Een vergiftiging is hiervan het gevolg, wat u zult merken aan een onverklaarbaar vermoeid gevoel.

Een derde reden om de schoorsteen regelmatig schoon te laten vegen, is dat een schone schoorsteen bijdraagt aan een beter rendement en een schoner milieu. Wanneer de toevoer van zuurstof onvoldoende is stoot u meer schadelijke stoffen uit. Dit is logischerwijs slecht voor het milieu. Ook verbruikt u meer stookmateriaal voor dezelfde warmte.

Werkwijze bij een schoorsteen vegen

Onze schoorsteenveger in Zwolle heeft verschillende middelen om de schoorsteen te vegen. Vooraf maken we een keuze tussen het van boven naar beneden of het van beneden naar boven werken. Factoren die hierbij een rol spelen zijn het type rookkanaal in uw woning en de vorm van uw dak. Op een dak met een scherpe hellingshoek is het lastig om van boven naar beneden te werken. Veiligheid staat voorop!

Bij het van boven naar beneden werken, werkt onze schoorsteenveger vanaf het dak van uw woning. Met een kogel, waaraan een borstel bevestigd zit, reinigt de schoorsteenveger de wanden van het rookkanaal. De kogel bewegen we via een kabel omhoog en naar beneden.

Het alternatief is van beneden naar boven werken. Hierbij staat de schoorsteenveger in de ruimte met uw hout- of gaskachel. In dit geval werken we met een borstel aan een flexibele stok. Eerst steken we een klein deel van deze stok in het rookkanaal. Daarna voegen we steeds een klein stukje nieuwe stok aan het eerste deel toe. Door de stok met de borstel op en neer te bewegen vegen we de wanden van de schoorsteen schoon.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden of een afspraak inplannen? Neem contact met ons op! We helpen u graag.

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

Verzekeraars eisen dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Let ook op het veegbewijs.  Lees meer…
Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…
Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…
Een keer per jaar vegen is zelfs het minimum! Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…
Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contactgegevens

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Zwolle? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een veegbewijs.

Contact

De Schoorsteenbrigade Zwolle
Telefoon: 038-7820549