Vogelwering plaatsen

Goede vogelwering voorkomt overlast en viezigheid door duiven, meeuwen en anders vogels. Wist u dat vogelpoep zelfs uw gevel kan beschadigen? Voorkom deze problemen en schakel De Schoorsteenbrigade in voor het plaatsen van vogelwering.

Vind een van onze vakmannen bij u in de buurt:

Wilt u …

Bel De Schoorsteenbrigade!
Overal in Nederland altijd een 
goede
ervaren
betrouwbare
vakkundige
 schoorsteenveger achter de hand

Over ons

De Schoorsteenbrigade veegt overal in Nederland schoorstenen netjes schoon. Veilig en verantwoord stoken is onze missie. Daarom werken bij ons alleen ervaren vakmannen met verstand van zaken. Helaas zijn er veel malafide schoorsteenvegers actief in Nederland. Dit zorgt voor onveilige situaties en brandgevaar. Kiest u voor De Schoorsteenbrigade, dan bent u verzekerd van een professioneel geveegde en veilige schoorsteen.

schoorsteenveger

Wat vertellen onze klanten?

83% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Vogelwering laten plaatsen

Vogelnesten in uw schoorsteen kunnen verschillende risico’s met zich meebrengen. De takjes en grassen in deze nesten kunnen in brand vliegen, als vonken uit de kachel ontsnappen. Daarbij kan een dergelijke verstopping van het rookkanaal het risico op een koolmonoxidevergiftiging vergroten. Koolmonoxide zal uw schoorsteen immers steeds minder makkelijk kunnen verlaten. Vogelwering plaatsen helpt u een dergelijke situatie te voorkomen. Een vogelwering plaatsen kan niet alleen rondom uw schoorsteen interessant zijn. Ook bij uw dakgoot, rond uw zonnepanelen en op de dakrand kunnen we een vogelwering monteren.

Voordelen van een vogelwering plaatsen

Een vogelwering plaatsen maakt het voor vogels minder aantrekkelijk om uw schoorsteen of dak als broedplaats te gebruiken. Datzelfde geldt voor de ruimte onder een dakgoot, wanneer u hier vogelwering op laat monteren. De vogelwering heeft de kenmerkende vorm van twee kammen, die in een hoek van 90 graden op elkaar staan. Aangezien deze kammen vogels prikken, zullen zij hier nooit op landen.

Naast het feit dat de kans op een schoorsteenbrand verkleind wordt, zitten hier meer voordelen aan. Denk bijvoorbeeld ook aan de bescherming die vogelwering biedt aan monumentale of historische panden. Vogelpoep kan deze panden aantasten. Ook zonnepanelen kunnen worden aangetast door de zure poep van vogels. Door vogelwering rond de zonnepanelen aan te brengen, neemt de kans op een dergelijke schade af.

Hulp bij het plaatsen van de vogelwering

De Schoorsteenbrigade helpt u graag bij het plaatsen van de vogelwering. Wij hebben een ruime ervaring met verschillende soorten vogelwering. Vooraf maken we een inventarisatie van uw wensen en de situatie op en rondom uw schoorsteen, zonnepanelen of dakrand. Op basis hiervan zullen we u een passend voorstel doen voor een bepaald type vogelwering.

Naast de reeds beschreven vogelwering kan ook het gebruik van bijvoorbeeld een rooster interessant zijn. Het rooster kan over de bovenzijde van uw rookkanaal worden geplaatst om vogels buiten te houden. Bij het beschermen van zonnepanelen of bijvoorbeeld de dakrand is het gebruik van een dergelijk rooster minder interessant.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Onze schoorsteenvegers voorzien u graag van persoonlijk advies.

Vogelwering plaatsen

Werkgebied

U kunt ons overal in Nederland inschakelen voor het plaatsen van vogelwering. Typ hieronder uw woonplaats om een schoorsteenveger die vogelwering kan plaatsen te vinden bij u in de buurt:

Veelgestelde vragen

Impressie van plaatsen vogelwering:

De meeste vogels in de bebouwde kom vallen zelden mensen aan. Wel dragen ze allerlei ziekten en parasieten bij zich! Voorkom contact met wilde vogels zoveel mogelijk.

Vogelpoep bevat diverse ziekmakende bacteriën. Vooral als u een lage weerstand heeft kunt u geïnfecteerd raken. Zorg voor voldoende bescherming!

Ook voor zonnepanelen kunt u vogelwering installeren. Dit is belangrijk om het rendement van uw panelen optimaal te houden.

In veel gevallen is het verwijderen van vogelnesten verboden. Dit mag doorgaans alleen bij vogels die slechts een korte periode ieder jaar het nest gebruiken. Neem contact op met de gemeente als u een nest wilt verwijderen.

Vogels kunnen op verschillende manieren uw woning beschadigen. Door nestmateriaal kan uw dakgoot verstopt raken, dit zorgt voor waterschade. Ook tasten de zuren in vogelpoep uw gevel aan.