Wanneer schoorsteenvegen vanaf beneden?

Wanneer schoorsteenvegen vanaf beneden

U bent waarschijnlijk gewend dat de schoorsteen van bovenaf wordt geveegd. De schoorsteenveger klimt via een ladder op het dak en veegt vanaf het dak de schoorsteen. Zo ging het vroeger bij alle huizen toen vrijwel overal nog hout werd gestookt in de kachel. Vandaag de dag is het vegen van de schoorsteen natuurlijk minder vaak nodig. Alleen als u een open haard of een allesbrander heeft moet de schoorsteen nog worden gereinigd na het stookseizoen. Sommige schoorsteenvegers vegen de schoorsteen vanaf beneden. Dat is natuurlijk veiliger voor de schoorsteenveger die hiervoor niet het dak op hoeft. De grote vraag is alleen: wanneer kunt u de schoorsteenvegen vanaf beneden?

Schoorsteenvegen vanaf beneden geeft sneller een schone schoorsteen

De klus is sneller geklaard als de schoorsteenveger de schoorsteen veegt vanaf beneden. De schoorsteenveger kan direct aan de slag, zonder een ladder te plaatsen. Dit kan natuurlijk alleen als de schoorsteen vanaf binnen goed toegankelijk is. Als u er een kachel voor heeft staan die niet gemakkelijk kan worden verplaatst dan is dit niet echt een optie en zal de schoorsteen op de ouderwetse manier moeten worden gereinigd.

Geef vooraf aan hoe u de schoorsteen geveegd wilt hebben

Als u een schoorsteenveger bestelt is het handig om vooraf aan te geven hoe u wilt dat de schoorsteen geveegd wordt. Bij schoorsteen vegen vanaf beneden hoeft er immers geen ladder of hoogwerker aan te pas te komen. U kunt hierover natuurlijk ook eerst advies inwinnen bij een ervaren schoorsteenvegersbedrijf bij u in de buurt. Een professionele schoorsteenveger kan u snel vertellen of schoorsteen vegen vanaf beneden in uw situatie de beste optie is.

Is schoorsteenvegen vanaf beneden betrouwbaar?

Uw schoorsteen vanaf beneden laten vegen door een professional zal altijd goed gebeuren. U kunt de schoorsteen dan weer zonder problemen gebruiken als de koude avonden hun intrede weer doen en u de kachel weer lekker wilt opstoken. Laat uw schoorsteen regelmatig vegen als u een haard heeft. Zo verkleint u het risico op een schoorsteenbrand namelijk aanzienlijk.

Wilt u een vakman inschakelen?

De Schoorsteenbrigade helpt u graag! Wij zorgen voor een schone schoorsteen zodat u weer veilig en verantwoord kunt stoken. Vind onze schoorsteenveger bij u in de buurt, vul hieronder uw woonplaats in.