Vogelnest verwijderen

Vogelnesten kunnen uw dakgoot, afvoer of schoorsteen verstoppen. Ook zorgen vogels voor overlast en schade. Ze kunnen zelfs ziekten overdragen. Wij verwijderen het vogelnest voor u op een verantwoorde en veilige manier.

Vind een van onze vakmannen bij u in de buurt:

Wilt u …

Bel De Schoorsteenbrigade!
Overal in Nederland altijd een 
goede
ervaren
betrouwbare
vakkundige
 schoorsteenveger achter de hand

Over ons

De Schoorsteenbrigade veegt overal in Nederland schoorstenen netjes schoon. Veilig en verantwoord stoken is onze missie. Daarom werken bij ons alleen ervaren vakmannen met verstand van zaken. Helaas zijn er veel malafide schoorsteenvegers actief in Nederland. Dit zorgt voor onveilige situaties en brandgevaar. Kiest u voor De Schoorsteenbrigade dan bent u verzekerd van een professioneel geveegde en veilige schoorsteen.

schoorsteenveger

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Vogelnest verwijderen van uw dak

Vogels kunnen op verschillende plekken op of rond uw huis een nest bouwen. Denk aan een vogelnest onder de dakpannen, in de dakgoot, onder uw zonnepanelen of op uw balkon. Dit kan voor veel overlast en problemen zorgen. Denk aan overlast door geluid en vogelpoep. Maar denk ook aan een verstopte regenpijp waardoor waterschade kan ontstaan. Daarnaast kan een vogelnest erg gevaarlijk zijn. Als de vogels een nest bouwen in uw schoorsteen kan het rookkanaal verstopt raken. Dit kan leiden tot koolmonoxidevergiftiging. Daarnaast vat het nestmateriaal gemakkelijk vlam en vormt zo een brandgevaar. Om deze gevaren en overlast te voorkomen is het belangrijk om het vogelnest te verwijderen. De Schoorsteenbrigade verwijdert het nest op verantwoorde en veilige wijze voor u.

Kosten voor een vogelnest verwijderen

Aan het verwijderen van een vogelnest zitten kosten verbonden. Hoe hoog deze kosten zijn hangen echter sterk van de situatie af. Een vogelnest in de dakgoot is makkelijker te verwijderen dan bijvoorbeeld een vogelnest in de schoorsteen. Niet alleen kan onze schoorsteenveger makkelijker bij het vogelnest in de dakgoot komen. Ook is direct zichtbaar of er nog vogels op het nest actief zijn. Voordat we een vogelnest mogen verwijderen moeten we controleren of deze leeg is. Dit is namelijk verplicht gesteld door de Wet natuurbescherming. Wilt u precies weten wat het gaat kosten? Neem telefonisch contact met ons op! We adviseren dan wat het beste past bij de situatie.

Om vast te stellen of u het nest wel mag laten verwijderen kunnen we een camera inspectie uitvoeren. Hierbij sturen we een kleine camera de schoorsteen in om te zien of er vogels op het nest zitten. Ook wanneer een vogelnest onder uw dakpannen is opgebouwd of bijvoorbeeld onder uw zonnepanelen zit, kan het lastig zijn om de activiteit op het nest te controleren.

Voordat we aan de slag gaan met het vogelnest verwijderen sturen we u een indicatie van de kosten. Het is sterk aan te raden om voor het verwijderen van een vogelnest altijd een professionele organisatie in te schakelen. Wist u dat uw verzekeraar eisen stelt aan het onderhoud aan uw schoorsteen? U moet uw schoorsteen regelmatig laten controleren.

Vogelnest verwijderen

Onze diensten:

Is het verwijderen van vogelnesten strafbaar?

In sommige gevallen is het niet toegestaan een vogelnest te verwijderen. U moet namelijk eerst controleren of er nog vogels broeden. Zou u dit niet doen, dan handelt u in strijd met de Wet natuurbescherming. Deze wet biedt bescherming aan alle nesten en rustplaatsen van vogels. Let wel, het gaat hierbij alleen om nesten die nog in gebruik zijn. Met name tijdens het broedseizoen is het belangrijk hier rekening mee te houden. In het najaar zullen de meeste vogelnesten verlaten zijn. Hierdoor mag u ze tijdens het najaar meestal wel gewoon verwijderen.

Wanneer kunt u het beste het vogelnest verwijderen?

Het broedseizoen van vogels in Nederland valt vaak in het voorjaar. Dit betekent echter niet dat alle nesten in het voorjaar bezet zijn. Of dat u alle nesten buiten deze periode wel zomaar mag laten verwijderen. Het is belangrijk contact op te nemen met een deskundige schoorsteenveger of met uw gemeente. Deze kunnen u uitsluitsel geven over wat wel en niet is toegestaan.

Wacht niet te lang met het verwijderen van een vogelnest in de schoorsteen of dakgoot. In beide gevallen kan het vogelnest een verstopping veroorzaken. Een verstopte dakgoot kan leiden tot waterschade. Een verstopte schoorsteen tot brand en koolmonoxide vergiftiging.

Voorkom vogelnesten in uw schoorsteen en dakgoot

Nog beter dan een vogelnest verwijderen is voorkomen dat vogels een nest bouwen op uw dak. U kunt ervoor kiezen om vogelwering te laten plaatsen op uw dak. Een vogelwering heeft vaak de kenmerkende vorm van twee kammen die in een hoek van 90 graden op elkaar staan. Ook het gebruik van roosters om vogels buiten het rookkanaal te houden is verstandig.

Om de kans op een verstopping in de regenpijp te verkleinen kunt u een bladvanger plaatsen. De bladvanger vangt bladeren en takjes op die vanuit het nest naar de regenpijp stromen.

Vogelnest duif

Waarom kiest u voor ons?

Werkgebied

U kunt ons overal in Nederland inschakelen voor het verwijderen van vogelnesten. Typ hieronder uw woonplaats om onze dichtstbijzijnde schoorsteenveger te vinden:

Veelgestelde vragen

Vogelnest

Vogelnesten mag u niet zomaar verwijderen. Informeer bij de gemeente wanneer u een nest aantreft. Alleen nesten van vogels die het nest niet het gehele jaar gebruiken mag u normaliter verwijderen.

Vogels kunnen op verschillende manieren uw woning beschadigen. Door nestmateriaal kan uw dakgoot verstopt raken, dit zorgt voor waterschade. Ook tasten de zuren in vogelpoep uw gevel aan.

De meeste vogels in de bebouwde kom vallen zelden mensen aan. Wel dragen ze allerlei ziekten en parasieten bij zich! Voorkom contact met wilde vogels zoveel mogelijk.

Vogelpoep bevat diverse ziekmakende bacteriën. Vooral als u een lage weerstand heeft kunt u geïnfecteerd raken. Zorg voor voldoende bescherming!

Een vogelnest onder uw zonnepanelen kan het rendement drukken. Het vogelnest hindert namelijk  goede ventilatie voor uw panelen.